Fotil som krstiny v kostole kde bola tak trochu tma,ale nie zas moc, mal som vsetko na automatike a fotky boli strasne presvetlene vpredu a uplne tmave v pozadi jako keby som fotil na nejakej diskoteke v com je problem? Mam canon 40 d a 580 speedlite. Pripajam aj foto. Neviem si s tym nejak rady.
Malo svetelny objektiv a nizke ISO, to je tvoj problem. Blesk v rezime TTL nadavkuje svetlo presne na zaostrenu vzdialenost (rodicia), do zadu prenikne malo svetla, preto ho treba exponovat tym, ze pouzijes vyssie ISO a svetelnejsi objektiv. Pomoze, ak das fotak na manual a riadis cas podla seba. Ked ti da fotak v automatike 1/125s. a ty zvolis rucne 1/30s, pustis omnoho viac prirodzeneho svetla na snimac a lepsie tak zachytis atmosferu. Postup som popisal v clanku o vstavanom blesku. Vsetko plati aj pre externy blesk. Nie je dolezite mat vykonny blesk ale vediet vyuzit stavajuce osvetlenie, aby si z blesku potreboval co najmenej svetla.
...teraz uz s tym vela nenarobis. Ak nezaberie Karolova rada, softom mozes ohranicit vyber na pozadie (tmave casti) a cez krivky, alebo urovne drasticky zosvetlit. Na fotku 15x10 cm by zmena nemusela byt az taka destrukcna, ale je to piplacka, lebo dosiahnut prirodzeny prechod medzi svetlym predom a tmavym pozadim je dost na nervy.
Ja to vidim takto - ak su rodicia spokojni a Ty nespokojny, dobry pripad, Ty mas skusenost, oni fotky, Ty nabuduce budes vediet co a ako. Ak su nespokojni rodicia, aj Ty, neda sa nic robit, musia mat este jedno a Ty uz nabuduce budes vediet co a ako :-)
problem s pouzivanim blesku
Ja to vidim takto - ak su rodicia spokojni a Ty nespokojny, dobry pripad, Ty mas skusenost, oni fotky, Ty nabuduce budes vediet co a ako. Ak su nespokojni rodicia, aj Ty, neda sa nic robit, musia mat este jedno a Ty uz nabuduce budes vediet co a ako :-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa