Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

cokin system

srni
2009-12-09 21:41:50+01
Zdravim mili ephotaci..kupil som si cokin filtre (resp. znacky HITECH) a nemam s nimi este ziadne skusenosti, vedeli by ste mi nejako poradit ako s nimi spravne zaobchadzat, ako ich co najlepsie pouzit alebo kombinovat, nieco blizsie o tom povedat .dakujem

beholder
2009-12-09 21:50:22+01
...a čo tak ísť si ich odskúšať v praxi.......na kombinácie prídeš sám,,,podľa toho čo Ti vyhovuje....

...na túto tvoju otázku sa nedá v podstate odpovedať...

duroslav
2009-12-09 21:51:26+01
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/fotograficke-filtre/cokin-system-I/

Kveto
2009-12-09 21:53:52+01
nuž v tej súvislosti ma napadlo na ktorého oného si mládenec tie filtre kupoval, keď nevie čo s nimi ... :)

srni
2009-12-09 21:56:18+01
presne takejto reakcii vas respondentov som sa chcel vyvarovat :D ..nie ze neviem co s nimi ..ale to pocasie vonku ma uz tak stve...momentalne sa neda pofotit vonku nic..ale poznate to ked mate nieco nove a nemozte to odskusat ani ..chcel som sa aspon poinformovat trosku nieco z praxe..cital som samozrejme clanky aj tuna na ephoto su super..ale nejake rady prakticke atd..ale dakujem :)

duroslav
2009-12-09 22:29:39+01

Keď má človek záujem, tak sa zoberie a ide fotiť a skúšať.
Keď nemá, tak sa bude len donekonečna vypytovať, ale fotiť nejde a nejde a nejde.

Kveto
2009-12-09 22:47:19+01
no ale uznaj, vonku sa predsa fotiť nedá ... aj zima ide, v noci všade tma, tak čo ... treba v teple posedávať a vlákna zakladať :)

dodo_bb
2009-12-09 22:57:33+01
príspevok od: srni
presne takejto reakcii vas respondentov som sa chcel vyvarovat :D ..nie ze neviem co s nimi ..ale to pocasie vonku ma uz tak stve...momentalne sa neda pofotit vonku nic..ale poznate to ked mate nieco nove a nemozte to odskusat ani ..chcel som sa aspon poinformovat trosku nieco z praxe..cital som samozrejme clanky aj tuna na ephoto su super..ale nejake rady prakticke atd..ale dakujem :)
Prečo by sa to nedalo odskúšať? Prechodové filtre nie sú len na krajinky, viem si predstaviť aj ich použitie v ateliéri alebo v makre - je to vlastne také hardwarové HDR :-))) Nedávno som sa bavil s fotením skla doma na stole (pohár ostal prázdny a pivo došlo :-))) a tam by to mohlo mať celkom zaujímavé efekty - či už bw alebo farebné...

srni
2009-12-09 23:17:11+01
príspevok od: dodo_bb
Prečo by sa to nedalo odskúšať? Prechodové filtre nie sú len na krajinky, viem si predstaviť aj ich použitie v ateliéri alebo v makre - je to vlastne také hardwarové HDR :-))) Nedávno som sa bavil s fotením skla doma na stole (pohár ostal prázdny a pivo došlo :-))) a tam by to mohlo mať celkom zaujímavé efekty - či už bw alebo farebné...
no mozno sa necham inspirovat a nafotim nieco taketo :) dik

srni
2009-12-09 23:18:32+01
dobre nabuduce si skusim najprv odpovedat sam az potom sa opytam blbost..mate pravdu treba skusat..len ked nie je na to teraz cas vonku..ale aj tak hlavne treba fotit a fotit

Kveto
2009-12-09 23:19:45+01
dobre nabuduce si skusim najprv odpovedat sam az potom sa opytam blbost..mate pravdu treba skusat..len ked nie je na to teraz cas vonku..ale aj tak hlavne treba fotit a fotit
výborne - fórum možno splnilo účel

dodo_bb
2009-12-09 23:24:52+01
Dobrý nápad. Inak vec, ktorú si sám nájdeš a naštuduješ si zapamätáš. Naše priblblé rady zabudneš do budúceho víkendu :-)))

beholder
2009-12-10 10:02:34+01
...fotiť sa dá vždy...dokonca toto ´neslnečné´ počasie je predurčené k foteniu krajinného detailu,.....rozptýlené svetlo je vďačné na zvládanie farieb, tieňov, kontrastu, prekreslenie detailu...

...odporúčam prečítať si knihu od Guy Edwardes-a ´100 Ways to Take Better Nature´

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()