Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Softbox na systemovy blesk

ado123
ado123 2009-09-25 16:41:08+02
Dobry den, mam v plane kupit softbox na syst.blesk, mam jeden vyhliadnuty, chcem sa spytat ci tu ma niekto skusenosti s nim a podobne. Fotim prevazne v exterieri. A ako to riesit s odpalovanim? Cital som rozne clanky o infra odpalovacoch, len to by ma zaujimalo ci v tom pripade odpalim blesk aj ked nebude mat priamy kontakt s bleskom, (napr soft s bleskom otocene oproti mne, za modelkou) Samozrejme naj je radiove, ale financie ma tlacia. Pridavam link: http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/2856.xhtml

IceDive1
2009-09-25 17:48:23+02
Je to asi najlacnejsie riesenie ale dost obmedzujuce. Na zaciatok ti mozno bude stacit. Ak chces ale skutocne dat co najmenej penazi tak by som isiel radsej do dazdnika na tvojom mieste.

winky
2009-09-25 17:48:29+02
príspevok od: IceDive1
http://www.youtube.com/watch?v=d0jAWgZWBIA
tu kukni video kde to manik s kablom odpaluje
no nejako som nezachytil aky mas fotak lebo aj od toho zalezi ci mas zasuvku na kabel. ak ano tak staci len dokupit kabel. Otazka je,inac taku som polozil uz niekomu, a to ze cim dlhsi kabel mas ci nebudu nejake straty v tej dlzke, myslim na impuls spust->blesk. niekde som videl 10 metrov za solidnu cenu, bola to Hama. Pozri maju zastupenie aj u nas sa mi zda. Dalsia vec je ze v exterieri mozes lahko o kabel zakopnut a ked nie ty tak niekto iny modelka, asistent alebo nebodaj okolo iduci. Podla mna by sa ti oplatilo dat o 10,20 eur navyse a kupit ako bear pisal z ebay cinske odpalovace. Je vela ludi co s nimi foti a vpohode im to slape akonahle nieste na scene dvaja alebo viaceri, vtedy mozes mat problem s kanalmi(mhz)

winky
2009-09-25 17:52:56+02
ups mas canon 40D tak to si potom vpohode... inak by si musel dokupovat prislusenstvo na sanky fotaku.... tiez by som mal najskor pozerat a potom pisat....

IceDive1
2009-09-25 17:55:44+02
príspevok od: winky
no nejako som nezachytil aky mas fotak lebo aj od toho zalezi ci mas zasuvku na kabel. ak ano tak staci len dokupit kabel. Otazka je,inac taku som polozil uz niekomu, a to ze cim dlhsi kabel mas ci nebudu nejake straty v tej dlzke, myslim na impuls spust->blesk. niekde som videl 10 metrov za solidnu cenu, bola to Hama. Pozri maju zastupenie aj u nas sa mi zda. Dalsia vec je ze v exterieri mozes lahko o kabel zakopnut a ked nie ty tak niekto iny modelka, asistent alebo nebodaj okolo iduci. Podla mna by sa ti oplatilo dat o 10,20 eur navyse a kupit ako bear pisal z ebay cinske odpalovace. Je vela ludi co s nimi foti a vpohode im to slape akonahle nieste na scene dvaja alebo viaceri, vtedy mozes mat problem s kanalmi(mhz)
Tie radia maju ale jednu nevyhodu oproti kablu ze blesky s nim slapu len v manualnom mode. Na to len upozornujem lebo neviem ci je ado123 v obraze ako presne to funguje.

Daniel.U
2009-09-25 17:56:43+02
softbox co som objednal z darian.sk stoji 51 Euro aj s drziakom. Za 25 euro k nemu som objednal 2 metrovy stativ. Cize cela sranda 76 euro. Rozmer sofboxu je 40x40 cm. Drziak trochu este tu vysku nadvyhne. Uvidim aky material tam bude na rozptylovanie svetla. Co sa tyka svetelnych strat, tie hodnoty flashmeter asi nameral vo vnutri, kde svetlo prejde cez dazdnik, odrazi sa od stien a vrati sa. Vonku utece prec do riti. Vonku musi mat urcite softbox vacsi vykon, zalezi zrejme aj od toho rozptyloveho materialu. Odrazny strieborny dazdnik ochladzuje svetlo a posobi ako velka spojka a svetlo je tvrdsie. Zuzuje sa na fotenom objekte seda zona.

ado123
2009-09-25 17:58:12+02
Je to asi najlacnejsie riesenie ale dost obmedzujuce. Na zaciatok ti mozno bude stacit. Ak chces ale skutocne dat co najmenej penazi tak by som isiel radsej do dazdnika na tvojom mieste.
video som si pozrel, vidim ze manik tam ma podobny (rozmerovo) softbox ako ten o ktorom som tu pisal.. a nejde zas o to co najmenej dat za to, ale nech to ma zelany efekt, ci uz je to dazdnik alebo softbox.. alebo obidva?:D

Daniel.U
2009-09-25 18:00:13+02
Tie radia maju ale jednu nevyhodu oproti kablu ze blesky s nim slapu len v manualnom mode. Na to len upozornujem lebo neviem ci je ado123 v obraze ako presne to funguje.
a velke zablesky nefunguju v manualnom mode? TTL podla mna tiez nieje uplna vyhoda, robi si to co chce. Modelke vymenis plavky z ciernych na biele a uz to blbne. To radsej ich dat uplne dole aby to exponovalo na pletovku :-)

winky
2009-09-25 18:00:31+02
Dobry postreh, jedine ze by kupil radiopoppers s prenosom TTL..

duroslav
2009-09-25 18:00:41+02
Čo sa týka účinnosti, tak je reflexný dáždnik najvýkonnejší, ale do úvahy treba zobrať ešte jeden fakt.
Pokiaľ chceš mať čo najmäkšie svetlo a ideš s ním čo najbližšie k fotografovanému objektu, tak s difúznym dáždnikom alebo softboxom môžeš ísť bližšie než s reflexným dáždnikom, lebo na tom by sa ti do záberu dostal blesk (prípadne stojan alebo stredová tyč dáždnika). Pri takýchto malých vzdialenostiach ti zase rozdiel použiteľných vzdialeností vykompenzuje rozdiel účinnosti.

ado123
2009-09-25 18:01:54+02
príspevok od: Daniel.U
softbox co som objednal z darian.sk stoji 51 Euro aj s drziakom. Za 25 euro k nemu som objednal 2 metrovy stativ. Cize cela sranda 76 euro. Rozmer sofboxu je 40x40 cm. Drziak trochu este tu vysku nadvyhne. Uvidim aky material tam bude na rozptylovanie svetla. Co sa tyka svetelnych strat, tie hodnoty flashmeter asi nameral vo vnutri, kde svetlo prejde cez dazdnik, odrazi sa od stien a vrati sa. Vonku utece prec do riti. Vonku musi mat urcite softbox vacsi vykon, zalezi zrejme aj od toho rozptyloveho materialu. Odrazny strieborny dazdnik ochladzuje svetlo a posobi ako velka spojka a svetlo je tvrdsie. Zuzuje sa na fotenom objekte seda zona.
ten softbox som tam videl aj ja, akcia:)) teraz si ma donutil rozmyslat tiez nad tou sadou:) uz to mas doma?

ado123
2009-09-25 18:04:07+02
no vdaka ze si upozornil:) doteraz som nemal moznost fotit s tymito vecami..
ale chcem ist do toho

IceDive1
2009-09-25 18:04:38+02
a velke zablesky nefunguju v manualnom mode? TTL podla mna tiez nieje uplna vyhoda, robi si to co chce. Modelke vymenis plavky z ciernych na biele a uz to blbne. To radsej ich dat uplne dole aby to exponovalo na pletovku :-)
TTL sice nie je vsemocne ale vela krat ti situaciu velmi ulahci. A vzdy si mozes kuknut vysledok a upravit korekcie samozrejme priamo na tele bez toho aby si behal ku bleskom. Tyka sa to najma nikonackeho CLS.

Daniel.U
2009-09-25 18:06:21+02
pisali, ze v pondelok, ze skor sa to nedalo. Ale ako som pisal, neda sa naklapat ten softbox. Predpokladam,ze vlastnou vahou trochu pozera dole a regulovat budem len vysku aby to svietlilo priblizne na hlavu. Aj drziak dazdniku som objednal, ten sa da naklapat. Len na moj vkus je to vsetko nejak drahe za prditka z umelej hmoty

ado123
2009-09-25 18:08:39+02
pisali, ze v pondelok, ze skor sa to nedalo. Ale ako som pisal, neda sa naklapat ten softbox. Predpokladam,ze vlastnou vahou trochu pozera dole a regulovat budem len vysku aby to svietlilo priblizne na hlavu. Aj drziak dazdniku som objednal, ten sa da naklapat. Len na moj vkus je to vsetko nejak drahe za prditka z umelej hmoty
V pondelok mozes napisat dojmy z toho a funkcnost? Ak by to bolo fajn objednam to aj ja, kolko stoji taka sranda na dazdnik? ktoru si kupil? myslim drziak...

Daniel.U
2009-09-25 18:09:12+02
TTL sice nie je vsemocne ale vela krat ti situaciu velmi ulahci. A vzdy si mozes kuknut vysledok a upravit korekcie samozrejme priamo na tele bez toho aby si behal ku bleskom. Tyka sa to najma nikonackeho CLS.
ved ja rozumiem, ale normalne zablesky su o co profesionalnejsie riesenie a idu vlastne manualne. CLS je dobra vec. Neviem ako to ma canon

ado123
2009-09-25 18:09:55+02
ups mas canon 40D tak to si potom vpohode... inak by si musel dokupovat prislusenstvo na sanky fotaku.... tiez by som mal najskor pozerat a potom pisat....
40D ano, este 450D ktoru mam ale na predaj, predpokladam ze tam nebude problem s kablom tiez, ci?

Daniel.U
2009-09-25 18:11:06+02
príspevok od: ado123
V pondelok mozes napisat dojmy z toho a funkcnost? Ak by to bolo fajn objednam to aj ja, kolko stoji taka sranda na dazdnik? ktoru si kupil? myslim drziak...
ved to tam vsetko maju tusim 26 euro. Ten s capom na klasicky stativ. Drziak ako taky mi bude pasovat aj na ten svetelny stativ, s capom to bude vzajomne zamenitelne. Som zvedavy ako to bude, potom napisem. Radiovy odpalovac mam Cactus V4

winky
2009-09-25 18:11:28+02
450D neviem pozri ci tam je zasuvka...

winky
2009-09-25 18:13:15+02
príspevok od: ado123
40D ano, este 450D ktoru mam ale na predaj, predpokladam ze tam nebude problem s kablom tiez, ci?
pisem to este raz lebo som na to nereagoval tak ta to neupozorni...

ado123
2009-09-25 18:18:38+02
pisem to este raz lebo som na to nereagoval tak ta to neupozorni...
zasuvka je tam, ale na dialkovu spust, teda predpokladam, ze to bude totozna zasuvka

Strana 2 z 18

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()