Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Svadba

monciciatko
monciciatko 2009-07-06 04:15:03+02
Ahojte prosim vas o radu tych co ste uz nejake svatby fotili. kamarat ma poziadal ci by som mu nemohla robit fotografa na svadbe, ale povedala som mu ze este neveim a dam mu vediet do stredy. Viete ako nieco uz o tych portretoch a nejakej kompo viem :) uz ste ma priucili . Svadby by som chcela v buducnosti aj fotit lebo mna bavi fotenie ludi a ked zachytavam momenty ktore clovek ma na pamiatku a moja otazka znie bud ci mi poradite nejaky web alebo nejaky postup ako prebieha celkove fotenie od nejakeho pozovaneho potom obrady a slavnost. Popripade co budem k tomu potrebovat nevyhnutne Mam Canon 450D a objektivy 18-55 55-250 70-300 a 50/1,8 a v dohladnej dobe cize cca do dvoch tyzdnov si idem kupit take no sice slabsie ale 150 zablesky a odrazne dosky a tak ako by som mala postupovat lebo niekedy zacat musim a toto mam prilezitost. dakujem za vsetky odpovede k teme Dakujem a pekny vecer. Hups uz je rano tak rano :)

kralik_j
2009-07-06 20:00:03+02
A este jedna vec o ktorej sa pise. Fotograf sa musi pripravit ze bude dalsim stredobodom pozornosti, jeho chodenie, cvakanie, bliskani. Vsetky oci budu na neho upierat zrak a niekedy to nemusi byt cloveku prijemne a straca z prirodzenosti, lebo je to ine. Treba to cim skor prekonat lebo to moze byt obmedzujuce. To je vsak asi rada pre zacinajucich, ako som napr. i ja

kralik_j
2009-07-06 20:05:00+02
príspevok od:
pozri, svadobne fotky sa fotia povacsinou 1x za zivot. pokial nie je fotograf schopny animovat par, aby na fotkach vyzerali, ze su zalubeni, stastni, veseli, tak by to nemal robit. z fotiek ma salat pozitivna energia, nie chlad a hroza ;)
Viem presne o com hovoris, ale hroza asi nie.. jedine ze by sa obaja bali do coho idu a co ich este len v zivote, resp. na obrade caka :D
Podla mna treba s nimi vela rozpravat, povedat si predstavu a vytvorit uvolnenu atmosferu.. toto je to umenie ktore je dolezite a dava pridanu hodnotu foteniu svadby, nie len mat techniku,a profi vyraz atd.

2009-07-06 20:12:40+02
uff, to beries nejak zhurta ;)
ja sa snazim improvizovat, ziadne stresy, vela vykecavam, dari sa mi v kostole menit 3-4 objektivy (80-200, 24-70 a 14-24, niekedy aj 85/1.8), pocas ´prace´ pred obradom sa snazim vsetkych upokojovat, pripadne pomaham s organizovanim, ak je treba. batoh vacsinou niekde tresnem, aby nezavadzal a pobehujem s tym, co potrebujem prave vtedy. predpripravu mam len ustnu, neviem si predstavit ist do Kysuc, Novych Zamkov, alebo Martina len kvoli pozretiu si prostredia. Potom sa snazim drvivu vacsinu aranzovanych fotiek vyplnit mladomanzelmi a ich pocitom stastia. Jasne, ze aj prostredie tam trosku treba, ale ja mam radsej, ked sa vidia na fotkach oni :)

ps: na svadbu chodim obleceny cely v ciernom, aby som co najmenej svietil ;)

kralik_j
2009-07-06 21:19:38+02
- v tom kostole sa da pomenit skla
- batoh som dal bratovi nech nechodi s praznymi rukami
- to prostredie som myslel napr. ten kostol, stali vsetci pred kostolom a cakali cca 15 min, tak som vyuzil toto hluche miesto a vosiel a zorientoval sa, pomeral si svetlo atd
- celkom sa mi osvedcila jedna vec, chodil som potom vecer po paroch a rodine a fotil som ich na pamiatku, celkom sa im to pacilo ma tahali za rukav ze este jednu foto atd.
- inak v tom auguste idem fotit kamosku co je taka fotogenicka betarka, chce tie aranzovane foto v rajeckych tepliciach, tak uz presne vie co a ako chce. Tak sa pokusim i o nieco ine, ak vyjde pocasie. No a co je fajn, ked ma pred sebou objektiv, tak cas pre nich uz nehra rolu a da sa zabavat s fotenim

2009-07-06 21:30:40+02
cas nehra ulohu? :-D :-D :-D vidno, ze si vela svadieb nefotil.
moje skusenosti:
70% parov nechce travit aranzovanymi fotkami viac, nez hodinu
20% parov je ochotnych max 2 hodinky pozovat
10% parov je to jedno a davaju casu, kolko treba

10% parov naozaj dodrzi stanoveny cas, ktory sme si povedali na zaciatku
90% podlahne panike, zmatku, strachu, zlemu planovaniu a nedodrzi dohodnuty cas

30% som odfotil do 30minut
60% som odfotil medzi 31 az 90 minutami
10% malo cas a fotili sme dlhsie, nez 90 minut

kralik_j
2009-07-06 21:43:58+02
takt toto ja mozem, fakty.. ;)
mal som na mysli ten konkretny priklad s tou kamoskou, oproti tomu je druhy pripad, poslednej (mojej prvej svadby) ´este jednu foto mi janci sprav a ideme dalej´ :/

Strana 4 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()