Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Začiatky

radja
2009-08-01 11:55:05+02
Ahojte, nahodim taku volnejsiu temu, ale zaujimalo by ma ako dlho vam trvalo kym vam to aspon ako tak slo s fotenim. Mam zrkladlovku len tyzden, zazraky sice necakam, to mi je jasne, ze to chce vela prevela treningu, studovania a fotenia a fotenia.Snazim sa ten moj fotak spoznat, jeho funkcie, ake moznosti mi ponuka, mam k nemu knihu, citam na nete \"ako fotit\", mam objednane 2 knihy o foteni so zrkladlovkou, denne pozeram fotky na forach, a snazim sa co to odkukat;)...Tak by ma zaujimalo ake boli vase zaciatky..;)

viking81
2009-08-01 13:10:50+02
myslim ze podobne....prve dni som bol z toho nadseny...skusal som...objavoval som...myslel som si ake paradne fotky robim a opak bol pravdou :) par ludi ma tu pri fotkach usmernilo....zacal som studovat fotoroman.cz...pod stromcek som si zazelal knihu mistrovstvi prace s dlsr..nastudoval..naucil sa dobre ovladat fotak...pochopil co ako funguje..preco to tak je....nejake zakladne pravidla kompozicie som si pozrel ale este stale to nie je ono :) ....je to o tom treningu ako pises....vela vela fotit...len ked toho casu tak malo :( nebol som vyse mesiaca nikde poriadne..takze u mna asi tak :)

arnie175
2009-08-01 13:35:58+02
no ja mam d700 5.5 mesiaca a az teraz si ako tak trufnem na cokolvek, digital som mal 3,5 roka ale toto je ina dimenzia...

Strhak
2009-08-01 14:09:28+02
Tak ako viking píše, dôležité je veľa fotiť. Fotografie neukazuj rodičom alebo blízkym lebo tí ti vždy na ne povedia že sú krásne. Ak sa chceš dozvedieť kde robíš chyby tak ich ukazuj dakomu nezaujatému. Takže treba fotiť a fotiť a stále sa učiť, lebo fotografia sa stále vyvíja. Ako dlho trvá kým to pochopíš je individuálne, dakto to zvládne za týždeň (talent) a dakomu to trvá mesiace ba až roky, tu neexistuje pravidlo. Je jedna pravda a tá znie: Maliarom sa musíš narodiť, ale fotografiu sa môžeš naučiť. Takže prajem dobré svetlo a veľa pekných záberov :-)

duroslav
2009-08-01 14:24:26+02
príspevok od: arnie175
no ja mam d700 5.5 mesiaca a az teraz si ako tak trufnem na cokolvek, digital som mal 3,5 roka ale toto je ina dimenzia...
A ako dobre ti to ide. Gratulujem k 1. miestu v súťaži vo fotovideo.

arnie175
2009-08-01 15:27:51+02
príspevok od: duroslav
A ako dobre ti to ide. Gratulujem k 1. miestu v súťaži vo fotovideo.
tak vidim uz niekto cita aj casopis pozorne:-)som zvedavy ci sa mi podari vyhrat workshop na hvar:-)

arnie175
2009-08-01 15:31:00+02
príspevok od: Strhak
Tak ako viking píše, dôležité je veľa fotiť. Fotografie neukazuj rodičom alebo blízkym lebo tí ti vždy na ne povedia že sú krásne. Ak sa chceš dozvedieť kde robíš chyby tak ich ukazuj dakomu nezaujatému. Takže treba fotiť a fotiť a stále sa učiť, lebo fotografia sa stále vyvíja. Ako dlho trvá kým to pochopíš je individuálne, dakto to zvládne za týždeň (talent) a dakomu to trvá mesiace ba až roky, tu neexistuje pravidlo. Je jedna pravda a tá znie: Maliarom sa musíš narodiť, ale fotografiu sa môžeš naučiť. Takže prajem dobré svetlo a veľa pekných záberov :-)
no moja mama mi teda vsetko nechvali:-)a k tomu maliarovi? 50 percent je technika a skusenosti a ostato talent...ked som bol na hvare tak urcite veci ma naucili co bije do oci ale ciastocne nechali nas napospas osudu, ale to nebol workshop s igoom...

javelin
2009-08-01 15:32:00+02
príspevok od: arnie175
tak vidim uz niekto cita aj casopis pozorne:-)som zvedavy ci sa mi podari vyhrat workshop na hvar:-)
To vieš povinná literatúra....:)))
Pripájam sa s gratuláciou.........

wayne
2009-08-01 15:44:21+02
podla mna je dolezite naucit sa pozitivne prijat aj negativnu kritiku, to cloveka posuva dopredu este rychlejsie.. samozrejme negativnou kritikou sa nerozumie zamraceny smajlik alebo slova typu ´zle´, ´slo to urobit lepsie´ a pod :)

FilipMino
2009-08-01 15:53:11+02
Tak ja musím povedať, že začiatky boli ťažšie, bola potrebná nejaká fototechnika na začiatok, neskôr sa zíde nejaký objektív a príslušenstvo atď.....a nejak sa to fotografovanie rozbehne.

Lookasy
2009-08-05 20:28:20+02
ja som si prvu zrkadlovku kupil pred cca pol rokom, s este slabymi znalostami som zacal fotit parties a diskoteky.. Spravil som si webovu stranku, ludia sa o mne dozvedeli a uz to slo... Teraz som fotografom jedneho fotoportalu, a obcas sa mi aj naskytne moznost niekoho nafotit ´modelku´...

Neni to teda az take jednoduche ako som napisal, popri tomu som stravil strasne vela casu studovanim techniky fotenia a veci okolo toho. Ked sa chce tak sa da vsetko.. Tak nech sa dari.

Slavo Jancisin
2009-08-05 21:31:44+02
fotil som s otcom cca pred 20-timi rokmi ... potom asi 13 rokov nič a teraz fotím už iba na digitál cca 7,5 roka a na zrkadlovkach asi tak štvrtý rok. Najťažší bol prechod z UZ na zrkadlo ... to mi trvalo cca5 mesiacov (som čistokrvný samouk), cca pred 2 rokmi mi Karol Srnec odporúčil knihu Mistrovství práce se svetlem od Romana Pihana a odvtedy, si myslím, že som urobil najväčší pokrok. Určite skúšať a učiť sa zároveň. Teória bez praxe je vždy len teóriou a iba tak skúšať a neučiť sa je zasa nie vždy najľahšia cesta ...

PS.: pred 2 rokmi som ešte nevedel, kto je Karol Srnec :((

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()