Zdravim,
preco vsetci fotografi pouzivaju pri reportaznej fotografii blesk ako o dusu ?
Vysvietena miestnost ako v operacnej sale, alebo dnes pri preteku F1 - pekny slecny den, jazdec vystupuje (s helmou na hlave) z formule a blyska sa o 106.
Vzdy som myslel ze blesk je len ako posledna instancia, kedze casto zabija atmosferu. Kedze su to pro fotografi vacsinou, asi vedia preco to robia. Preco teda ?
Dik.
Pre istotu a pre presvetlenie tienov. Blesk zabija atmosferu, ked nevies fotit. Nemas dobre nastaveny fotak a pouzivas malosvetelne objektivy.
tak zalezi ako inteligentny blesk ma:-) s sb900 som fotil ples prvy
krat v zivote a atmosferu som nezabil, za to na zavodoch triatlonu som striedal az dva blesky lebo sa jeden rychlo prehrieval:-)
Ale jazdec mal helmu na tvari :-)
No ja sa snazim ked uz fotim s bleskom (napr. teraz ked som fotil svadbu ako 2. fotograf) dat vyssie ISO (1000-3200) a clonu otvarat co najviac (2.8 vacsinou). Nech uz teda vidno co sa deje v pozadi, ze su tam aj hostia. Hlavny fotograf mal ISO stale na 400 a bolo to na tych fotkach niekedy citit (tma v pozadi).
ak si fotil s 300D tak tych 3200 ISO asi nebude moc pouzitelnych
ale ako pisal Karol, treba sa naucit robit s bleskom s citom a o atmosku neprides...skor si ju budes vediet spravit aj tam kde nieje
:D v poriadku, ale s tým bleskom prakticky len dodajú trocha svetla, neidú tie blesky na plný výkon, ved Karol nám napísal, že je to na dosvietenie tieňov (a nielen v tvári, to som dal ako napr.)...
Skutocny profesional to ma tisicekrat odskusane. Takze asi vsetci ti fotografi s tou drahou technikou vedia co robia. Urcite sa to nedocitali tu na fore :-)
300D mam len ako zalohu, fotim s 50D. Tam je 3200 este pouzitelnych, mierne to odsumim dodatocne ked treba. Budem musiet trosku viac teda potrenovat s bleskom. Konecne mam aj difuzer, tak hor sa testovat. Moja priatelka uz nema moc naladu mi sluzit ako objekt experimentov - nemate nejaky typ na predmet, ktory by sa svojimi vlastnostami (farba, odrazivost...) podobal na ludsku pokozku ? :-)
300D mam len ako zalohu, fotim s 50D. Tam je 3200 este pouzitelnych, mierne to odsumim dodatocne ked treba. Budem musiet trosku viac teda potrenovat s bleskom. Konecne mam aj difuzer, tak hor sa testovat. Moja priatelka uz nema moc naladu mi sluzit ako objekt experimentov - nemate nejaky typ na predmet, ktory by sa svojimi vlastnostami (farba, odrazivost...) podobal na ludsku pokozku ? :-)
Ta otázka bola iba rečnícka, však? V opačnom prípade by som ti asi odporučil anču... :))
Skutocny profesional to ma tisicekrat odskusane. Takze asi vsetci ti fotografi s tou drahou technikou vedia co robia. Urcite sa to nedocitali tu na fore :-)
Nahodou aj na fore sa da docitat vela dobrych veci. Na to forum predsa je. Ja som to nemyslel tak ze nevedia co robia - len som sa pytal preco to robia. A na to ste mi uz odpovedali de facto vsetci, za co vam dakujem. Este keby mi niekto napisal ci nevie o niecom cim nasimulujem ludsku tvar/pokozku :-)
toto ma inspirovalo k odpovedi, tak supitom do obchodu s handrami trenovat. :-)
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=82879
Kocka :-) Bude mi stacit len hlava, polozim ju na tripod. Hlavu aj tak nepotrebuju, jedine ze by to bol obchod s ciapkami :-)
To máš skvelé. Keď som sa pred 35 rokmi prihlásil prvý krát do fotoklubu, tak mi dali bustu tuším Gottwalda, aby som sa na nej v ateliéri učil svietiť tvár :-)))
To máš skvelé. Keď som sa pred 35 rokmi prihlásil prvý krát do fotoklubu, tak mi dali bustu tuším Gottwalda, aby som sa na nej v ateliéri učil svietiť tvár :-)))
Mali sme normálne divadelné halogény, či čo to v nich boli za žiarovky. Hrialo to ako sviňa - ale bolo to fajn na akty, baby nemali husiu kožu (to len teoretizujem, v skutočnosti som sa k tomu foteniu aktov nejak nikdy nedostal, asi som na to príliš hanblivý :-)))
Reportazna fotografia a blesk
krat v zivote a atmosferu som nezabil, za to na zavodoch triatlonu som striedal az dva blesky lebo sa jeden rychlo prehrieval:-)
No ja sa snazim ked uz fotim s bleskom (napr. teraz ked som fotil svadbu ako 2. fotograf) dat vyssie ISO (1000-3200) a clonu otvarat co najviac (2.8 vacsinou). Nech uz teda vidno co sa deje v pozadi, ze su tam aj hostia. Hlavny fotograf mal ISO stale na 400 a bolo to na tych fotkach niekedy citit (tma v pozadi).
ale ako pisal Karol, treba sa naucit robit s bleskom s citom a o atmosku neprides...skor si ju budes vediet spravit aj tam kde nieje
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=82879
Tak snad ani slovenske baby by nemali...:)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa