Nazdar ludia. Po poslednej dovolenke ma prekvapilo porovnanie farebnej sytosti fotiek z mojej 350D 17-85IS a kamaratovho Nikonu D40+ setovy objektiv. Moje fotky boli farebne vernejsie,ale kolegove boli pozeratelnejsie(farebnejsie) Krajsia,alebo intenzivnejsia modra,zelena. Co mam poprehadzovat v nastaveniach? Saturaciu,alebo ton farieb? Za pomoc dakujem.
Ja mam nastaveny neutralny ton, pretoze aj tak az v pocitaci riesim saturaciu ci doladenie WB. Musis sa rozhodnut, co chces. Verne ale vacsinou vybledle farby alebo prehnanu saturaciu. Spravna cesta je asi niekde uprostred, fotke pomoc, ale neprehnat to.
Ja radsej fotim neutralnejsie, sytost a kontrast ozem pridat hocikedy, ale ak fotis do JPG, moze ti prehnana sytost a kontrast pokazit fotku. a naspat to uz nedas.
Je pravda, ze ked pri foteni niekedy pozrem na displej, tak sa zhrozim. Hlavne ak pozrem na displej Bodyho Canonu, kde to ma nastavene vo Vivid, potom moje fotky vyzeraju ako vyblite.
Saturacia a kontrast su funkcie ktore mozes urobit v pocitaci. Preto radsej fot neutralne.
Vdaka za nazor. Fotim sucasne do jpg a raw,ale priznam ze hrat sa s fotkou v rawe sa mi nepodarilo uz dost dlho. Vyhradim si nejaku tu hodinku a skusim tie nastavenia porovnat.
Vdaka za nazor. Fotim sucasne do jpg a raw,ale priznam ze hrat sa s fotkou v rawe sa mi nepodarilo uz dost dlho. Vyhradim si nejaku tu hodinku a skusim tie nastavenia porovnat.
ja fotim tiez do jpg a raw. mam vo fotaku vyrobene dva profily - jeden pre ´veci´ (vychadza z vivid) a druhy pre ´ludi´ (vychadza z neutral). pri foteni vidim co asi chcem dosiahnut, rovnako pri prezerani jpg. fotky ktore chcem dalej upravovat nasledne aj tak vyvolam z raw a vsetko nastavim rucne ... ale ako som napisal, mam aspon aku taku predstavu o vysledku ...
pre mna je maly nahlad na displeji c400d (mnohokrat este aj zapoteny :)) len orientacnou zalezitostou, vzhladom na kompo, ... fotim na standard a do rawu, ziaden portrait, landscape nebodaj vlastne nastavenia, ked by som ukazal mnohe fotky z displeya niekomu s kompaktom, nechcel by ten veru zrkadlovku :))
tak sti nastav poriadny picture style a fot to s nim a mas hotovy jpg, len si to dobre premysli, lebo potom s tym jpg vymyslat(dodatocne upravovat) je dost destruktivne pre ten tvoj zaber.
Ja mam tiez vivid, ale pri otvoreni raw-u v editore mi to i tak ´vyblidne´(zaujimave slovo ;)) a potom i tak musim aplikovat tie nastavenia este raz..
moje su na displeyi poprdeli pekne, no niekto chce poslat fotky z pc bez uprav a to ti poviem ze by bol ´pruser´. keby som to hned exportoval bez editacie
Ked sa bavime o profiloch fotoaparatu, davam do pozornosti zalozku ´Kalibrace fotoaparatu´ v ACR, kde pri instalacii Adobe Camera Raw konvertoru (tusim poslednych verzii 5.x) su instalovane sucasne aj jednotlive profily podporovanychj typov fotoaparatov, su doinstalovane do adresarov
c:\Documents and Settings\All Users\Data aplikací\Adobe\CameraRaw\CameraProfiles\Adobe Standard\
c:\Documents and Settings\All Users\Data aplikací\Adobe\CameraRaw\CameraProfiles\Camera\
Ako zvysit sytost farieb?
Ja radsej fotim neutralnejsie, sytost a kontrast ozem pridat hocikedy, ale ak fotis do JPG, moze ti prehnana sytost a kontrast pokazit fotku. a naspat to uz nedas.
Je pravda, ze ked pri foteni niekedy pozrem na displej, tak sa zhrozim. Hlavne ak pozrem na displej Bodyho Canonu, kde to ma nastavene vo Vivid, potom moje fotky vyzeraju ako vyblite.
Saturacia a kontrast su funkcie ktore mozes urobit v pocitaci. Preto radsej fot neutralne.
Ja mam tiez vivid, ale pri otvoreni raw-u v editore mi to i tak ´vyblidne´(zaujimave slovo ;)) a potom i tak musim aplikovat tie nastavenia este raz..
c:\Documents and Settings\All Users\Data aplikací\Adobe\CameraRaw\CameraProfiles\Adobe Standard\
c:\Documents and Settings\All Users\Data aplikací\Adobe\CameraRaw\CameraProfiles\Camera\
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa