Ahojte, rad by som vedel ako postupujete pri zmene velkosti fotografie napr. aj pre vkladanie na tento web. Pouzil som rozne rezimy v zoner photo studio, irfanview a pod. a resize bol stale o dost nekvalitnejsi ako original. Ostra fotka sa aj po zaostreni stala rozmazana. vdaka za odpoved
ja sa priznam, ze pre mna uspokojivu kvalitu som dosiahol az s Capture NX2. V Zoneri ako som sa snazil tak som sa snazil vzdy to bolo nejake divne. Potom aj vystup z Lightroomu je fajn. Ten zmensovaci algoritmus je dolezity a aj doostrenie po zmenseni
super tip ten capture, vyskusal som ho a vysledky su naozaj uspokojive. Fotografie su sice po pridani ramika pomerne velke, takze ten orez musi byt na cca 20% aby boli splnene podmienky publikacie, ale je to fajn. vdaka
Používam ZONER - funkcia zmena veľkosti, dlhšiu stranu 1024 pixlov, súčasne volím doostrenie na 130% a ukladám do JPG s kompresiou na 98 - 99%, vychádza obrázok približne požadovanej veľkosti pre tento server a v slušnej kvalite - viď moju galériu...
Ja mam zas taky problem, ze upravene RAWko v zakladnom Canon programe DPP zmensim este pred prevodom na JPEG na 1600pix kvalita ostava obstojna ale vzdy ta fotka zabera potom viac ako 0.6MB a na tento portal ju nevlozim...
Používam ZONER - funkcia zmena veľkosti, dlhšiu stranu 1024 pixlov, súčasne volím doostrenie na 130% a ukladám do JPG s kompresiou na 98 - 99%, vychádza obrázok približne požadovanej veľkosti pre tento server a v slušnej kvalite - viď moju galériu...
v zoner som to skusal presne ako pises, no ten rozdiel bol dost viditelny. resp. aby som to upresnil, ako na ktorej fotke. fotka s mnozstvom detailov bola dost o nicom, naopak fotka s hladkymi plochami bola v poho
Ja mam zas taky problem, ze upravene RAWko v zakladnom Canon programe DPP zmensim este pred prevodom na JPEG na 1600pix kvalita ostava obstojna ale vzdy ta fotka zabera potom viac ako 0.6MB a na tento portal ju nevlozim...
nespravny postup Gino. RAW -> TIFF -> upravit -> zmensit -> doostrit -> save as jpg
Ak to robíš v Canon DPP tak vhod je aj postup RAW dať čo najviac doostriť ( stlač ctrl+t, hore raw, Sharpness (10), prepni na RGB, zas Sharpness kľudne nastav hodnotu 500 ) keď to máš tak prekonvertuj na JPEG. Zas to otvor v tom istom programe ale už ako súbor JPEG zas stlač Ctrl+T už ťa pustí iba do RGB zas zvýš Sharpness ale už nie na plno skôr len tak trochu možno na dákych 130 veď uvidíš. Stlač Ctrl+D daj povoliť funkciu Resize do políčka napíš danú hodnotu stačí do jedného, druhé dá automaticky. Pred následným uložením musíš stiahnuť hodnotu Image Quality závisí od rozlíšenia a veľkosti fotky na cca 4-6 a uložiť. Hádam som nič nezabudol a nepoplietol je to celkom obstojní postup so slušným výsledkom ;-)
v zoner som to skusal presne ako pises, no ten rozdiel bol dost viditelny. resp. aby som to upresnil, ako na ktorej fotke. fotka s mnozstvom detailov bola dost o nicom, naopak fotka s hladkymi plochami bola v poho
tak som sa s tym este pohral podla vyssie uvedeneho navodu a vysledky su celkom uspokojive. pri dlhsej strane v rozliseni 1024px je to zaostrenie 130% uplne v pohode. Mne sa ale fotka oramovani a vlozenim textu dost nafukne, preto musim zmensovat az na 700px a tam je zaostrenie na 130% uz nepostacujuce, ale 150% vytvara naozaj kvalitnu fotku. Este raz diky. Neviem ale pochopit ako moze niekto vlozit fotografiu s tienovanym ramikom, zmestit sa do 450kb a predsa je ta fotka na cely monitor :)
Zmena veľkosti
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa