Sluzi na to vunkcia casozberneho snimania - intervalometer. Byva zabudovana v niektorych fotoaparatoch alebo kablovych spustach s LCD displejom (len pre drahsie modely). V principe si nastavis interval medzi zabermi a celkovy pocet zaberov. Musis samozrejme zabezpecit konstantne svetelne podmienky a napajanie pristroja pocas dlhej doby.
U niektorych fotoaparatov to ide aj cez ovladanie z pocitaca.
Ak tvo aparat takuto moznost nema, musis to robit jednoducho rucne.
ake by mali byt tie intervaly priblizne velke aby ten prechod bol plinuly?
tak mal by si mat najskor ty predstavu ako dlho dany kvet vadne. No a potom to chce mozno trosku matematiky. Ja som take este nefotil ale asi by som si najskor stanovil dlzku videa kolko to ma trvat a potom vychadzal z toho ze na plynule video aspon tych 25 obr/s. Cize na minutove video by som cvakol 1500 fotiek. Interval by som urcil dlzku vadnutia(mal by si vediet) /1500.
treba myslieť aj na to, že vädnutie kvetu nie je rovnomerné, takže ja by som cvakal častejšie a potom vybral zábery tak, aby to v sekvencii vyzeralo plynule.
treba myslieť aj na to, že vädnutie kvetu nie je rovnomerné, takže ja by som cvakal častejšie a potom vybral zábery tak, aby to v sekvencii vyzeralo plynule.
tiez ma to napadlo, ze zozaciatku to asi ide rychlejsie
cele toto robim kvoli, prechodu buttonu po najdeni kurzorom, cize cela akcia nebude mat o mnoho viac ako sekundu, takze si myslim ze nepotrebujem zas aztak vela zaberou, a kedze to musim robit rucne ani by som ich tak vela nezvladol
cele toto robim kvoli, prechodu buttonu po najdeni kurzorom, cize cela akcia nebude mat o mnoho viac ako sekundu, takze si myslim ze nepotrebujem zas aztak vela zaberou, a kedze to musim robit rucne ani by som ich tak vela nezvladol
tak ak to ma byt len sekundovy zaber tak to je pohoda.
eos utility umoznuje toto casozberne fotenie. treba pripojit fotak cez USB k PC, zapnut eos utility a v nom vybrat Remote Shooting. tam sa da nastavit pocet fotiek a interval medzi nimi. v tvojom pripade by ale bolo dobre mat staly zdroj energie do fotaku. taketo nieco bude trvat asi dost dlho. kup najprv tu kvetinu, a nechaj ju zvadnut bez toho ze by si ju fotil, zistis ako dlho jej to bude trvat. ja som tymto sposobom robil podobnu vec:
http://www.youtube.com/watch?v=WUybIC_Us58
planujem uz dlhsie, zeby som to dokoncil, ale moj notebook ma uz svoje roky a baterka nevydrzi dlho.
A vhodne je zabezpecit konstantne osvetlenie. A ked hovorim konstantne, tak myslim naozaj konstatne. Ziadne chodenie okolo a pod. Skoda dvojdnovej roboty, ked to potom bude preblikavat. Samozrejme jas jednotlivych snimkov sa da upravit dodatocne (ale pri takom mnozstve by to bolo asi dost pracne), ale ked sa zmeni co i len trochu smer svetla/jeho teplota a bude to hadzat uplne ine tiene...
ak to ma trvat sekundu, tak sa s tym moc hrajkat nemusis, staci ti ca. 30 obrazkov z celeho vadnutia.
Ale mozes skusit napr. fintu - natlac do stonky drot, ten co maju v kazdom kvetinarstve, a nebudes musiet cakat, ohnes kvetinu, cvak, ohnes viac, cvak :)
zvädnutie kvetu
U niektorych fotoaparatov to ide aj cez ovladanie z pocitaca.
Ak tvo aparat takuto moznost nema, musis to robit jednoducho rucne.
http://www.youtube.com/watch?v=WUybIC_Us58
planujem uz dlhsie, zeby som to dokoncil, ale moj notebook ma uz svoje roky a baterka nevydrzi dlho.
Ale mozes skusit napr. fintu - natlac do stonky drot, ten co maju v kazdom kvetinarstve, a nebudes musiet cakat, ohnes kvetinu, cvak, ohnes viac, cvak :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa