zdravim vospolok.vie mi niekto poradit ako odpalim externy 430 ex blesk v slave mode vstavanym bleskom?manualy to nespominaju a na nete som stravil tiez vela casu bez jasnej odpovede.skusal som vselijake nastavenia a nejde to.zeby nefunkcny blesk?dakujem za akukolvek radu.
canon nema v starsich modeloch odpalovanie externych bleskov internym...vie to len nove 7D-cko, pri inych modeloch treba pouzit infra alebo radiove odpalovanie...
Mozno blba pripomienka ale neda mi...
nieje odpalovanie internym bleskom len proste blysnutie na ktore reaguje systemovy blesk tym ze blysne tiez??? A to predsa dokaze kazdy interny blesk, nie??? Mozno sa mylim, ak ano tak ma prosim opravte... Ja som totiz tiez pred kupou 430EX II a uz som tiez nad podobnym problemom uvazoval...
nie, riadenie slave bleskov nie je len jednoduché blysnutie. Je to séria impulzov pred samotným zábleskom. Ako píše Granko. Jediný Canon, ktorý toto dokáže vstavaným bleskom je 7D.
poloz si otazku - ako externy blesk vie, kedy blysnut...pokial nie je splnena tato elementarna zalezitost (co pri Canonoch okrem 7d nie je interne mozne), potom su dalsie debaty zbytocne...nemozes stavat dom od strechy, tak ako nemozes bez vysielaca komunikovat s prijimacom (externym bleskom)...a ten vysielac Canony dlho v tele nemali integrovany...
keby blysol na zaklade interneho zablesku, blesky by fungovali seriovo-za sebou a nie paralelne...
je to politika Canonu, ze dlhodobou absenciou tejto funckie donutil pouzivatelov nepriamo ku kupe minimalne 580-tky, ktora vie fungovat ako master resp. ku kupe transmitteru pripadne externeho radioveho odpalovania...
nie, riadenie slave bleskov nie je len jednoduché blysnutie. Je to séria impulzov pred samotným zábleskom. Ako píše Granko. Jediný Canon, ktorý toto dokáže vstavaným bleskom je 7D.
chlapci a vám sa manuál nedostal do rúk, táto vec je všeobecne známa. Môžte blikať koľko chcete na tú 430ku interným bleskom, no pokiaľ na ňu nebliknete 580 alebo diaľkovým odpaľovačom ST-E2 tak sa záblesku nedočkáte. Ako to tu už bolo spomínané zatiaľ len 7D dokáže toto s pomedzi Canonov
dakujem vsetkym za rady. a preco som sa na to pytal?bol som na jednom workshope v exteriery a chlapik(prof fotograf) priniesol externy blesk ktory sme mohli vsetci odpalovat na dialku internym bleskom,vascina mala canon od 20D vyssie.tak prave toto ma zaujimalo.blesk nebol ani canon,nepamatam znacku,ale stacilo ze bol infra vysielacom namiereny na nas a odpaloval nasimi fotakmi. Diky.
prave toto neviem ako dosiahnut,mas nejaky tip,ako som uz psla nizsie,na workshope to fungovalo paradne,prave o ten zablesk ide to staci na potlacenie tienov v exterieri.dik
doplnok - ten infra prijimac na externom blesku reagoval na blysnutie interneho blesku,mako spomina mcm-dj,ako doisahnem toto?
miesat hrusky s jablkami...infra je infa, zablesk je zablesk...tieto dva typy svetla nevedia medzi sebou komunikovat...jedine, co ma napada, ze na tom externom blesku bol nejaky senzorovy spinac reagujuci na zablesk...no neviem o nicom, co by nieco take pre Canon existovalo, vzdy sa to riesi na infra baze resp. pomocou radia...a vzdy je to o vysielaci a prijimaci - fyzickych komponentoch i na fotaku a blesku...keby bolo mozne to, co pises, tak to uz vela ludi od Canonu pouziva bez toho, aby kupovali master blesk pripadne ST-E2 ci radio...preto sa mi to zda nepochopitelne...
fuha,to si fakt nepamatam,na prvy pohlad vyzeral ako systemovy blesk,mimochodom nedokaze systemovy blesk fungovat ako zableskove svetlo?
systémový blesk samozrejme dokáže fungovať ako zábleskové svetlo ale s obmedzenými funkciami (modelovacie svetlo, možnosti odpalu...). Zábleskové svetlá majú vstavanú fotobunku, takže ak máš k foťáku pripojený len jeden záblesk, ostatné sa odpália pomocou tohoto záblesku.
takze je to mozne... ale len s tymto, alebo niecim podobnym? myslim ze na male vzdialenosti a take amaterske fotenie by to stacilo nie? aspon za tu cenu je to fajn.
ano, je to mozne s externymi vysielacmi popripade prijimacmi (ako je napr. ten v Branovom linku-aj ked osobne by som za to tolko nedal) i ked je otazne, ako rychlo to spina, kedze sa jedna priamo o zablesk a nie je to na baze riadiacich impulzov pred zableskom...Druha moznost (podla mna lepsia) je pouzitia infra ci radia, no len samotny blesk a telo od Canonu nevie odpalit blesk na dialku (okrem spominaneho 7D-cka)
Zaujima to aj mna. Ma s tym ale niekto naozaj osobnu skusenost? Nikto co ma naozaj odbliskane? Viem ze studiove svetla sa odpaluju bezne zableskom a funguje to vzdy spolahlivo vsak rychlost svetla je rychlost svetla :) a co sa tyka radiovej komunikacie pred samotnym zableskom podriadeneho blesku ma niekto info co vsetko sa odovzdava a ako sa synchoronizuju zablesky? ci je to naozaj seria instrukcii ci len pokyn na odpalenie?
Zaujima to aj mna. Ma s tym ale niekto naozaj osobnu skusenost? Nikto co ma naozaj odbliskane? Viem ze studiove svetla sa odpaluju bezne zableskom a funguje to vzdy spolahlivo vsak rychlost svetla je rychlost svetla :) a co sa tyka radiovej komunikacie pred samotnym zableskom podriadeneho blesku ma niekto info co vsetko sa odovzdava a ako sa synchoronizuju zablesky? ci je to naozaj seria instrukcii ci len pokyn na odpalenie?
1. odpalovanie cez fotobunky sa dnes nenosi, je malo spolahlive
2. Bud ides cez TTL, co je ten drahsi sposob a vyzaduje to ST-E2 alebo 580EX
3. Sucasnym trendom, nazyvanym aj strobist (www.strobis.com) je pouzivanie radiovych prijimacov a vysielaca, v kombinacii s manualne nastavitelnym bleskom. Sadu vysielaca s prijimacom kupis za par eur na eBay.
No a hlvne musis mat v malicku ako blesk funguje, x-sync, vyuzitie anbioent light v kombinacii s bleskom...
slave blesk 430ex s canon 30D
nieje odpalovanie internym bleskom len proste blysnutie na ktore reaguje systemovy blesk tym ze blysne tiez??? A to predsa dokaze kazdy interny blesk, nie??? Mozno sa mylim, ak ano tak ma prosim opravte... Ja som totiz tiez pred kupou 430EX II a uz som tiez nad podobnym problemom uvazoval...
keby blysol na zaklade interneho zablesku, blesky by fungovali seriovo-za sebou a nie paralelne...
je to politika Canonu, ze dlhodobou absenciou tejto funckie donutil pouzivatelov nepriamo ku kupe minimalne 580-tky, ktora vie fungovat ako master resp. ku kupe transmitteru pripadne externeho radioveho odpalovania...
http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/1279.xhtml
2. Bud ides cez TTL, co je ten drahsi sposob a vyzaduje to ST-E2 alebo 580EX
3. Sucasnym trendom, nazyvanym aj strobist (www.strobis.com) je pouzivanie radiovych prijimacov a vysielaca, v kombinacii s manualne nastavitelnym bleskom. Sadu vysielaca s prijimacom kupis za par eur na eBay.
No a hlvne musis mat v malicku ako blesk funguje, x-sync, vyuzitie anbioent light v kombinacii s bleskom...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa