Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Svadba

monciciatko
monciciatko 2009-07-06 04:15:03+02
Ahojte prosim vas o radu tych co ste uz nejake svatby fotili. kamarat ma poziadal ci by som mu nemohla robit fotografa na svadbe, ale povedala som mu ze este neveim a dam mu vediet do stredy. Viete ako nieco uz o tych portretoch a nejakej kompo viem :) uz ste ma priucili . Svadby by som chcela v buducnosti aj fotit lebo mna bavi fotenie ludi a ked zachytavam momenty ktore clovek ma na pamiatku a moja otazka znie bud ci mi poradite nejaky web alebo nejaky postup ako prebieha celkove fotenie od nejakeho pozovaneho potom obrady a slavnost. Popripade co budem k tomu potrebovat nevyhnutne Mam Canon 450D a objektivy 18-55 55-250 70-300 a 50/1,8 a v dohladnej dobe cize cca do dvoch tyzdnov si idem kupit take no sice slabsie ale 150 zablesky a odrazne dosky a tak ako by som mala postupovat lebo niekedy zacat musim a toto mam prilezitost. dakujem za vsetky odpovede k teme Dakujem a pekny vecer. Hups uz je rano tak rano :)

IceDive1
2009-07-06 12:30:45+02
Jasne ze kazdemu sa paci nieco ine. Preto si treba fotografa na zaklade nejakeho portfolia vybrat a nie podla ceny. Tak aspon budem postupovat ja.

monciciatko
2009-07-06 12:52:50+02
fuh dakujem vam setkym za nazory a eraz nieco k tomu poviem ja. Ja by som zato peniaze nebrala je to kamos a to ze ma bavi fotit ludi neznamena ze si natom popracovat nedam. Co sa tyka obsluhy fotoaparatui myslim ze ho viem dostatocne obsluhovat a kamarat nema v tuto sobotu svatbu je to o dva ci kolko mesiace ale proste zhana si a oslovil ma on vie ze som este svadbu nefotila ale viete rada by som niekde zacala lebo ked kazdy mi napise nato treba skuseneho svadobneho atd tak sa nikdy neodvazim okej tuto svadbu neham tak a dokupim si nejaky externy blesk a potom budem aj fotit svadby . ja by som radsej chcela skusit z nejakym skusenym fotografom ze by som vlastne fotila s nim a mozno sa nieco aj naucila a ja by som to robila zadarmo. velmi sa mi pacia foto ked maju attmosferu a nnieco do seba preto by som to chcela vediet a dakujem za setky rady

slavmiro
2009-07-06 13:02:49+02
príspevok od: monciciatko
fuh dakujem vam setkym za nazory a eraz nieco k tomu poviem ja. Ja by som zato peniaze nebrala je to kamos a to ze ma bavi fotit ludi neznamena ze si natom popracovat nedam. Co sa tyka obsluhy fotoaparatui myslim ze ho viem dostatocne obsluhovat a kamarat nema v tuto sobotu svatbu je to o dva ci kolko mesiace ale proste zhana si a oslovil ma on vie ze som este svadbu nefotila ale viete rada by som niekde zacala lebo ked kazdy mi napise nato treba skuseneho svadobneho atd tak sa nikdy neodvazim okej tuto svadbu neham tak a dokupim si nejaky externy blesk a potom budem aj fotit svadby . ja by som radsej chcela skusit z nejakym skusenym fotografom ze by som vlastne fotila s nim a mozno sa nieco aj naucila a ja by som to robila zadarmo. velmi sa mi pacia foto ked maju attmosferu a nnieco do seba preto by som to chcela vediet a dakujem za setky rady
ked je to o dva mesiace, a ten blesk si nekupis az tyzden pred udalostou, tak variant B). Do vtedy natrenujes co treba, zkus si cvicne nafotit dojicu v bielom a ciernom tricku v parku/v zahrade v tieni, na priamom slnku a v interiery. Pouzivaj zasununutu bielu plastovu odrazku a nauc sa kompenzovat blesk do +/- 2EV. Tiez si vyskusaj fotenie s bleskom v pritmi, kombinacia vyzsieho ISO (800-1600) a M-anualneho modu (napr. F5, 1/100s). Ked to zvladnes, kludne chod ako solo fotograf. Par dni pred aktom nastiv miesta potencionalne vyuzitelne pre inscenovane foto, pripadne obradnu sien/kostol. Urobi si dokumetacne zabery, poznamky k nim a potom ked nastane den D budes mat jasno co/kde/kedy/ako..

Lilus
2009-07-06 13:06:33+02
príspevok od: IceDive1
Jasne ze kazdemu sa paci nieco ine. Preto si treba fotografa na zaklade nejakeho portfolia vybrat a nie podla ceny. Tak aspon budem postupovat ja.
Ja ked som si pozrela tvoje svadobne foto a spominas Cechovskeho tak by som sa nikdy nedala fotit takym sposobom ako fotis ty lebo s tych fotiek nieje nic citit. Ale to je vec vkusu :)

Daniel.U
2009-07-06 13:09:29+02
príspevok od: Lilus
Ja ked som si pozrela tvoje svadobne foto a spominas Cechovskeho tak by som sa nikdy nedala fotit takym sposobom ako fotis ty lebo s tych fotiek nieje nic citit. Ale to je vec vkusu :)
alebo skor zaujatosti

Ferdo
2009-07-06 13:15:57+02
nebude lahke najst profika ktori dovoli sledovat svoju pracu nadsenemu amaterovi, ale drzim palce. Inac plati vsetko co napisal slavmiro, akurat s tym M-rezimom v pritmi mozes trosku experimentovat, napr. dlhsi cas pri tancovackach ktory doda zaberom pohyb-dynamiku a blesk na druhu lamelu zmrazi pohyb.

IceDive1
2009-07-06 13:29:27+02
Az teraz som kukol tvoju stranku a myslim ze to zvladnes aj lepsie ako vela dnesnych ´profikov´. To co vidim niekedy za co su ludia schopni pytat peniaze tak sa mi ani verit nechce. Cize smelo do toho. Inak na nete sa da najst kopec video tutorialov k tejto teme. Tiez doporucujem pogooglit, pripadne mozem poslat linky vecer.

2009-07-06 13:39:22+02
monciciatko, odporucam 2 veci:
1) nikdy nebliskat napriamo
2) nikdy nebyt priliz daleko od deja

1) - blesk napriamo dojebabre atmosferu, splosti fotografiu a vznikne z toho nieco, co nik nechce vidiet.
2) - par krat sa mi stalo, ze som sa ´zrazil´ s panom fararom, ale zobral to sportovo. aj v sobotu sa pousmial. ale mal som aj pripad zazerajucich fararov. zaklad - neries okolie, sustred sa na dvojicu a zistis, ze 24mm FF doda fotkam dalsi rozmer ;)

ad skusanie: opytat sa mozem nevesty, 29. augusta svadba, ci chcu zdarma este 1 fotografa, ktory sa chce ucit. mozem nieco ukazat, nieco vysvetlit, nemam s tym problem. len nesmies zavadzat ;)

ad Danko: :-D :-D :-D jop, vsetci sme voci tebe zaujati. ale teraz uprimne: tebe sa fakt pacia tie tvoje fotky? zenich s nevestou ako 2 voskove figuriny, ziaden usmev, resp. nevesta vyzera, ako keby bola nasrata... nie je z nich citit ani radost, ani stastie, proste nic, co by mali reprezentovat.

Daniel.U
2009-07-06 14:10:29+02
vies co ku mne sa radsej uz nevyjadruj a ja sa nebudem k tebe. U mna si jeden arogantny clovek, s ktorym si nemam co povedat. Fakt sa nemienim s tebou hadat o nemeratelnych velicinach a tiez sa nevyjadrujem k tvojim fotkam. Ja sa nebudem klanat Cehovskemu ako vsetci lebo ty sa mu klanas. Zaslepene prikyvovanie niekomu mi nieje sympaticke. So superlativami oblbnes nadsencov bez nazoru, nie mna. Po pravde sa ti v niektorych veciach cudujem, ze vobec veris tomu co pises. Ako napriklad, ze Jessica Claire bere nehorazne dolare a nafoti 20000 zaberov za akciu. Ved Karolko, nemozes byt predsa taky blby aby si veril, ze ich ma o tolko lepsie od teba. Narobi sa o tisic percent viac ako ty, zaplati 20 cernochov co jej pomahaju a konecny efekt je mozno o 20% lepsi od tvojho vyberu. A taketo koboliny ti ludia veria. Nech sa Ti dari, urcote si dobry manager svojej prace, ale velku radost by si mi urobil keby si popracoval na arogancii. Nech ti fullframe sluzi aj studiove vybavenie.

2009-07-06 14:17:41+02
príspevok od: Daniel.U
vies co ku mne sa radsej uz nevyjadruj a ja sa nebudem k tebe. U mna si jeden arogantny clovek, s ktorym si nemam co povedat. Fakt sa nemienim s tebou hadat o nemeratelnych velicinach a tiez sa nevyjadrujem k tvojim fotkam. Ja sa nebudem klanat Cehovskemu ako vsetci lebo ty sa mu klanas. Zaslepene prikyvovanie niekomu mi nieje sympaticke. So superlativami oblbnes nadsencov bez nazoru, nie mna. Po pravde sa ti v niektorych veciach cudujem, ze vobec veris tomu co pises. Ako napriklad, ze Jessica Claire bere nehorazne dolare a nafoti 20000 zaberov za akciu. Ved Karolko, nemozes byt predsa taky blby aby si veril, ze ich ma o tolko lepsie od teba. Narobi sa o tisic percent viac ako ty, zaplati 20 cernochov co jej pomahaju a konecny efekt je mozno o 20% lepsi od tvojho vyberu. A taketo koboliny ti ludia veria. Nech sa Ti dari, urcote si dobry manager svojej prace, ale velku radost by si mi urobil keby si popracoval na arogancii. Nech ti fullframe sluzi aj studiove vybavenie.
dyyyychaj, lebo ta roztrhne ;)

o akych nemeratelnych velicinach tu hovoris? to, ze sa ti zenich s nevestou na fotkach mracia, to nemozes zapriet, vsetci to vidia. a posobi to na mna tak, ako som napisal. mat vlastny nazor je v tvojich ociach arogantne?

to, ze sa mi paci tvorba cechovskeho, to nepopieram, ale ak si si vsimol, fotim inak, takze sa mu neklaniam. ano, povazujem ho za jedneho z najlepsich na slovensku, ale len na tvoje pocudovanie, nie som jediny ;)

ze jessica claire nafoti 20.000 zaberov za svadbu, to som nepisal, takze ak mas tento udaj, prosim o odkaz. rad priznam chybu. pisal som, ze spolu s asistentom nafotia cca 8.000 zaberov a berie aj cez $20.000. mozno si si pomylil cisla.
ja nie som dobry manager, som dost lenivy :-D

este mi povedz, ze co je arogantne na mojom poslednom prispevku, nech sa polepsim :-D :-D :-D arogantne tu vystupujes ty, ked na kritiku reagujes, ako reagujes. skus si vstupit do svedomia a uvedomit si, na co mas a co neobhajis, ani keby si si zaplatil tisic pravnikov...

Daniel.U
2009-07-06 14:47:26+02
nepotrebujem z hlboka dychat, nebudem sa nad tebou rozculovat.

2009-07-06 15:06:10+02
príspevok od: Daniel.U
nepotrebujem z hlboka dychat, nebudem sa nad tebou rozculovat.
to je ten problem - moc sa rozculujes. skus vecne diskutovat. ja som ti odpovedal vecne a myslim, ze nie priliz ironicky na vsetko, co si mi vytkol a tvoja odpoved?

urazil som ta svojim nazorom na tvoje fotky? alebo tym, ze s tebou nesuhlasim pri nazore na cechovskeho?

ps: svadobna fotografia by mala byt zliepaninou vsetkych: reportaze, dokumentu, modnej fotografie, glamour, macro, ... skus nad tym mysliet nabuduce, ked budes fotit ;) a kritika je dobra, lebo inak sa dalej neposunies

monciciatko
2009-07-06 15:18:06+02
Ja by som bola velmi rada kebyze sa to da ja sa chcem ucit a ked je niekto kto je ochotny ako napriklad ty velmi by ma to potesilo. Dakujuem, a co sa tyka toho zavadzania som presne asi nepochopila co si tym myslel...

miroslavkormos.com
2009-07-06 15:19:31+02
clovek by nemal fotit, co ho nebavi a nema k tomu vztah... aj preto, ze to potom tak aj vyzera...

monciciatko
2009-07-06 15:21:09+02
príspevok od: miroslavkormos.com
clovek by nemal fotit, co ho nebavi a nema k tomu vztah... aj preto, ze to potom tak aj vyzera...
to patrilo mne?

2009-07-06 15:21:43+02
Ja by som bola velmi rada kebyze sa to da ja sa chcem ucit a ked je niekto kto je ochotny ako napriklad ty velmi by ma to potesilo. Dakujuem, a co sa tyka toho zavadzania som presne asi nepochopila co si tym myslel...
obrad, farar pred snubencami, ja vedla neho, snazim sa byt co najblizsie k akcii a neriesim to, ci sa on chce otocit smerom ku mne a ist po nieco, alebo nie. proste chcem mat co najlepsi zaber. je to mozno trosku arogantne, trufale, drzne, ... ale zatial mi to vychadza a toleruju mojich 200cm a 108kg :-D

atik
2009-07-06 15:24:46+02
príspevok od:
obrad, farar pred snubencami, ja vedla neho, snazim sa byt co najblizsie k akcii a neriesim to, ci sa on chce otocit smerom ku mne a ist po nieco, alebo nie. proste chcem mat co najlepsi zaber. je to mozno trosku arogantne, trufale, drzne, ... ale zatial mi to vychadza a toleruju mojich 200cm a 108kg :-D
ide o to ze niektore casti obradu su posvatne a vtedy by sa nemalo fotit, toboz nie bleskom. Vzdy som sa na tom pred zaciatkom s fararom dohodol a nebol problem... tebe to tak nepride, ale pre nich je to sviatost a mal by si ju respektovat.

monciciatko
2009-07-06 15:27:30+02
príspevok od:
jaj ja som to precitala ako zavádzania :)) uz som myslela ze nejak ta zavádzam. a to je najlepsie fotit co najbblizsie potom su urcite pekne fotky a zaujimave :) majstre uc ma :)

2009-07-06 15:33:19+02
príspevok od: atik
ide o to ze niektore casti obradu su posvatne a vtedy by sa nemalo fotit, toboz nie bleskom. Vzdy som sa na tom pred zaciatkom s fararom dohodol a nebol problem... tebe to tak nepride, ale pre nich je to sviatost a mal by si ju respektovat.
mam za sebou vsetky sviatosti, dokonca aj sobas (sice s nasledovnym rozvodom) a neboj, nie som vedla farara cely cas. treba fotit aj zucastnenych na obrade ;)

2009-07-06 15:35:15+02
jaj ja som to precitala ako zavádzania :)) uz som myslela ze nejak ta zavádzam. a to je najlepsie fotit co najbblizsie potom su urcite pekne fotky a zaujimave :) majstre uc ma :)
maj-co? :-D :-D :-D
neblazni, mne este tolko veci nejde na svadbe tak, ako by som chcel, ze by som o tom vedel napisat epos o 1000 stranach. ale nemam problem pomoct, ak sa niekto snazi a chce sa naucit.

Strana 2 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()