Mam taku otazku ..co ak chcem napr. pri clone 9 cas trebars 4-5 sekund ale neda sa to dosiahnut ??? fotka je preexponovana nech robim co robim...napadlo ma ze najlepsi bude asi nejaky filter ale pochybujem ze z casu 1/8 alebo 1/15 mi to hodi 4-5 sekund..je na to nejaky sposob ??
alebo viac naraz, ich hodnota sa tuším násobí. Ak dáš za seba neutrálny šedý -2EV a -4EV, dostávaš -8 EV, ak pridáš tretí -2EV, dostaneš -16EV a to už je takmer tma :-)))
samozrejme znizit ISO, ND8 filter Ti predlzi cas 8x, mozes to skombinovat s polarizacnym filtrom, ktory tiez predlzi cas 2-3x, ak to nestaci, zapni seriove snimanie a fotky potom nasledne spoj v PC, bude to velmi podobne dlhej expozicii
Ak máš najnižšie možné ISO a potrebuješ znížiť čas z 1/8 na 4-5s, tak musíš použiť 1,2ND filter (-4EV), ktorým sa dostaneš na čas 2s a k tomu polarizačný filter, tým sa dostaneš na 5 - 8s, ako ktorým (-1,3 až 2 EV).
no samozrejme iso bolo na najmensom a to bola vonku este taka neprijemna hmla a dazdive pocasie lebo teraz je take stale..ale tak ci tak som dosahoval take casy.... a rozmyslam nad kupou toho ND8 filtra len najprv si chcem kupit prechodaky cokin...dakujem za rady
CAS/CLONA
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa