Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Softbox na systemovy blesk

ado123
ado123 2009-09-25 16:41:08+02
Dobry den, mam v plane kupit softbox na syst.blesk, mam jeden vyhliadnuty, chcem sa spytat ci tu ma niekto skusenosti s nim a podobne. Fotim prevazne v exterieri. A ako to riesit s odpalovanim? Cital som rozne clanky o infra odpalovacoch, len to by ma zaujimalo ci v tom pripade odpalim blesk aj ked nebude mat priamy kontakt s bleskom, (napr soft s bleskom otocene oproti mne, za modelkou) Samozrejme naj je radiove, ale financie ma tlacia. Pridavam link: http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/2856.xhtml

IceDive1
2009-09-28 09:19:25+02
príspevok od: duroslav
To si fotil ešte na film?
Ano, moj prvy digitalny fotak je aktualna D700, ktory som si kupil minuly rok pod stromcek.

duroslav
2009-09-28 09:25:45+02
príspevok od: IceDive1
Ano, moj prvy digitalny fotak je aktualna D700, ktory som si kupil minuly rok pod stromcek.
Ja sa len pýtam kvôli jednej dileme. Je to síce mimo tému vlákna, ale však to je vlastne väčšina príspevkov vo všetkých vláknach :-)

Chcem si na vianoce kúpiť 24-70 a stále nad tým váham a trochu ma trápi ten nie moc široký začiatok na DX tele, ale keďže si fotil na film tak 28mm na širokom konci nebol problém....

Ale moc iných možností na svetelný záklaďák tak či tak nemám.
Tamron nechcem, a 17-55 od Nikonu je taká pochybná investícia. Dať také peniaze za DX objektív je blbosť.
No však ale stále budem mať v zálohe širokú Tokinu. Prípadne si na ďalšie vianoce kúpim FF a bude :-)

IceDive1
2009-09-28 09:38:22+02
Tak ono je to o tom ktorym smerom sa chces uberat, co fotis resp. budes fotit.
Mne na tie moje ftakoviny staci ohnisko do 200mm cize pre mna je FF idealny. Ak planujes kupu FF tela tak urcite 24-70. O to padnejsi budes mat potom dovod kupit nove telo.

duroslav
2009-09-28 09:50:09+02
Nakoniec aj tak tú 24-70 kúpim, lebo ako sa poznám skôr či neskôr by som ju kúpil tak či tak :-) Však kedysi som mal filmový Canon a na ňom som mal jediný objektív 35-80 a vôbec mi to nevadilo - ale to bolo asi iba tým, že vtedy som nič širšie nevyskúšal.
Ale s kúpou nového tela je to aj tak otázne a neviem či sa do budúcnosti nebudem uberať tým smerom, že pred kúpou FX tela upgradujem DX na niečo lepšie.
Dosť často fotím aj nejaké športy, a tam je hlavne na dlhých ohniskách crop výhodou, a oproti D90 by som rád prijal niektoré vlastnosti čo má D300 (fps, lepšie možnosti AF...).

Daniel.U
2009-09-28 11:06:14+02
24-70 stoji 50000 a stabilizator aj tak nema. 17-55 som videl na inzerat uz aj za 21000. Tak je to na zvazenie. Siroky konec sa zide, ale ohnisko 50 by ma trochu sralo. Ja som strasne chcel FF objektiv a dlazdit si tak cestu na nove telo a vidis ako som dopadol, som neratal, ze kupim D300. Keby som nebol spekuloval, ze 17-55 nieje investicia, este by mi dlho mohlo sluzit.

Tono
2009-09-28 12:16:17+02
tiez som myslel ze FF bude ta cesta do buducna , ale kupil som D300 a som maximalne spokojny . Niekde tu bol nedavno aj clanok ohladom DX a FF a zopar otazok ktore hraju ulohu pri rozhodovani o FF. Radsej investujem do svetiel , o tomto je predsa tato tema :).

duroslav
2009-09-28 12:44:45+02
príspevok od: Daniel.U
24-70 stoji 50000 a stabilizator aj tak nema. 17-55 som videl na inzerat uz aj za 21000. Tak je to na zvazenie. Siroky konec sa zide, ale ohnisko 50 by ma trochu sralo. Ja som strasne chcel FF objektiv a dlazdit si tak cestu na nove telo a vidis ako som dopadol, som neratal, ze kupim D300. Keby som nebol spekuloval, ze 17-55 nieje investicia, este by mi dlho mohlo sluzit.
To čo píšeš určite má svoju logiku. Najhoršie je to s tým odhadom vývoja do budúcnosti. S ohľadom do budúcnosti, 24-70 by našla uplatnenie na oboch platformách (DX aj FF), kdežto 17-55 nie. Teraz dopredu si síce myslím, že rozsah 17-24 oželiem skôr než 55-70, ale určite v momente keď sa pre jeden z tých objektívov rozhodnem, tak sa dostanem do situácie keď mi práve ten rozsah, ktorým objektív nedisponuje bude chýbať :-)
Tá 17-55 by bola určite schodná keby som na ňu natrafil zhruba v tej cene, ktorú píšeš (zrovna som pozeral bazár tu na ephote a jedna je na predaj za 900). Otázne je, či sa mi to podarí stihnúť do vianoc :-) A keby aj, budem musieť uvažovať nad náhradným darčekom, lebo bazárové sklo (hoci Nikon) nie je to pravé orechové :-)

Daniel.U
2009-09-28 13:11:55+02
takze je sa rozhodnut, keby sme poznali buducnost, chovali by sme sa mnoho krat inak. Vela krat musis veci dlhsie pouzivat aby si vedel povedat ci je to ono. Napriklad pre turistu a vyznavaca prirody je 16-85 najlepsie co moze kupit zo zoomov, na reportaze z interieru by zas bol dobry ten 17-55. Tak isto nemat jedno bez druheho tiez nema vyznam, ja si vzdy urcim poradie co kedy kupim aby som doma nemal 5 bleksov a fotit budem setakom. Tak isto ti bude na hovno 24-70 ked by si nemal cim bliskat. Princpialne ale radsej volim ked mozem lepsiu a funkcnejsiu vec ako cenovy kompromis. Ked nieco nemam vyuzit, tak moze to byt lacne ako chce. Keby som mal 50000, tak asi kupim tu 24-70. Bolo by mi fuk, ze Tamron 17-50 ma cenu/vykon o hodne lepsiu. Darmo, v profi triede nejde vykon a kvalita umerne vedla seba. Chces o trosicku lepsie a zaplatit musis o dost viac

Daniel.U
2009-09-28 13:15:28+02
príspevok od: ado123
to je ok.. ale ja si to kupim tiez :D
kurier uz chodil :-) softbox je zrejme znacka walimex. Teraz pozeram, ze realny rozmer difuznej casti je len 35 cm, 40 ma cely kram aj s ramom

IceDive1
2009-09-28 13:21:46+02
kurier uz chodil :-) softbox je zrejme znacka walimex. Teraz pozeram, ze realny rozmer difuznej casti je len 35 cm, 40 ma cely kram aj s ramom
Urcite je to Walimex. A teraz som zvedavy na fotky. Ku mne pride mikulas zajtra.

Daniel.U
2009-09-28 13:31:36+02
Urcite je to Walimex. A teraz som zvedavy na fotky. Ku mne pride mikulas zajtra.
na to aky je maly to vizera celkom fajn. Len nemozem teraz testovat lebo som hladny. Idem si kupit kebab najprv

ado123
2009-09-28 16:00:55+02
na to aky je maly to vizera celkom fajn. Len nemozem teraz testovat lebo som hladny. Idem si kupit kebab najprv
no uz si aj najedeny myslim, mozes sa do neho pustit, som nadrzany a nedockavy:D

Daniel.U
2009-09-29 00:21:24+02
príspevok od: ado123
no uz si aj najedeny myslim, mozes sa do neho pustit, som nadrzany a nedockavy:D
do teraz som vyrabal klb aby som mohol ten softbox sklapat na studiovom stative. Zrejme to bola zbytocna robota lebo aj tak to nieje ako original a okrem toho je lepsie ho dat radsej na tazky klasicky stativ. Ked tam namonstujes blesk a este aj fukne veter, tak ten studiovy zrejme odleti.

Daniel.U
2009-09-29 00:28:02+02
tu je skusobna produktova fotka. Tien je na cokolade trochu ostry, ale softbox (zlava) bol velmi blizko. Z prava je dazdnik odrazom so znizenym vykonom len pre znizenie kontrastu v tienoch

IceDive1
2009-09-29 01:39:35+02
tu je skusobna produktova fotka. Tien je na cokolade trochu ostry, ale softbox (zlava) bol velmi blizko. Z prava je dazdnik odrazom so znizenym vykonom len pre znizenie kontrastu v tienoch
Tak ale ked bol blizko mal by ten tien byt maksi a nie tvrdsi nie?

2009-09-29 01:41:34+02
príspevok od: duroslav
Nakoniec aj tak tú 24-70 kúpim, lebo ako sa poznám skôr či neskôr by som ju kúpil tak či tak :-) Však kedysi som mal filmový Canon a na ňom som mal jediný objektív 35-80 a vôbec mi to nevadilo - ale to bolo asi iba tým, že vtedy som nič širšie nevyskúšal.
Ale s kúpou nového tela je to aj tak otázne a neviem či sa do budúcnosti nebudem uberať tým smerom, že pred kúpou FX tela upgradujem DX na niečo lepšie.
Dosť často fotím aj nejaké športy, a tam je hlavne na dlhých ohniskách crop výhodou, a oproti D90 by som rád prijal niektoré vlastnosti čo má D300 (fps, lepšie možnosti AF...).
predpokladam, ze fps tohto kalibru by si tiez prijal :)
http://www.youtube.com/watch?v=_AuyVz89AXg&NR=1

Daniel.U
2009-09-29 01:43:18+02
Tak ale ked bol blizko mal by ten tien byt maksi a nie tvrdsi nie?
zrejme ano, ale ta bonboniera vrha uz normalny tien. Neviem od coho vsetkeho to zalezi. Musim sa s tym poriadne pohrat

Daniel.U
2009-09-29 01:47:07+02
rozmyslam, ze vplyv ma tusim aj vziadelnost hrany od miesta, kde sa tien premieta. Chcet aby ta cokolada vrahala makky tien hned pol centimetra pod sebou by bolo asi moc. To by ten softbox musel mat meter krat meter. Co som skusal ine zabery, tak sa mi subjetivne zdalo svetlo dost makke

2009-09-29 01:54:42+02
rozmyslam, ze vplyv ma tusim aj vziadelnost hrany od miesta, kde sa tien premieta. Chcet aby ta cokolada vrahala makky tien hned pol centimetra pod sebou by bolo asi moc. To by ten softbox musel mat meter krat meter. Co som skusal ine zabery, tak sa mi subjetivne zdalo svetlo dost makke
skus dat daznik z prava viac dopredu co to povie + velmi nizky vykon

IceDive1
2009-09-29 02:24:52+02
zrejme ano, ale ta bonboniera vrha uz normalny tien. Neviem od coho vsetkeho to zalezi. Musim sa s tym poriadne pohrat
Nemas nejaku portretovku cvaknutu? No ja som na tie softboxi vazne zvedavy. Dnes mi pridu tak testujem.

Strana 9 z 18
1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 17 18

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()