Dobry den,
mam v plane kupit softbox na syst.blesk, mam jeden vyhliadnuty, chcem sa spytat ci tu ma niekto skusenosti s nim a podobne. Fotim prevazne v exterieri.
A ako to riesit s odpalovanim? Cital som rozne clanky o infra odpalovacoch, len to by ma zaujimalo ci v tom pripade odpalim blesk aj ked nebude mat priamy kontakt s bleskom, (napr soft s bleskom otocene oproti mne, za modelkou)
Samozrejme naj je radiove, ale financie ma tlacia.
Pridavam link:
http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/2856.xhtml
mne tie videa na youtube niektore pripadaju ako poriadna saskaren lebo teraz co som pozeral, ze 7 bleskov mali na stative a trepali som do stredu puste a vysledna fotka je o co zaujimavejsia? To odfotim s tym malym softboxom a sb-600kou aj na zahori na kusku piesku :-) Mozno to nebude az take, ale nepotrebujem 2 Toyoty Landcruser aby som sa tam vobec dostal a predat chalupu aby som mal 7 bleskov a osmy na fotaku,5 cernochov co mi budu drzat odrazky a jeden ruku :-)
Tak vies, on uz je pojem v tejto oblasti tak tam nemoze predsa prijst na bicykli a s jednym bleskom a softboxom. :-)
Ale obavam sa ze na fotky v ostrom protisvetle, s tym ze budes chciet mat pod kontrolou aj epoziiciu pozadia ti len jeden blesk stacit nebude.
Este vydrz. V piatok idem fotit kamosovi svadbu. Tam nafotim nejaky matros.
okey:) som zvedavy
a trosku mimo temu, mozno budes vediet nieco o tom:
Pytal so sa znameho ako to je s tym odpalenim blesku, ja mam Canon 430 EX II, vraj so synchrokockou a kablom to nepojde. Na tom blesku niesu ziadne otvory na kable.
hm ak tomu ja dobre rozumiem, nieje to tak ze jednu kocku pripevnim na telo fotoaparatu a na druhu kocku nasuniem blesk, ktory nasadim na stativ?
Potom by nemal byt problem prepojit tieto dve kocky kablom, ci ano? Vraj bby tam bolo treba nejake redukcie? a taketo veci..
Tvoj popis prepojenia je spravny a funkcny, podmienkou je, ze tvoj blesk ma manualne nastavenie vykonu, pretoze pri nom nefunguje TTL. TTL funguje s originalnym krutenym kablom, ktory ma dlzku priblizne 1 m.
Ako riešite to, že keď chcete odpalovať interným bleskom SB - 600 vku? Čo na to použiť (teda tak, aby interný blesk nebolo vidieť na fotke, ale mal dostatočný výkon na to, aby odpálil externý?) Ď. za rady :)
Tvoj popis prepojenia je spravny a funkcny, podmienkou je, ze tvoj blesk ma manualne nastavenie vykonu, pretoze pri nom nefunguje TTL. TTL funguje s originalnym krutenym kablom, ktory ma dlzku priblizne 1 m.
a to mi povedali v predajni zaoberajucou sa fototechnikou..
no tak s kludnou hlavou si mozem kupit kocky a bude to fungovat? nejaky konkretny typ nemas nahodou?
zaujimave vlakno:) citam pozorne kazdy prispevok
mna by to tiez zaujimalo ako to je s tym, mal by som zaujem tiez o tieto veci, zislo by sa mi to..
tak som tiez sa vybral zistovat do jednej fototechniky, kde mi povedali obdobnu odpoved ako tu kolegovi..
tak zapojim sa aj ja do debaty ak mozem:)
pytas sa na kocky a odpalenie blesku cez synchro kabel ci na One Light Workshop? kedze si citoval moj prispevok nan..
Ak to prve, Karol ti uz odpovedal, ak to druhe, poslal som ti postu...
pytas sa na kocky a odpalenie blesku cez synchro kabel ci na One Light Workshop? kedze si citoval moj prispevok nan..
pytam sa na kocku:) prepac ze som reagoval prave na to..
ak by nevadilo, mohol by si aj mne poslat ten link? :) dakujem
Ako riešite to, že keď chcete odpalovať interným bleskom SB - 600 vku? Čo na to použiť (teda tak, aby interný blesk nebolo vidieť na fotke, ale mal dostatočný výkon na to, aby odpálil externý?) Ď. za rady :)
Na tom nie je co riesit. Nastavis na fotaku v menu aby interny blesk sluzil len ako master zablesk a to je vsetko. Samozrejme k SB 600 treba priradit skupinu a kanal a to iste nastavit v menu fotaku.
Na tom nie je co riesit. Nastavis na fotaku v menu aby interny blesk sluzil len ako master zablesk a to je vsetko. Samozrejme k SB 600 treba priradit skupinu a kanal a to iste nastavit v menu fotaku.
JJ. to viem. Mna ale zaujíma to, aby interný blesk nebolo na fotografii vidieť.
Aby vydal len toľko svetla, koľko je potrebné pre SB600vku aby sa odpálila. To by som potreboval vedieť.
Softbox na systemovy blesk
Ale obavam sa ze na fotky v ostrom protisvetle, s tym ze budes chciet mat pod kontrolou aj epoziiciu pozadia ti len jeden blesk stacit nebude.
Dik idem kuknut.
a trosku mimo temu, mozno budes vediet nieco o tom:
Pytal so sa znameho ako to je s tym odpalenim blesku, ja mam Canon 430 EX II, vraj so synchrokockou a kablom to nepojde. Na tom blesku niesu ziadne otvory na kable.
hm ak tomu ja dobre rozumiem, nieje to tak ze jednu kocku pripevnim na telo fotoaparatu a na druhu kocku nasuniem blesk, ktory nasadim na stativ?
Potom by nemal byt problem prepojit tieto dve kocky kablom, ci ano? Vraj bby tam bolo treba nejake redukcie? a taketo veci..
ak si najdes chvilku, dakujem
no tak s kludnou hlavou si mozem kupit kocky a bude to fungovat? nejaky konkretny typ nemas nahodou?
mna by to tiez zaujimalo ako to je s tym, mal by som zaujem tiez o tieto veci, zislo by sa mi to..
tak som tiez sa vybral zistovat do jednej fototechniky, kde mi povedali obdobnu odpoved ako tu kolegovi..
tak zapojim sa aj ja do debaty ak mozem:)
postu si precitam
hned som mudrejsi:)))
ako to tak pozeram, asi idem zacat stahovat
Aby vydal len toľko svetla, koľko je potrebné pre SB600vku aby sa odpálila. To by som potreboval vedieť.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa