pisalo sa tu samozrejme o uprave fotiek ale nevsimol som si ci niekto ma skusenost s tymto softwarom DxO Optics Pro 6, momentalne je za 99 eur do konca roka. Ide mi o to ci je to naozaj taky rozdiel, napriklad oproti zakladnemu Canon Digital photo profesional ktory momentalne pouzivam alebo zoner 12 a tak podobne. Dik a PF 2010
Ved si stiahni trial verziu a sam uvidis, ci tam je nejaky rozdiel. Mne sa tie ich vystupy celkom pacia, len pre moj fotak by som musel riesit verizu Elite a ta je o dost eciek drahsia. Zatial zostavam pri LR. Kazdopadne sa poponahlaj, bo zlava je len do konca roka...
Ved si stiahni trial verziu a sam uvidis, ci tam je nejaky rozdiel. Mne sa tie ich vystupy celkom pacia, len pre moj fotak by som musel riesit verizu Elite a ta je o dost eciek drahsia. Zatial zostavam pri LR. Kazdopadne sa poponahlaj, bo zlava je len do konca roka...
stiahol som to a skusam co sa da, je ale bohuzial nutne nastudovat manual a kedze mam malo casu tak to asi nestihnem do konca roka nejak seriozne riesit,preto som aj pisal ci nema niekto skusenost ktora potlaci moje rozhodnutie kupit to nejakym smerom.
Ja som ho skúšal, predtým som mal jeden čas aj v5. v6 je oveľa viac dotiahnutá, korekcie objektívov jedna radosť (hlavne pri seťáku Sony SAL1870 mi to teda dosť pomohlo), pri v6 teda už aj manuálna funkcia korekcie bez takz. ´modulov´. I funkcia ´DxO Lighting´ dosť poteší nie je všemocná. Niekedy mi to evokuje že je to skôr akési šialené HDR. S ICC si to rozumie, škoda už XMP, čo som sa dozvedel, tak nastavenia tak Optics Pro neukladá, ale má vlastnú databázu (nastavenia sa dajú uložiť do projektov) a potom niečo ako rýchlu voľbu. Kombinácii je veľa, dá sa to robiť. Nebol som vychovaný na Lightroome, tak možno preto mi to trošku nelahodí. Vyrovnávanie horizontu a pomerov strán som nikde lepšie nevidel, jednoznačne palec hore. I nastavenia profilov podľa jednotlivých foťákov poteší. Mať farby raz z Nikonu D3x a potom Canonu EOS 1D Mark III :-)... samozrejme simulácia filmov nechýba, s programom sa dodáva Fuji Velvia, Provia a pár Kodakov. V spojení s DxO Film Packom v2 všetky. Batch procesing by mohol byť svižnejší a sofistikovanejší. Takže mínus XMP (to nejak prežijem :-) a ten dávkový proces). Celkovo sa mi ten program páči, tiež som ho tiež plánoval ho kúpiť za 100 Eur, nakoniec som však mal iné výdavky. Hádam že ešte DxO bude mať nejakú akciu aj v budúcnosti.
DxO Optics Pro 6
dik a este raz PF 2010.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie