prosim poradte ako si pripravit nasvetlenie, aby vysledok vyzeral priblizne takto. citala som-fotit proti svetlu, ale musi byt aj svetlo zpredu? poprosim len na domacie podmienky (nie rady pre atelier hihi) diky.
High key a low key nie je o pre a podexpozicii. Tak sa len strati kresba. Pre tento typ fotografie musi byt pripravena scena. V pripade high key vsetko v svetlych odtienoch, dostatok plosneho svetla, ktore sa dostane takmer vsade. Pri svetlej scene byva meranie fotakov nespravne a treba nastavit korekciu do plusu (nie do prepalu). Fruhy krok je postprocesing, kde sa treba pohrat s gradacnou krivkou alebo urovnami tak, aby sa strdne tiene presunuli smerom k svetlam.
V pripade Low key musia byt objekty ladene dotmava, smerove plasticke svetlo. Korekcia expozicie do minusu. V pocitaci uprava gradacnej krivky tak aby sa stredne tiene posunuli smerom k hlbokym tienom.
fajn článok je tu:
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/fotografujeme-v-studiu/vysoky-nizky-kluc/
V domácich podmienkach je to vždy o improvizácii, ako dokážeš využiť dostupné prostriedky. Ako pozadie poslúži biele postelné prádlo, ale pozor, aby nebolo vidieť textúru tkaniny. Ak máš systémový blesk tak ho odrážaj od stropu. Pri plusovej korekcii expozície si treba dávať pozor na dlhé časy a rozhýbanie fotoaparátu kvôli ostrosti. Pri aranžovaných scénach máš dosť času na kompozíciu, takže by som preferoval pevné sklá a statív.
4.Prevod do cierno bielej. (menu IMAGE - ADJUSTMENTS-BLACK&WHITE) Najlepsie pouzit jeden z ponukanych prednastavenych moznosti nastavenia ciernobielej aby z tvare zmizli jemne crty. Ja som pouzil NEUTRAL DENSITY.
Je mozne zmiernit kontrast v krivkach (CTRL+M a krivku v strede potiahnes hore)
ako na high key
V pripade Low key musia byt objekty ladene dotmava, smerove plasticke svetlo. Korekcia expozicie do minusu. V pocitaci uprava gradacnej krivky tak aby sa stredne tiene posunuli smerom k hlbokym tienom.
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/fotografujeme-v-studiu/vysoky-nizky-kluc/
V domácich podmienkach je to vždy o improvizácii, ako dokážeš využiť dostupné prostriedky. Ako pozadie poslúži biele postelné prádlo, ale pozor, aby nebolo vidieť textúru tkaniny. Ak máš systémový blesk tak ho odrážaj od stropu. Pri plusovej korekcii expozície si treba dávať pozor na dlhé časy a rozhýbanie fotoaparátu kvôli ostrosti. Pri aranžovaných scénach máš dosť času na kompozíciu, takže by som preferoval pevné sklá a statív.
1. Otvoris original. (najlepsie mat svetle pozadie,ako biela stena, cista obloha, biela plachta...)
Je mozne zmiernit kontrast v krivkach (CTRL+M a krivku v strede potiahnes hore)
Enjoy!
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa