Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

aky teleobjektiv?

martin 152
martin 152 2009-10-11 20:46:34+02
potrebujem radu ludia,chcem sa opytat ktory objektiv mam zobrat ci sigmu 70-200 2.8apo ex hsm alebo tamron 70-300 macro ld ? mam nikon d60, prosim poradte vdaka

2009-10-11 22:55:24+02
príspevok od: conan7
to je maximálny vrchol drzosti že Granka nazývaš dilinom, chudáčik ani nevieš čo on všetko robí (robil) pre ephoto komunitu prídeš a hned vyskakuješ.no comment...
neries...

martin 152
2009-10-11 22:57:41+02
dalsi,ja som to nezacal tak mne nepis

conan7
2009-10-11 23:02:05+02
príspevok od:
neries...
OK

javelin
2009-10-11 23:03:51+02
príspevok od: martin 152
dalsi,ja som to nezacal tak mne nepis
Neber Sigmu čo kus to nepodarok....Mal som pár Tamronov , všetky ostré jak britva a bezporuchové....: Jednoznačne tamron....má aj dlhší koniec...viac dovidíš na crop faktore....chromatickú aberáciu nerieš tú majú oba...

2009-10-11 23:04:11+02
jasne, ty si ako lalia...takych tu je cela luka...

DonSilvera
2009-10-14 03:41:08+02
je tu par ludi ktori hovoria k teme, dakujem im, ano googlil som si to ale predsa je najlepise sa opytat ludi online co su na fore ako spolahnut sa iba na nejake recenzie.granko k tebe.ako povedal uz atomiqus bud napis nieco k teme bez blbych reci alebo nechaj to tak proste a nepis tu vobec.inak dik ludia ano casom pridem na to co mi bude dobre ohladom fotie no na zaciatok potrebaujem nejaku tu radu. dik
nechcem ta zmiast ale ja mam Tamron 70-200/2,8 a som s nim velmi spokojny. Mal som aj Sigmu ale v ramci lehoty vyskusania som ju vratil lebo na dlhom konci bola neostra. Tamron je trochu lacnejsi a kvalita obrazu je na velmi vysokej urovni. Urcite pozri aj test a porovnania:
http://www.makofoto.cz/nikon/objektivy/Tamron_70_200/tamron_70_200.htm
70-300 by som nekupoval lebo aj tak si casom kupis nieco lepsie. Radsej pockat a investovat do niecoho co vydrzi a s cim budes spokojny

immortal20
2009-10-21 19:08:34+02
ja mam tamrona 70 - 300 a som spokojny za tie prachy ... ofc keby som mal tisicku ecok zbytocnych tak kupim nieco ine

immortal20
2009-10-21 19:09:18+02
btw a s tym ze ludia tu sem tam pisu ´vtipne´ a odtemy to tu je normalne nie je tu ziadny admin ktory by to sekal ... ja som sa tu uz narozculoval dost dost

beholder
2009-10-21 20:28:30+02
príspevok od: Manny357
15 % ze trafi :D
..tých 15 percent máš niečim podložených, alebo si ich len tak tresol?...

...nikto tu nepopiera možný FF a BF u zoomov sigma, no toto mi už pripadá ako jasná dehonestácia danej značky...

...treba to brať ako alternatívu (kvalita vs cena).....a tam je result myslím jednoznačný..........(odhliadnuc od možného bazárového nikkora 80-200)...

Manny357
2009-10-21 21:10:31+02
to som len tak tresol :D

vidim ze si priaznivec danej znacky. ale zrovna to macro ktorym fotis je jedno z tych naj kusov tejto znacky. ale napriek tomu som sa napocuval o sigmach ( hl. zoomoch) a aj vlastna skusenost s takym jednym ´specialnym´ kusom ma nenechaju chladneho ked pocujem slovo sigma. tych 15 % samozrejme nebolo vazne myslene. to bolo asi tak ako ked sa vy nikonaci obuvate do nas canonakov ked tu na ephoto vznikne vlakno typu Canon vs. Nikon. :D tak to ber light, nebudeme tu viest slovny suboj ako male deti :) Sam musis uznat ze nie vsetky skla od firmy sigma su take spickove ako tvoje macro :)

jake
2009-10-21 22:46:33+02
príspevok od: falco.tinnunculus
Ci 10MPix? To uz nie je tak malo...testovat
nuz asi mas toto info tu z ephoto a podobne, ... nove sigmy 70-200 HSM II su velmi vyrovnane kvalitou aj kus od kusa, povodne choroby sigma uz vychytala v tychto sklach - mal som to kedysi davnejsie na testovanie a vsetky kusy boli dobre - akurat ich super bol nad sily - originalny nikon 70-200, ktory je naozaj lepsi - az na vinetaciu v clonach od 2,8 - 4 , inac ale sigma za tie prachy je super sklo s peknou, hoci maksou kresbou

tiko
2009-10-22 08:15:10+02
Prepáčte DjGranko nechcem sa Vás dotknúť ale takýto prístup k foristom sa mi vôbec nepáči.Veď načo sú fóra keď im taký ako Vy odpíše a doporučí aby si to vygooglili alebo našli vo fóre. Neviem v kolkých fórach fakcite ale zo skuseností viem,ze ak sa otvorí nejaká tema vo vela prípadoch sa téma zvrhne a píše sa tam o uplne inom ako bola stanovená tema.To platí vseobecne nech zoberiem Renault club alebo Parrotclub,aj ked tam to Coala tvrdo rieši,a to iste platí aj tu.Jedno je isté,určite ten kto niečo potrebuje si to najprv vygoogly potom si to pozrie aj na iných forach ako je tento a nakoniec sa teda opýta odborníkov,podotýkam odborníkov.Vy sa za odborníka asi povazujete aj ked z profilu to nie je jednoznačné.Takže namiesto tých Vašich prispevkov v tejto téme pri Vasej zbehlosti ste martinovi mali hodit link a bol by pokoj.

P.S.
Hodte do fora nejaké Vase výtvory lebo zatial v albumoch nic nemate a podla Vasich reakcii ste na tomto fore stary bard.

eroscom
2009-10-22 08:46:00+02
s tamronom 70-300 mám skusenosti ale možem len odporučit. Chyby má ale za tie peniaze sa dajú prehliadnut. Použitie makra u tohto objektívu je podmienené statívom ináč je ti táto funkcia na nič kedže sa jedná o telemakro

2009-10-22 09:10:45+02
Mily Tiko, to co sa Vam paci alebo nie, je tvojVas subjektivny nazor, ktory sa ma netyka.
Nefahcim na ziadnom inom podobnom fore, chodim len na toto jedno. Nevidim v tom ziadny zmysel byt multiforovy a sediet na viacerych stolickach sucasne.
Opis Vasho postupu, ako to urcite funguje, je zaujimavy a priam idealny, no z drvivej casti tu neaplikovatelny.
Clovek, ktory sa tu nieco pyta, velakrat nepouzije ani ujo guugla, ani ine fora, a ani archiv tu na fore. Viem, archiv je, aky je, no kazdeho odradi to, ze mu najde milion tem a nechce sa mu preklikavat alebo ziadnu a neskusi ine klucove slovo.
Nie som odbornik, ako ma Vy nazyvate, ani zdaleka, som obycajny clovek, co ked nieco chce, vie si to najst, lebo verim, ze nieco podobne uz predo mnou niekto riesil a ze nie som prvy.
Mile od Vas, ze mi radite, ako som mal Martinovi poradit, no to iste ste mohli urobit aj Vy, ten priestor ma kazdy.
PS: Do fora ani do galerie nehodim ziadne moje vytvory, pokial by ste citali forum, uz som to parkrat spominal, ale podla registracky nie ste tu dlho, tak to znovu zopakujem - necitim potrebu sa tu prezentovat a tak isto necitim potrebu uspokojit chcenie inych...V tom poslednom tvrdeni Vas musim poopravit, nakolko som na svoju osobu cital invektiva typu - dristac, arogantny sopliak atd a ostatne, ktore som dostal inymi kanalmi ako cez forum nebudem prezentovat.
Prajem pekny den a prijemny pobyt na ePhoto.

KarateTiger7
2009-10-25 21:20:04+01
ja by som ti poradil jedno, precital som toho haldy o teleobjektyvoch ale pravda je taka, ze asi chces svetelnost 2,8 vsak? asi urcite, takze dalsia otazka je ci chces na ohnisko 70-200mm pripajat aj telekonvertor? to je jedno ci 1,4 ci 1,6 alebo 2X. pretoze ak ano tak potrebujes origos Nikon objektiv G-eckovy a ten je fajne drahy. ak nie tak sigma presnejsie ostry, aspon tak uvadzaju vo viacerych recenziach, kukni www.hladacik.sk ak ti ide len o dlhe ohnisko a za kazdu cenu nepotrebujes svetko 2,8 tak e tu jedna sigma co ma dobre ostrenie a ma aj stabylizator,
http://www.ajoj.sk/sigma-150-500-5-6-3-apo-dg-os-hsm-canon-_d12026.html
http://www.ajoj.sk/sigma-150-500-5-6-3-apo-dg-os-hsm-canon-_d12026.htmla
Ale zas tam mas svetelnost 5-6,3 takze pokila nefotis svadby a v tmavsich interieroch a za peniaze , ale sport a vonku na slnku tak si kup radsej tu signu ohnisko 500mm lebo ma stabilizator, je pravda ze pokial chces fotit na nizsich citlivostiach ISO tak je dobre mat svetelnost 2,8 ale tu dosiahnes aj pri kratsich casoch s pouzitim stabilizatoru.
snad som ti pomohol caf. :-)

Horak Martin
2009-10-26 10:59:30+01
Pozerám, že sa tu viac riešia nejaké osobné spory ako daná otázka :)
Ale teda ja k otázke:

Mám Spomínaný Tamron 70-300mm tele - macro doma a som spokojný. Za tie peniaze asi nič lepšie nekúpiš. V slabších svetelných podmienkach jednoznačne statív (tak isto je nevyhnutný aj pri macro) Ostrenie je síce trošíčka pomalšie, ale dá sa to bez problémov prežiť. Ale teda samozrejme najlepšie to zhodnotíš, ak si dáš do google vyhľadať fotky s týmto objektívom a uvidíš sám.

quaq
2009-10-26 11:47:14+01
nechapem ako mozes porovnavat 70-200 f2,8 a 70-300 ked chces kvalitu za rozumnu cenu tak tamron 70-200 f 2,8 ta sigma straca kresbu na dlhom ohnisku a 70-300-ky su od 250 do 300 na figu komplet od vsetkyc znaciek

martin 152
2009-10-26 12:01:47+01
príspevok od:
vzdy je to rovnake...clovek sa zaregistruje a hned zalozi vlakno...
a ty zakazdym pises tu istu vetu,namiesto toho aby si poradil budes len zbytocne kecat

duroslav
2009-10-26 12:04:02+01
a ty zakazdym pises tu istu vetu,namiesto toho aby si poradil budes len zbytocne kecat
Grankove kecanie nie je o nič zbytočnejšie než tvoje nové vlákno ohľadom témy, ktorá sa tu už neraz riešila.

martin 152
2009-10-26 12:09:10+01
k teme alebo vobec

Strana 3 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()