Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Portret a polarizacny filter

smoulinka 979
smoulinka 979 2009-07-18 16:18:15+02
Zdravim,chcela by som poprosit o jednu radu...V exterieri zvyknem pri foteni portretu pouzit fill-in flash...cize mierne doblesknut.Na snimku mi vznika nepekny lesk na tvari aj ked tam v skutocnosti nie je.Pomohol by polarizacny filter?Alebo ma niekto nejaky grift na tento problem...moc dakujem za radu..

marian004
2009-07-20 14:21:54+02
príspevok od: velecky
pomohol by púder, na tvár?
jasne, puder pomaha velmi dobre.

Ferdo
2009-07-20 14:55:00+02
Presne tak, puder pomaha velmi dobre pretoze odlesky na tvari vzniknu obcas aj pri pouziti odrazky, nielen blesku. Ludia maju roznu plet, niekomu sa az tak nepoti a teda neleskne vobec, niekomu sa leskne ako... (nechcem povedat co :D)

lu_boss
2009-07-21 08:24:31+02
Odleskom sa neda celkom zabranit, licenie - teda puder - je cesta, aj ked v realite malo prakticka, rozptyl svetla je druhy sposob, pripustme, ze treti sposob je pracny postroces - teda jemna retus drobnych lesklych plosok - vrelo neodporucam, je to pracne a vysledky su vcelku nevalne.
Stvrta moznost je zmierenie sa so stavom veci :-)
Piata moznost je uprednostnit fotenie za priaznivejsich svetelnych podmienok, bez pouzitia blesku (napr. zamracene), ale tato rada asi stoji za deravy gros :-)
Ale este celkom vazne jedna poznamka - pytala si sa na polarizak, ten by mohol niektore odlesky zachytit, ale nie som si isty, ci prave odraz od pleti je polarizovane svetlo, ale pripustam, ze niektore odlesky moze eliminovat... (s vlhkymi perami, mastnym nosom a zubmi si asi neporadi). Osobne by som asi polarizak nepouzil. A to z obavy pred moznymi farebnymi posunmi.

mayko
2009-07-21 18:06:44+02
Ano odraz od pleti tiez polarizuje dopadajuce nepolarizovane svetlo, ale nie som si isty ci pouzitim polarizaku docielis dosiahnes odstranenie odleskov do zelanej miery. Bude asi skor na skodu kvoli moznemu farebnemu posunu, alebo pri lacnych pl kvoli absencii antireflexnych vrstiev.

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()