zdravim...mam otazocku kto by mi vedel vysvetlit co to znamena impakt pri hodnoteni fotografi?hladal som vyznam tohto slova ale s fotografovanim ho nikde nespajaju...dakujem
Ked si kliknes na to male modre (i) pri znamkach fotografie objavi sa ti nasledovny text:
Priemer hodnotení
Priemer jednotlivých hodnotení fotografie za:
technickú kvalitu / kompozíciu / impakt / celkový priemer týchto troch hodnotení
Technická kvalita
Pod technickou kvalitou rozumieme kvalitatívne spracovanie obrazu - či je fotografia ostrá, má správne farebné podanie, detaily v tieňoch a svetlách (či nie sú svetlá náhodou vypálené), či nemá prílišný šum alebo je neostrá...
Kompozícia
Usporiadanie prvkov v obraze tak, aby zdôraznili autorov zámer.
Impakt
Emotívnosť fotografie, to ako fotografia splnila účel, pre ktorý bola vyfotografovaná.
dakujem vam....us som aj zbadal ze sa to da docitat priamo tam...te modre i-cka :Dale aj tak diki moc
Laicky a hodne jednoducho povedane je ze ako na teba zaposobila fotka...Za technicku kvalitu a kompoziciu mozes dat 0(to by malo byt objektivne) a toto je subjektivne. Teda ci si mylsis ci je fotka tuctova, takych je vela, alebo si si povedal waw , proste ako na teba fotka zaposobila:)
impakt
http://www.ephoto.sk/tip-redakcie/desatoro_galeria/
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/zaciname-s-fotografovanim/kriteria-hodnotenia-fotografii/
Priemer hodnotení
Priemer jednotlivých hodnotení fotografie za:
technickú kvalitu / kompozíciu / impakt / celkový priemer týchto troch hodnotení
Technická kvalita
Pod technickou kvalitou rozumieme kvalitatívne spracovanie obrazu - či je fotografia ostrá, má správne farebné podanie, detaily v tieňoch a svetlách (či nie sú svetlá náhodou vypálené), či nemá prílišný šum alebo je neostrá...
Kompozícia
Usporiadanie prvkov v obraze tak, aby zdôraznili autorov zámer.
Impakt
Emotívnosť fotografie, to ako fotografia splnila účel, pre ktorý bola vyfotografovaná.
ano, je to tak jednoduche
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa