Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Something bad happened to me

gumy
2008-03-11 22:43:35+01
zla skusenost .. upravoval som foto z karty, ktoru som smikol do citacky kariet a ulozil som ju do rovnakeho priecinku ako boli ostatne fotky ... (podla mna osudna chyba) ...predpokladam, ze to bola pricina udalosti, ktore nato nasledne naliehali ... po zapnuti fotoaparatu vsetko bezalo v pohode .. cvakol som jednu fotku a ako som zistil, ukazalo mi to na display-i error .. hm a vtedy sme skoncili .. prehliadal som si fotky .. v poriadku sa dali no jedno policko mi ukazalo ako corrupted data? ... fotit sa nedalo, na kartu neukladalo .. fotak som zapojil cez kabel do pc, aby som tu jednu fotku vymazal .. nooo pri otvoreni cez tento pocitac co sa stalo? :D .. pc mi zamrzol samozrejme .. tak som hodil kartu zase do citacky ... tam mi to neukazovalo pre istotu nic .. ako keby som ani kartu pripojenu nemal ... cez total commander mi to aspon ukazalo chybu .. ked som to chcel vymazat vo fotaku, protected file ... nedalo sa to ani za pana :) ... tak po dlhom rozhodovani som musel pristupit k radikalnemu rieseniu, ktore keby nezabralo .. sa asi odstrelim .. FORMAT ... vymazal som kartu .. stratil par perfektnych zaberov .. ale aspon karta uz funguje ... ach dlho sa budem cez to prekusavat... hadam to bola ta prava pricina tejto vady ... a tak .. odporucam sa vyhnut takym stupidytam ako som urobil ... vyhnete sa tym ujme na dusi ;-) prajem pekne fotenie

bear
- moderator
2008-03-12 07:06:13+01
Uz sa mi nieco podobne stalo, nie je problem dostat obrazky z karty, ked je len poskodeny filesystem. Spravil som si image karty, a v nom nasiel vsetky zaciatky RAW/JPG/CR2/MOV/MPG (staci identifikovat par jednoznacnych bytov na zaciatku kazdeho clustru - 2048 bytov) a ukladas do suboru pokial nenarazis na dalsi zaciatok ineho suboru. Na pamatovych kartach nebyvaju data fragmentovane, takze takyto jednoduchy pristup bez problemov funguje. Na internete na to najdes urcite kopec programov, ja som si musel napisat vlastny, lebo som to musel riesit v zahranici, kde som nemal pristup na internet.

gumy
2008-03-12 08:50:29+01
no tak to by ma nenapadlo :) diky za radu, ale snad sa mi to uz nestane :)

Lukas
2008-03-14 21:44:23+01
Tiez som uz ´vytahoval zmiznute fotky´ z nefungujucej karty. Nasiel som plno softu nato a nefungoval mi prvy.... asi na treti pokus som trafil spravny program a slo to. Ak by ste potrebovali nahodou, staci napisat ;)

dusan1973
2008-03-31 09:05:21+02
To je asi najväčšia chyba ktorú môže fotograf spraviť, upravovať fotky priamo na karte a nemať spravenú zálohu.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2008-03-31 11:00:40+02
Najhorsie skusenosti mam s XD kartami, stazuju sa na ne aj v minilaboch. Casto sa stava, ze sa stratia data, ked sa da XD-cka do citacky kariet. Lepsie je tahat fotky rovno z fotoaparatu.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()