Registrovala som sa sem, lebo potrebujem pomoc.Kedze som uplny amater, ktoremu sa dostal do ruk olympus E410 a nevie s nim narabat :D Potrebujem nieco ako zoznam, co si mam nastavit ked idem fotit psa v pohybe v hale a psa v pohybe vonku. Moje akoze fotky su totalne zle, bud su rozmazane, nezaostrene, alebo preexponovane, popripade tmave.ked fotim s bleskom, tak pes je osvetleny a pozadie cierne, tak to poriadne ani nevidno. Kedze vystavujem, foti vzdy moja mamina, takze keby sa dalo tak nastavit fotak, aby nemusela nic prestavovat aj ked pes bude stat. Ja viem, mozno chcem vela, mozno si to predstavujem prilis jednoducho, ale chcem mat konecne normalne fotky. Kebyze mi mozte niekto napisat nejaky akoby zoznam, co kde ako, budem velmi vdacna :)
vlmi by som ti doporucil si prestudovat stranku Romana Pihana: www.fotoroman.cz, kde je podrobne rozpisane ako fotit, co znamenaju jednotlive parametre ako svetelnost, clona, cas, ISO, korekcia expozicie a podobne. Potom ziskas zakladny prehlad, je to napisane velmi dotupne aj pre totalneho laika.
Tam sa dozvies, ze skratenim casu napr. z 1/šés na 1/800s dokazes psa odfotit ostro v behu, lebo take pyta kratky cas a nizku clonu. Alebo ked stoji tak cas napr.1/60 a clonu f5,6 a podobne.
Naucit sa fotit kreativne sa neda takto vysvetlit, to chce fotit a skusat a ziskat skusenosti a trva to tiez nejaku dobu. Proste fot alebo ak mas niekoho skuseneho v okoli tak fotograf ti isto rad pomoze so zakladnymi vecami. A da sa tozvladnut aj velmi rychlo ked mas na to talent.
Okrem toho je rad kurzov akozacat a ovladat zrkadlovku (www.idif.cz, alebo aj tu www.ephoto.sk) - vyber workshop a chod, ale najlepsie je si niekoho na pomoc najst.
Najľahšie je si dať automatiku, ale nečakaj od toho bohvie čo. Prečítaj si tu sekciu Fotoškola tam nájdeš mnoho odpovedí na svoje otázky, je to dobre napísané takže to pochopí aj menej technicky zdatný človek. Inak fotiť pohyb v hale je už technicky dosť náročné, takže prajem veľa šťastia
Chce to prax. Hlavne v hale sa ukazuje rozdiel medzi amaterskou a profi vybavou. Ci mas svetelny objektiv, vykony externy blesk a fotak s malym sumom.
Na zaciatok treba mat aspon ten blesk. Vonku je to jedno, ale na psa v pohybe treba dostatok svetla a idealne teleobjektiv aby si mala dostatocny odstup, inak nebudes stihat ostrit.
Pes na výstave-ako fotit
Tam sa dozvies, ze skratenim casu napr. z 1/šés na 1/800s dokazes psa odfotit ostro v behu, lebo take pyta kratky cas a nizku clonu. Alebo ked stoji tak cas napr.1/60 a clonu f5,6 a podobne.
Naucit sa fotit kreativne sa neda takto vysvetlit, to chce fotit a skusat a ziskat skusenosti a trva to tiez nejaku dobu. Proste fot alebo ak mas niekoho skuseneho v okoli tak fotograf ti isto rad pomoze so zakladnymi vecami. A da sa tozvladnut aj velmi rychlo ked mas na to talent.
Okrem toho je rad kurzov akozacat a ovladat zrkadlovku (www.idif.cz, alebo aj tu www.ephoto.sk) - vyber workshop a chod, ale najlepsie je si niekoho na pomoc najst.
Na zaciatok treba mat aspon ten blesk. Vonku je to jedno, ale na psa v pohybe treba dostatok svetla a idealne teleobjektiv aby si mala dostatocny odstup, inak nebudes stihat ostrit.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa