Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Photoshop CS5

Ultra TXF
Ultra TXF 2010-01-02 21:58:16+01
http://www.fotografovani.cz/art/nov_soft/photoshopcs5preview.html

maTTo_corp
2010-01-03 14:07:42+01
Tak hej toto beriem...napr taký glamour tam je pp dôležitý ale sú žánre kde to nemá čo robiť a dúfam, že to tak ostane..

Martin P
2010-01-03 14:11:51+01
príspevok od: pe3k
ono je to na dlho a lenivost by som do toho nebral... postprodukcia je casovo narocny proces.... na druhej strane je postprodukcia a postprodukcia ktorej sa nevyhne kazda fotka - uprava farieb, doostrenie a podobne robime na kazdej fotke.... ale pozri nieco co robi stanislav petera na svojom webe ma niejake ukazky a to je uz extremna postprodukcia.. od odofit osobu a ostatne je uz praca na PC to je extrem!!!
ano je to majster a tam si to tento postproces priamo vyzaduje
absolutne uznavam
fotit vie a to ze mu to dalej spracovavaju grafici je zalezitost zakazky a ako to ma vo vysledku vyzerat a zakaznik je to ochotny zacvakat
aj jeho osobne projekty su super a tam je tiez vidiet ze vie fotit
zasahy do fotky sme mali na mysli asi ine napriklad jennifer lopez ma velky zadok a tak jej ho zmensili ale to je bezne v showbiznise prikraslovat realitu
asi je to fakt na dlhsiu debatu a presne si povedat kde je co akceptovatelne
postoprodukcia u peteru je uplne v poriadku
vedia to a tak ich obdivujme

Cako
ocenenie redakciou 2010-01-03 14:18:12+01
post produkcia!!!! cim dalej tym viac sa uplatnuje v dnesnom svete... vsetky fotky na ktore sa pozerate a hovorite waaawww tak za vsetkymi stoji post produkcia... ja ju uznavam a viem ze je to dolezity proces fotografie... u nas znami Stanislav Petera.. pozrite si jeho fotky... uplna spisa a za kazdou stoji nie on ale tym grafikou :))) a desiatky hodin za PC.... a vysledok... neuveritelny... na druhej strane photoshop otvara nove moznosti.. nie vsetko sa da odfotit ale postprodukciou sa to da spravit:)
tak to su Bohovske fotky !

anton julény
2010-01-03 14:27:19+01
to tiež nie je riešenie:

http://technet.idnes.cz/jak-z-fotografii-mizeli-nepohodlni-lide-vylet-do-sveta-fotomontaze-1fu-/tec_foto.asp?c=A070914_103713_tec_foto_pka

a to digitál ešte nemali.

maTTo_corp
2010-01-03 14:30:43+01
príspevok od: anton julény
to tiež nie je riešenie:

http://technet.idnes.cz/jak-z-fotografii-mizeli-nepohodlni-lide-vylet-do-sveta-fotomontaze-1fu-/tec_foto.asp?c=A070914_103713_tec_foto_pka

a to digitál ešte nemali.
wow toto som nevedel.....tak to je fakt len o svedomí ptm....

pe3k
2010-01-03 14:33:18+01
asi tak... postprodukciu chapem ako upravu fotiek - fotka sa meneni len sa upravuje vsetko ostatne.... zvacsovanie a zmensovanie zadkov to je o inom.. to nemusim ani ja :))

Martin P
2010-01-03 14:39:17+01
asi tak... postprodukciu chapem ako upravu fotiek - fotka sa meneni len sa upravuje vsetko ostatne.... zvacsovanie a zmensovanie zadkov to je o inom.. to nemusim ani ja :))
tak sme si nakoniec porozumeli a vieme o com to je
myslim ze vacsina fotografov takto rozmysla

pe3k
2010-01-03 14:44:00+01
tak teda v to dufam :)) a od stanislava peteru mam doma vsetky jedo DVD.... uz len si najst cas a pozriet si to :))) ale co som tak narychlo pozrel nie je to moc tazke--- len treba modelky a prostredie-... s PC nemam problem ked tak naokolo sa grafikou zivim :DD

Martin P
2010-01-03 14:47:54+01
tak teda v to dufam :)) a od stanislava peteru mam doma vsetky jedo DVD.... uz len si najst cas a pozriet si to :))) ale co som tak narychlo pozrel nie je to moc tazke--- len treba modelky a prostredie-... s PC nemam problem ked tak naokolo sa grafikou zivim :DD
jo tam je dolezita suhra tymu produkcia a cathering a asistentky a samozrejme prachy na zaplatenie stabu
potom je to skoro brnkacka

anton julény
2010-01-03 22:21:51+01
príspevok od: maTTo_corp
wow toto som nevedel.....tak to je fakt len o svedomí ptm....
Ministerstvo pravdy v knihe George Orwella 1984 prispôsobovalo minulosť požiadavkám doby (upravovali texty v dávno vydaných novinách a znova ich tlačili), ale asi nemali techniky na úpravu fotografií, tak teraz ich vytvárajú.. :)

Martin P
2010-01-04 08:15:59+01
príspevok od: anton julény
Ministerstvo pravdy v knihe George Orwella 1984 prispôsobovalo minulosť požiadavkám doby (upravovali texty v dávno vydaných novinách a znova ich tlačili), ale asi nemali techniky na úpravu fotografií, tak teraz ich vytvárajú.. :)
nielen v knihach sa to deje ale sa to dialo za hitlera aj za stalina
mali spolocne fotky so svojimi spolupracovnikmi ale casom z politickych alebo nejakych inych dovodov ich dali popravit tak sa zrazu stali tie fotky s byvalymi kamaratmi a spolupracovnikmi nepohodlne tak nastupili davnoveki retuseri s americkou retusou a odretusovavali nepohodlnych jedincov s fotiek

mgeo
2011-11-25 08:07:51+01
Ahojte,

potreboval by som radu, ci je niekde v PS CS5 mozne zistit na koho je licencia.
Mame v praci photoshop instalovany ako trial, kolega co to riesil a vzal peniaze za licenciu ho spravil tak, ze prepisal v instalacnom adresari dva DLL subory a v notepade upravil subor host. Jednoducho presne ako pri crackovani.

Pocitac sa nesmie pripojit na net, je to pocitac v utajenom rezime na spracovanie leteckych snimok. Sefka mu doveruje a nechce volat do adobe, vysvetlil jej, ze takto sa riesi offline licencia a ze volal do adobe a vsetko je v poriadku.

Neviem ako sa CS5 aktivuje, ale predpokladam, ze na zaklade nejakeho cisla, ktore photoshop vygeneruje sa aktivuje bude online, alebo telefonicky. On toto vygenerovane cislo nepoznal, len doniesol tie dll subory a navod ako to spravit.

dakujem za odpoved

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2011-11-25 08:37:08+01
príspevok od: mgeo
Ahojte,

Mame v praci photoshop instalovany ako trial, kolega co to riesil a vzal peniaze za licenciu ho spravil tak, ze prepisal v instalacnom adresari dva DLL subory a v notepade upravil subor host. Jednoducho presne ako pri crackovani.

Pocitac sa nesmie pripojit na net, je to pocitac v utajenom rezime na spracovanie leteckych snimok. Sefka mu doveruje a nechce volat do adobe, vysvetlil jej, ze takto sa riesi offline licencia a ze volal do adobe a vsetko je v poriadku.

Neviem ako sa CS5 aktivuje, ale predpokladam, ze na zaklade nejakeho cisla, ktore photoshop vygeneruje sa aktivuje bude online, alebo telefonicky. On toto vygenerovane cislo nepoznal, len doniesol tie dll subory a navod ako to spravit.

dakujem za odpoved
Prečo sa neopýtaš priamo v Adobe...?
http://www.adobe.com/cz/aboutadobe/contact.html

mgeo
2011-11-25 08:44:54+01
príspevok od: Stratený Stano
Prečo sa neopýtaš priamo v Adobe...?
http://www.adobe.com/cz/aboutadobe/contact.html
Nemam suhlas od sefky, ja toto riesit nemozem oficialnou cestou, ale keby som jej v PS vedel ukazat, co to je za licenciu, mozno by sa sefka rozhybala. Ale vlastne toto iste by som mohol poslat priamo do adobe. dakujem

mgeo
2011-11-28 12:27:28+01
Kedze Adobe na moj email nereagovalo, este raz sa pytam, ci je mozne nejako zistit v PS5, na koho je viazana licencia. A ci je mozne PS5 licencovat legalne tak ako som to popisal vyssie. Dakujem

JOK3R
2011-11-28 14:05:58+01
Kedze Adobe na moj email nereagovalo, este raz sa pytam, ci je mozne nejako zistit v PS5, na koho je viazana licencia. A ci je mozne PS5 licencovat legalne tak ako som to popisal vyssie. Dakujem
Myslím že kolega si zarobil
Adobe ma aj offline aktiváciu, ale utčite nie prepisovaním DLL knižníc a prepisovaním HOST súboru

100% cracknutá verzia

mgeo
2011-11-28 15:23:18+01
príspevok od: JOK3R
Myslím že kolega si zarobil
Adobe ma aj offline aktiváciu, ale utčite nie prepisovaním DLL knižníc a prepisovaním HOST súboru

100% cracknutá verzia
Dakujem za odpoved, no budem tlacit na sefku, nech si licenciu overi telefonicky v adobe. Ja uz som na nu tlacil, ale doveruje kolegovi, ktory Photoshop CS 5 udajne kupil za 500 € este aj so skolenim, ktore vlastne ani neprebehlo

Fatty
2011-11-28 15:51:43+01
Ahojte,

dakujem za odpoved
ha!
prosím všetkých moralizátorov a amatérskych právnikov, čo tu trepali niečo o kradnutí aby sem upriamili svoje pohoršenie !

TOTO je skutočná zlodejina a nie ked mám doma cracknutý PS !
úprimne prajem tej firme kontrolu z BSA

mgeo
2011-11-28 15:57:45+01
príspevok od: Fatty
ha!
prosím všetkých moralizátorov a amatérskych právnikov, čo tu trepali niečo o kradnutí aby sem upriamili svoje pohoršenie !

TOTO je skutočná zlodejina a nie ked mám doma cracknutý PS !
úprimne prajem tej firme kontrolu z BSA
toto sa doriesi, preto sa pytam, aby som nebol za hlupaka a zleho kolegu, ked to zacnem riesit so sefkou. Ona totizto od neho dostala nejaku fakturu, ci papiere, ale ja neviem co, nevidel som to.

molnart
2011-11-28 18:48:29+01
toto sa doriesi, preto sa pytam, aby som nebol za hlupaka a zleho kolegu, ked to zacnem riesit so sefkou. Ona totizto od neho dostala nejaku fakturu, ci papiere, ale ja neviem co, nevidel som to.
tak ako amatersky pravnik mam za to, ze pokial je za to faktura, tak v pripade nejakej kontroly by mala byt zodpovednost na tom kto ten soft predal... ci nie?

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()