Chcel by som vas poprosit. Asi pred dvoma rokmi som mal program na panoramu kde som si zvolil sam prazdnu plochu napr 10 000 x 10 000 pixelov a som tam pridaval fotky postupne s tym ze som ich spajal rucne pricom som mohol na hociktorej fotke urcit jej priehladnost,volne pohybovat a tak prekryt na druhu fotku a napasovat to tam. Nepotrebujem to na spajanie fotiek ale na nieco ine :) Hladal som to na nete uz vela, ale je toho neurekom tak preto sa vas pytam ci dakto nahodou nepozna ten program alebo jemu podobny. Dakujem
Jo cital som. Nic stamad nedobre:( Ide mi o to, ze chcem spajat mapy, napr satelitne spajat vedla seba a vytvorit jeden velky jpg obrazok. Potrebujem to rucne lebo neverim automatike v tomto:)
skús Corel, tam sa to dá tak ako píšeš, ale že by šlo o ideálny program na to určený tak to asi nie.
PS. Draw, nie že ťa to napadne robiť vo Photo-painte ;-)))
Corel je fakt jednoduchý tak možno to bol ten program
vyskusaj hugin o ktorom sa pise aj vo fotoskole, tam je automatika vskutku slusna, vid moja panorama v galerii (jej technicke nedostatky su sposobene nespravnou kompoziciou a expoziciou, program si poradil velmi dobre az vyborne podla mna)
Jo cital som. Nic stamad nedobre:( Ide mi o to, ze chcem spajat mapy, napr satelitne spajat vedla seba a vytvorit jeden velky jpg obrazok. Potrebujem to rucne lebo neverim automatike v tomto:)
Tak na to použi nejaký GIS (grass, saga, qgis), s lokálnym súradnicovým systémom (1=pixel) a obrázky môžeš manuálne umiestňovať a rotovať akokoľvek, napríklad editovaním súboru .jgw alebo .tfw, ktorý vyzerá nasledovne (dxx, dxy, dyx, dyy, x0, y0):
my sme na toto pouzivali v skole Microstation s nejakou geodetickou nadstavbou, ale jej meno si nejako neviem spomenut. islo to tam pekne, snimky sa naimportovali vedla seba podla suradnic rohov a nasledne si to mohol vyexportovat ako jeden velky subor.
my sme na toto pouzivali v skole Microstation s nejakou geodetickou nadstavbou, ale jej meno si nejako neviem spomenut. islo to tam pekne, snimky sa naimportovali vedla seba podla suradnic rohov a nasledne si to mohol vyexportovat ako jeden velky subor.
Program na panoramu
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/fotografovanie-prirody/panoramaticka-fotografia-III/
alebo
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/fotografovanie-prirody/ako-softverovo-spajat-panoramy/
Toto sa dlhšie píše ako hľadá..
PS. Draw, nie že ťa to napadne robiť vo Photo-painte ;-)))
Corel je fakt jednoduchý tak možno to bol ten program
1.98622881355933
0
0
-1.98622881355931
-496251.243114407
-1195997.56514831
Potom spravíš export a máš to celé.
Okrem iného ti google za pár USD poskytne aj georefencované satelitné mapy.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa