zdravim vsetkych priaznivcov fotografie. mam na vas jednu prosbu o radu. kedze som zacinajuci fotograf a nemam este moc vela skusenosti s fotografovanim zvierat(s ohniskovou vzdialenostou, svetelnostou, atd)preto sa chcem spytat tu skusenejsich fotografov. kedze ziadny podobny clanok co by mi pomohol som nenasiel preto sa pytam. Staci mi na fotografovanie zvierat vo volnej prirode obj. Sigma 70-200mm ? alebo je to malo? pripadne nejake alternativytohto objektivu za pomerne tu istu cenu? a este jedna podotazocka: na vtaciky to bude asi uz duplom malo.. ci nie?? dakujem za kazdu radu
vsetko zalezi od toho, ako daleko tie zvierata od teba budu. 70-200 je len zaklad pre wildphoto. ak chces fotit z krytu, cakat na zver kym k tebe pride na ´dostrel´ tak mozno ti to bude stacit. ale myslim ze dlhsie ohnisko by bolo lepsie. ak nie objektiv, mozno ti pomoze telekonvertor
D90 ma crop faktor 1,5 , cize realne max. ohnisko budes mat 1,5x200=300 mm
zalezi na tvojej sikovnosti, ako sa k zvery dokazes priblizit, mozes si pripadne dokupit telekonvenrtor, ak ti bude malo
Prave som bol na jednom rybniku s touto signou fotit zvierata. Labute nebol problem, tie isli na chleba. Horsie to bolo s divimi kacicami. Urcite by som vyuzil extender 2x. No zase ja az taky fotograf divej zvery nie som. Kazdopadne je to dobry pocit mat 300tovku ohnisku a ked chcem tak je aj poruke 600tovka (po preratani) Financne je to zrejme najlepsia alternativa. Co sa tyka vyslednej kvality, ak chces nekompromisne to najlepsie musis siahnut poriadne na svoje uspory.. :)
Ako som pozeral máš tam aj Sigma 120-400/4.5-5.6 APO DG OS HSM (lacnejší než 70-200) a s 2x telekonvertorom (na 70-200) to budeš mať tiež clonu 5.6, a cenovo budeš ešte vyššie (telekonverto stojí 280 €)...to znamená že 70-200 f2,8+telekonvertor 2x ti vyjde na cca 1100 EUR a sigma 120-400 za 780 €. Skús nájsť nejaké recenzie...
jasné určite tá clona je super, ale tu išlo o wildphoto a hned druhý že to je základ, myslím 70-200...Ja som to neskúšal, rád by som sa tomu venoval ale nemám na to výbavu, aj mna bavia zvieratká...70-200 určite univerzálnejší než hovado 120-400, ale je aj pekný cenový rozdiel...
jasné určite tá clona je super, ale tu išlo o wildphoto a hned druhý že to je základ, myslím 70-200...Ja som to neskúšal, rád by som sa tomu venoval ale nemám na to výbavu, aj mna bavia zvieratká...70-200 určite univerzálnejší než hovado 120-400, ale je aj pekný cenový rozdiel...
cena je dan za jeho vynikajucu svetelnost, ale aj tak v porovnani s nikkorom je to takmer 1000 eur k dobru.. ale co som cital porovnania tychto skiel, som z tej sigmy velmi milo prekvapeny. Pozri napr. prispevok od Paul Droluk , Mar 21, 2008; 12:54 a.m. na stranke http://photo.net/nikon-camera-forum/00Oq4J
cena je dan za jeho vynikajucu svetelnost, ale aj tak v porovnani s nikkorom je to takmer 1000 eur k dobru.. ale co som cital porovnania tychto skiel, som z tej sigmy velmi milo prekvapeny. Pozri napr. prispevok od Paul Droluk , Mar 21, 2008; 12:54 a.m. na stranke http://photo.net/nikon-camera-forum/00Oq4J
Ja som čítal porovnanie sigma 70-200 f2,8 hsm a canon 70-200 f2,8 usm a to ma presvedčilo o canone...
70-200 je malo,na vtaciky urcite...kamarat ma na D90-ku pevnu 300-ku nikor f4+telekonventor nikor myslim ze 1,5 a to je fajn...sigma,tokina,atd su kompromisy-zy malo penazi malo muziky...radsej dosetrit a kupit origo...
sigma 70-200 ma prilis makku kresbu aby sa hodila na fotky divej zveri, a o ohnisku uz bolo hovorene, tiez doporucujem nikor 80-400, to budes mat ohnisko az 600 a na zver to v podstate staci. fotim s nim a som spokojny
na nikon som odskusal skoro vsetky af 70/80-200/2.8 a tu su moje skusenosti:
sigma hsm 70-200/2.8: + rychlost, nove verzie maju zaostrovanie od 1m - castokrat nie je ostra ani na F4, treba skusat, porovnavat
tamron 70-200/2.8: + vyvazenejsia produkcia, ostra na F4, zaostruje od 1m - pomala
nikkor 80-200/2.8 pushpull: + ostrost - pomaly, zoom ´honenim´, zaostruje od 1.5m
nikkor 80-200/2.8: + ostrost - pomaly, zaostruje od 1.5m
nikkor 70-200/2.8: + ostrost, rychlost - zaostruje od 1.5m, cena
na zver odporucam bud dokladne vybranu sigmu 70-200/2.8 hsm macro II (ta II je dolezita!!!), alebo nikkor 70-200/2.8. na volne zijucu zver to bude malo, na to sa robia velmi drahe tele. nizka svetelnost spojena s pomalostou (tc spomaluje) casto rezultuju vo frustraciu nad vyhodenymi peniazmi. preto sa clovek bud musi naucit vyuzivat to, na co ma, alebo sa tymto smerom nezaberat.
70-200 je malo,na vtaciky urcite...kamarat ma na D90-ku pevnu 300-ku nikor f4+telekonventor nikor myslim ze 1,5 a to je fajn...sigma,tokina,atd su kompromisy-zy malo penazi malo muziky...radsej dosetrit a kupit origo...
Na focení ptáků Ti Sigma 70-200 bude stačit. Stejně se ptáci většinou fotí u krmítek, tak když si vybuduješ nebo koupíš kryt, tak budeš v pohodě. Ideální by bylo dokoupit konvertor. Na focení zvěře venku je lepší dlouhé pevné sklo. Dobrá jsou ohniska 300 mm a více. Když bys koupil objektiv se světelností do f4, tak si pořiď ještě konvertor a budeš v pohodě. Mrkni se na vybavení pana Stacha - www.fotolovy.cz, ten je jeden z nejlepším WL fotografů u nás. A projdi si stránky www.wildlifephoto.sk, chlapi tam mají odkazy na své stránky, tak budeš mít přestavu čím se WL fotí.
sigma 70-200mm na zvierata
zalezi na tvojej sikovnosti, ako sa k zvery dokazes priblizit, mozes si pripadne dokupit telekonvenrtor, ak ti bude malo
myslim, ze v tej kombinacii by mal sirsie pole vyuzitelnosti, moj nazor..
http://objektivy.heureka.sk/nikon-80-400mm-f-4-5-5-6d-ed-vr-af-zoom-nikkor/
sigma hsm 70-200/2.8: + rychlost, nove verzie maju zaostrovanie od 1m - castokrat nie je ostra ani na F4, treba skusat, porovnavat
tamron 70-200/2.8: + vyvazenejsia produkcia, ostra na F4, zaostruje od 1m - pomala
nikkor 80-200/2.8 pushpull: + ostrost - pomaly, zoom ´honenim´, zaostruje od 1.5m
nikkor 80-200/2.8: + ostrost - pomaly, zaostruje od 1.5m
nikkor 70-200/2.8: + ostrost, rychlost - zaostruje od 1.5m, cena
na zver odporucam bud dokladne vybranu sigmu 70-200/2.8 hsm macro II (ta II je dolezita!!!), alebo nikkor 70-200/2.8. na volne zijucu zver to bude malo, na to sa robia velmi drahe tele. nizka svetelnost spojena s pomalostou (tc spomaluje) casto rezultuju vo frustraciu nad vyhodenymi peniazmi. preto sa clovek bud musi naucit vyuzivat to, na co ma, alebo sa tymto smerom nezaberat.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa