Zdravim, zaujimalo by ma, ako konkretne zmensujete fotky, ktore davate sem na web. Mam rad velke fotky(aspon 1000px dlhsia strana) castokrat sa mi vsak stane, ze sa nezmestim do 450kb, ktore su max pri pridavani fotky do vlastnej galerie. Ja si ich teda vzdy zmensim na tu velkost ako som spominal a potom ju dam v PSku ulozit pre web. Niekedy znizim kvalitu, max vsak na 95%. Ak je treba viac, radsej zmensim fotku a dam ulozit znovu. Len sa chcem spytat, ci pouzivate nejaku inu techniku, alebo to robite presne ako ja. Dakujem pekne za kazdu radu.
Technika, ktoru pouzivas je OK. Nemusis sa bat ist pod 95%. Niekedy staci aj okolo 70% a vsetko je OK. Proste sleduj degradaciu fotky v optimised preview a ak je to skutocne zle, az potom fotku zmensi.
super, dakujem Vam pekne za kazdy comment. Myslel som, ze ma sprdnete, ze ak to chcem mat kvalitne tak znizovat kvalitu co i len o 1% je total tabu :) Ja uz som zacinal byt zufaly, ked som musel davat foto o velkosti 700x500 a niekedy ani to nestacilo :) Este raz dakujem
ked pracujete cez save for web tak mne to vzdy obrazok aj dosaturuje neziaduco a nenasiel som tam nic kde sa to da vypnut, nevadi vam take automatcke dosaturovanie?
....ja nechávam rozmer okolo 900x600 +-...píšete tu, že znižujete kvalitu, neviem ako ale ja robím akurát to, že doostrím pred aj po zmenšení a na koniec konvertujem do sRGB aby ostali na webe rovnaké farby...kvalita super a s veľkosťou som nemal problém...
ked pracujete cez save for web tak mne to vzdy obrazok aj dosaturuje neziaduco a nenasiel som tam nic kde sa to da vypnut, nevadi vam take automatcke dosaturovanie?
Mas zaskrtnute ´convert to sRGB´ v okne ´save for web´ ?
Ako zmenšujete fotky?
http://www.ephoto.sk/data/users/8517/photos/big/a8f7fce4831badee1ff841684157b92e.jpg
Ďakujem.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa