Dobry den,
mam v plane kupit softbox na syst.blesk, mam jeden vyhliadnuty, chcem sa spytat ci tu ma niekto skusenosti s nim a podobne. Fotim prevazne v exterieri.
A ako to riesit s odpalovanim? Cital som rozne clanky o infra odpalovacoch, len to by ma zaujimalo ci v tom pripade odpalim blesk aj ked nebude mat priamy kontakt s bleskom, (napr soft s bleskom otocene oproti mne, za modelkou)
Samozrejme naj je radiove, ale financie ma tlacia.
Pridavam link:
http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/2856.xhtml
sorry ze som to tu takto zacal tuto off topic, ale myslim ze je zaujimava. Ja som napriklad niekde pocul ze napriklad chalan si objednal cez net prilbu na motorku a hovoril ze taka hadam v europe este ani nebola to boz na slovensku, a ze ked mu poslali list ze aby prisiel zaplatiti clo tak colnik mu ukazal ich zoznam prilieb podla coho urcuju cenu a ze bolo tam vsetko , ze bol z toho inak mimo, ze asi aj disponuju fakt dobrymi informaciami a podobne.
vsak pisem, ze Colna sprava ma pristup do databazy vsetkych tovarov dovazanaych do Europskeho hospodarskeho priestoru, kde su presne katalogy, typove oznacenia, ceny, popis a ostatne fakt podrobne veci...preto dodavatelia robia colne prehlasenia kazdy mesiac o vyvoze a dovoze, nahadzuje sa to do systemu a na zaklade toho ma i Statisticky urad prehlad o pocte vyvezenych a dovezenych komodit...
skor ma sere, ze ked uz mam zaplatit clo, tak preco z ceny noveho tovaru ked bude oznaceny ako pouzity. To mi nemaju ako dokazat, ze je novy
ja to chapem... tazko povedat no, vpodstate by to nemali riesit, len aby nahodou nezacali este experti skumat ci je ten objektiv novvy alebo nie...C.S.I to tu bude uz potom.
teraz ma napadlo, ze clo je este to najmenej, ale dph ! Kurva, dost ze som musel zaplatit dph tam, tak este ju zaplatim aj tu. Z vyhodnej kupi mam pol roka cakania, teraz ak to vobec dojde zaspievaju 10000 poplatky a este to bude nevydareny kus
a este jedna zaujimavost a velka vymozenost colnikov voci policajtom...colnici mozu urobit prehliadku bytoveho, nebytoveho priestoru alebo i dokonca zastavit auto a prehladat kufor pripadne ho zoskenovat len na zaklade podozrenia, kdezto policajti si do nehnutelnosti musia vybavit povolenie...a napr. michalovsky colnik ma pravo prehladat bez povolenia napr. aj bratislavsky byt, kdezto policajt ma svoje teritorium...ludia sa moja policajtov, kuklacov atd, no horsia je pohotovostna motorizovana jednotka Colnej spravy...a ak sa spriahnu s danovakmi - smrst ako hrom...
a este jedna zaujimavost a velka vymozenost colnikov voci policajtom...colnici mozu urobit prehliadku bytoveho, nebytoveho priestoru alebo i dokonca zastavit auto a prehladat kufor pripadne ho zoskenovat len na zaklade podozrenia, kdezto policajti si do nehnutelnosti musia vybavit povolenie...a napr. michalovsky colnik ma pravo prehladat bez povolenia napr. aj bratislavsky byt, kdezto policajt ma svoje teritorium...ludia sa moja policajtov, kuklacov atd, no horsia je pohotovostna motorizovana jednotka Colnej spravy...a ak sa spriahnu s danovakmi - smrst ako hrom...
fajn video kde v druhej polke je vidiet Lastolite ezybox v akcii. Vyzera ze slusne fotky z toho lezu. Len by to chcelo odskusat ktora varianta by bola vhodnejsia ci 40 alebo 60 cm.
http://www.youtube.com/watch?v=GF4c0HCAB2A
ved z 40 cm varianty budeme mudrejsi zajtra aj ked to nebude tato znacka, ale mal by byt vo vnutri zrkadlovy. Este ma laka to druhe rameno na stative a taktiez tam mali kolajnicku na dva blesky co neviem kde by som zohnal
ved z 40 cm varianty budeme mudrejsi zajtra aj ked to nebude tato znacka, ale mal by byt vo vnutri zrkadlovy. Este ma laka to druhe rameno na stative a taktiez tam mali kolajnicku na dva blesky co neviem kde by som zohnal
Rozhodol som sa ze nejaky softbox urcite zoberiem a presvedcil ma najma vcerajsi workshop produktovej fotografie. Predsa len svetlo z neho je viac smerove ako z dazdnika co sa velakrat hodi. Cize prave kukam stativ k nemu. Rozmyslam nad nejakym tym zeriavovym. Z US mam objedane vostiny a komin z Honlphoto.
Rozhodol som sa ze nejaky softbox urcite zoberiem a presvedcil ma najma vcerajsi workshop produktovej fotografie. Predsa len svetlo z neho je viac smerove ako z dazdnika co sa velakrat hodi. Cize prave kukam stativ k nemu. Rozmyslam nad nejakym tym zeriavovym. Z US mam objedane vostiny a komin z Honlphoto.
ked chces zeriav staci rameno a svorka, ktorou ho primontujes na stativ. Ako zavazie tam mozes dat fotak :-)
S tym atelierom by som az taky problem nemal. Mam paradny sklad s 5m stropom. Ale to by som sa s tym musel zivit a nie fotit znamych.
to co mas za sklad, prevadzkujes cinsky velkoobchod? :-) Tak potom co spekulujes s bleskami za cenu jednej sb-900 mas set svetiel aj so softboxom aj parazolom alebo teda kupis poriadny vybavenie
to co mas za sklad, prevadzkujes cinsky velkoobchod? :-) Tak potom co spekulujes s bleskami za cenu jednej sb-900 mas set svetiel aj so softboxom aj parazolom alebo teda kupis poriadny vybavenie
Ak raz budem poriadny fotograf kupim si poriadne svetla. :-)
Zatial ma bavi skorej sa hrajkat na styl McNallyho a jemu podobnym borcom.
Softbox na systemovy blesk
http://www.youtube.com/watch?v=GF4c0HCAB2A
Zatial ma bavi skorej sa hrajkat na styl McNallyho a jemu podobnym borcom.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa