Našiel som pekný testovací obrazok s profilom AdobeRGB, na ktorom si môžete otestovať monitor a internetový prehliadač. Ktoré čísla ešte vidíte (1., 2.) a na vzore 3. si možete pozrieť gammut vášho monitora.
http://www.rpsdig-thamesvalley.org.uk/Images/MMcN_Technical%20Target07FOGRA.jpg
uff :D .... ked sa poriadne zapozeram, tak po 25 a 20 nasleduje 15 :D ale veľmi biedne ju vidno, ďalej už len tma ... od 236 po 250 vpohode, 252 bieda potom je tam medzera ... a 255 vidim pekne :) ... a stavim sa že gammut ma vyzerať inak :D:D:D
to ja v praci vidim hore ledva 35 a dole 255 a ked vytocim hlavu aj ostatne.. a to mam 2x 17´ dell :) hm, uvidime co doma som zvedavy, ale ten ešus co sa tvari ako monitor ide dost do cervena tam toho uvidim asi este menej :)
Ešte jedna fotografia v AdobeRGB. Ak ju chcete vidieť správne, odporúčam použiť aktuálnu verziu Mozilla Firefox s doinštalovaným doplnkom Color Management.
...nahováram si, že v čiernej som sa našiel.....hor sa upravovať nočnú fotografiu......na zasnežené pláne sa radšej vykašlem:)...
hehe tak tak ja som na tom podobne... skusal som to teraz na druhom monitore a tam mam rozne profily a nastavenia aaa mam pocit ze som si ho cely rozladil :DD ale tak ci onak viac ako 250 nevidim :P
obrazok je fajny...hore vidim matne aj 5 dole 250, ked sa naserem a sklopym monitor tak aj 254 :D
monitor HP 15.6´ s ledkami...prehliadac opera
co mam robit aby to bolo lepsie?? ovsem okrem vymeny monitora? :D
hehe tak tak ja som na tom podobne... skusal som to teraz na druhom monitore a tam mam rozne profily a nastavenia aaa mam pocit ze som si ho cely rozladil :DD ale tak ci onak viac ako 250 nevidim :P
...okno s nastavením profilov farieb som tak rýchlo zatvoril, ako som ho otvoril:))...
Otestujte si monitor
https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addons/policy/0/6891/62343?src=search
Zaujímavé je potom porovnanie s Internet Explorerom.
imac 24´´ pod 255
monitor HP 15.6´ s ledkami...prehliadac opera
co mam robit aby to bolo lepsie?? ovsem okrem vymeny monitora? :D
problem som uz vyriesil....podobne ako ´beholder´ :D
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie