Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Fotografovanie reflexných materiálov

mash
2009-08-05 21:33:03+02
Ako riešite fotenie ľudí s reflexnými časťami oblečenia? Teraz je moderné pridávať takéto "svietiace" pásiky hádam všade a pri slabšom svetle alebo v noci s použitím blesku to na fotke veľmi kričí. Dá sa to nejako eliminovať? P.S. mám iba kompakt Vopred vďaka za rady.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-08-05 22:21:41+02
Obavam sa, ze pokial pouzijes blesk, tak niet pomoci. No a bez blesku to asi nenafotis.

duroslav
2009-08-05 22:39:02+02
Tamtie reflexné veci smerujú najviac odrazeného svetla naspäť ku zdroju, t.j. nerozptylujú ho všetkými smermi. Takže ak sa použije externý blesk a vhodne sa umiestni, tak väčšina svetla sa bude odrážať naspäť k blesku a nie do foťáku, tak sa tento nechcený efekt utlmí.

Strhak
2009-08-05 22:52:03+02
príspevok od: duroslav
Tamtie reflexné veci smerujú najviac odrazeného svetla naspäť ku zdroju, t.j. nerozptylujú ho všetkými smermi. Takže ak sa použije externý blesk a vhodne sa umiestni, tak väčšina svetla sa bude odrážať naspäť k blesku a nie do foťáku, tak sa tento nechcený efekt utlmí.
A potom ešte úprava v počítači. Raz som fotil v tuneli ktorý sa len staval, tam som si pomohol 1000W halogénmi a reflexné pásy na vestách nesvietili. Blesk sa nedal vôbec použiť kvôli vysokej prašnosti, skúsil som to ale nemalo to význam ;-)

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-08-05 22:55:37+02
Foti kompaktom!

Strhak
2009-08-05 23:04:23+02
príspevok od: Karol Srnec
Foti kompaktom!
Potom má smolu, v tom tuneli som dal zabrať foťáku tam si siahol na okraj svojich možností a to bola zrkadlovka. Myslím že narazil na hranicu možností triedy ktorú používa

mash
2009-08-06 06:59:41+02
Vďaka za info. Myslel som si, že to tak bude. :(
Ešte jedna otázka. Duroslav, keby sa použila zrkadlovka so systémovým bleskom, ktorý by nemieril priamo na fotený objekt, mohol by byť umiestnený priamo na foťáku, alebo radšej niekde bokom a odpaľovať ho na diaľku? Ale asi to bude treba vždy odskúšať a prispôsobiť sa daným podmienkam.

duroslav
2009-08-06 08:06:02+02
Systémový blesk priamo na foťáku jedine vtedy, keby sa nepoužil napriamo, ale odrazom (o stenu, strop....). No a samozrejme skúšať, skúšať, skúšať...

jake
2009-08-06 12:10:12+02
kedze fotim nehody pre mietnu tlac a rozne taketo ´neprijemnosti´ tak jednoznacne mozem povedat, ze karol to vystihol presne. Na blesk treba zbudnut a su len dve moznosti: cvaknut to zo stativu alebo betovat kvalitu a ist na maximum ISO, idealne je mat jeden objektiv s extremneou svetelnostou a lepsiu zrkadlovku, ale kedze pises ze mas kompkat tak fotky Ti vyjdu len take, ze skor ide o ich existenciu ako o aspon aku taku kvalitu, bohuzial bez solidnej vybavy sa toto pekne nafotit neda, clovek mozet byt akykolvek fotograf - a toto je jedn z pripadov kedy aj technika robi fotografa a foti sa to skutocne velmi zle

jake
2009-08-06 12:11:19+02
P.S. sorry za gramatiku ale pisem rychlo a vypadavaju mi klavesy, asi budem musiet zinvestovat do novej klavesnice

javelin
2009-08-06 14:16:19+02
Moja rada pozostává z dvoch pod rád:
1-nepoužívaj kompakt
2-používaj , ale nefoť reflexný material

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()