chel by som vas poziadat o navrhy ktore miesto je v slovenskom raji najfotogenickejsie /v bliskom okoli vela zaujimavych veci /ci uz daake panoramky potoky skali a tak slovenky raj velmi nepoznam a tam kde som bol do teraz to bola bieda chcel by som konecne nieco aj pofotiti a vyblaznit sa do sitosti
dik za radi
Toto je podla mna sugestivna otazka... mal by si fotit to, co je podla TEBA fotogenicke, tvoje oko by malo prist na to, co stoji za zachytenie a co nie. Pretoze to robi fotografa fotografom.
Aby som ale aj trochu vecne odpovedal na tvoju otazku, najvychytenejsie ´atrakcie´ Slovenskeho Raja su urcite Prielom Hornadu, Sucha Bela, Klastorisko.. Ak mas odvahu, urcite fotogenicke su aj miestne ciganske osady :) Ale je len na tebe, ci tam objavis nieco hodne fotenia.
Moje fotky odtial najdes tu: http://picasaweb.google.sk/staleusmiaty/VyletDoRaja
Potoky sú tam, skaly tiež nájdeš-Tomašovský výhľad, Havranie skala. Rebríky v dolinách Sokolia dolina, Veľký sokol, Suchá Belá,Piecky, Občasný prameň, Zejmarská roklina, Stratená, Dedinky atď. Kúp si mapu a všetky dostupné miesta sú vyznačkované. Podrobnosti najdeš na http://hiking.sk/
k logistike - mne sa vždy páčil ATC Podlesok pri Hrabušiciach. Priamo tam je začiatok Prielomu Hornádu (v ňom je aj Tomášovský výhľad, minule sa tam jedna Češka zabila, práve pri fotení), priamo z Podlesku začína Suchá Belá (roklina, jedna z naj) a dá sa ňou vyjsť hore na Kláštorisko (skoro ráno a večer sa tam dajú spraviť pekné fotky až V. Tatier), z Kláštoriska dole ide Kláštorná (?) roklina (do Prielomu Hornádu), na druhú stranu od Podlesku sú Piecky (nič moc) a za nimi Veľký sokol - ten je super, asi krajší, ako Suchá Belá. Trošku od ruky je Sokolia dolina (spod Tomášovského výhľadu), ale stojí za to, Závojový vodopád. Odporúčam statív a dlhé časy, všetko toto sú najmä úzke a tmavé rokliny s rebríkmi. Potom sú tam aj také tiché a pokojné dolinky, ako napr. Malý Sokol, ale to chce fakt posedieť pri mape. Dookola sú dedinky s peknými zámkami - Markušovce, Betlanovce... Gotická cesta (napr.Spišský Štvrtok), ak Ťa zaujíma história. Na Spiši je stále čo fotiť. Fakt si to treba najskôr premyslieť, čo.
Slovensky raj je jedno z najkrajsich miest na Slovensku. Je tam mnozstvo miest na fotenie. Moje oblubene je napriklad Havrania skala, odkial je prekrasny vyhlad na Glacku planinu, Geravy, jazero Palcmanska masa tiez ciastocne vidiet. Osobitnou kapitolou je preskumanie nespristupnenych tiesnav. Je to strasne narocne a upozornujem aj na to, ze vsetko je to v narodnom parku, niekedy je so strazcami tazka dohoda.
Prielom Hornadu je tiez skvost prirody a mimoriadne fotogenicky.
Na juznej strane sa napriklad nachadza obec Stratena, kde je prekrasny kostolík...
Nezanedbatelna je aj zeleznicna trat, ktora sa z obce Mlynky az po Telgárt vinie stratenskym kanonom. Urcite tam je co fotografovat na cele mesiace.
Zaroven si treba davat pozor, hlavne na severnej strane na romov. Mimoriadne agresivni su najma v Letanovciach. V ziadnom pripade neodporucam ukazovat tam nejaku hodnotnu techniku, popripade obdarovavat deti cukrikmi a podobne. Mam zle skusenosti.
Slovensky raj
Aby som ale aj trochu vecne odpovedal na tvoju otazku, najvychytenejsie ´atrakcie´ Slovenskeho Raja su urcite Prielom Hornadu, Sucha Bela, Klastorisko.. Ak mas odvahu, urcite fotogenicke su aj miestne ciganske osady :) Ale je len na tebe, ci tam objavis nieco hodne fotenia.
Moje fotky odtial najdes tu: http://picasaweb.google.sk/staleusmiaty/VyletDoRaja
Prielom Hornadu je tiez skvost prirody a mimoriadne fotogenicky.
Na juznej strane sa napriklad nachadza obec Stratena, kde je prekrasny kostolík...
Nezanedbatelna je aj zeleznicna trat, ktora sa z obce Mlynky az po Telgárt vinie stratenskym kanonom. Urcite tam je co fotografovat na cele mesiace.
Zaroven si treba davat pozor, hlavne na severnej strane na romov. Mimoriadne agresivni su najma v Letanovciach. V ziadnom pripade neodporucam ukazovat tam nejaku hodnotnu techniku, popripade obdarovavat deti cukrikmi a podobne. Mam zle skusenosti.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa