ako odfotit oblaky tak aby vyzerali ako by sa pohybovali ? je mi jasne ze asi trosku dlhsi cas .najlepsi bude asi sirokouhlac na to nie ? dakujem za kazde info
ak uvažujem...neviem ake sklo je na to najlepšie ale z vlastností objektívov vyplýva, že čím kratšie ohnisko,tým dlhší čas treba k dosiahnutiu rovnakého efektu..ak sa mýlim opravte ma...
ak uvažujem...neviem ake sklo je na to najlepšie ale z vlastností objektívov vyplýva, že čím kratšie ohnisko,tým dlhší čas treba k dosiahnutiu rovnakého efektu..ak sa mýlim opravte ma...
nieco na tom bude :) a ked som sa nad tym tak zamyslel tak asi aj pravdu mas
sirokac nie je az taka velka podmienka. mraky na oblohe by mali byt skor take jemnejsie pretrhane, nie suvisla kopovita oblacnost a vo vyske mrakov by bolo fajn, keby fukal vietor. najlepsie ked vidis sam volnym okom, ze sa oblaky hybu. vtedy treba priclonit objektiv a skusat dlhe casy. hned asi zistis, ze sa ti zacinaju prepalovat urcite miesta. vtedy je dobre siahnut po nejakom filtri. sedy neutralny, polarizak...
Samozrejme dôležité je natiahnuť čas, fotiť hlavne nadránom alebo podvečer kedy je svetlo slabšie. Použiť na oblohu prechodové filtre na zrovnomernenie expozície. No treba mať aj vhodné počasie. Ak fúka tak síce oblaky putujú ale pri dlhom čase mázneš aj krajinku. Ideálne je ak fúka hore vo väčších výškach a dole máš relatívne bezvetrie - poprípade si nájsť kompozíciu kde si v kotline a v závetrí. Dá sa použiť aj spájanie viacero expozícií či už pomocou HDR, alebo pri jasne ohraničenom obzore spojíš dve vrstvy s rôznou expozíciou.
No to jedine s dlhšími časmi,ale potom je to mazanina.
Ja osobne by som uprednostnil HDR s dlhším časovým posunom (podľa rýchlosti vetra).
To čo som ti ukázal je HDR,ale s krátkymi časovými odstupmi.A nezabudni,že v tomto prípade menej je viac.
to je upravene rsp ak nie je tak si neviem predstavit ako sa to robi a ani velmi nechcem ale v PS to spravis rychlo ja som robil nieco podobne v PPcku skusim to niekde vyhrabat
dinamicke oblaky
ale da sa to aj software upravou.
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=86630&autor_id=10644
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&filter_tem=1&id=70914
Ja osobne by som uprednostnil HDR s dlhším časovým posunom (podľa rýchlosti vetra).
To čo som ti ukázal je HDR,ale s krátkymi časovými odstupmi.A nezabudni,že v tomto prípade menej je viac.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa