Zdravim, chcem sa spytat, ci ma niekto realne skusenosti s moznostou pouzivania stativu v Rime a Barcelone (alebo info, kde sa to da zistit) - ci je to v pohode, alebo treba nejake povolenia, aby ma nenahanali policajti. Zachytil som diskusiu na tuto temu, len tieto dve mesta tam spominane neboli. Vdaka
sú mestá,a hlavne miesta,kde sa ti to može stať,tie o ktorých píšeš nie su výnimkou,poväčšine ide o chránené pamiatky a lokality,info nájdeš často krát na stránke miesta,alebo v turistickom sprievodcovi,môžeš však použiť monopod,ten ti najskôr povolia!
ked som bol v rime, tak stativy predavali na kazdom rohu(take smejdy dajake dovolenkove), takze predpokladam ze by nemal byt problem. jedine ak niekde vnutri v muzeu, napr. v bazilike sv. petra vo vatikane, fotit mozes, ale bez stativu a bez blesku ale zadarmo.
No neviem či ano alebo nie ale vygooglil som niečo len neviem či nebude problem ako ak mu to sem hodím , odkaz.Ak hey tak kludne ho v tom prípade zmažte.Díki.
http://www.photobox.sk/blog/tip-na-fotovylet-rim-mesto-miest.html
za minuly rok som bral stativ so sebou do miest ako NYC, Singapore, Pariz, Barcelona, Porto... a nikdy som s tym nemal problem, mozno som mal stastie ;) jedine v kostoloch a chramoch s tym mozu mat problemy (napr. v Sacre Couer by ta mozno vyrazili aj s monopodom). Moja rada preto znie - stativ ber so sebou a uvidis, ci niekoho nenastves tak, ze by si to odniesla tvoja fotovybava :D
inak,trocha offtopic teraz,ale ked som chcel fotiť v drevenom kostolíku v Liptovskom svätom kríži,najskor im vadil statív,a nakoniec aj samotné fotenie,pritom som zákaz nikde nevidel,správkyne(dve akčné dôchodkyne)však boli neúprosné,,, :))
Keď sme boli minulý rok s manželkou v Ríme, pýtal som sa majiteľa ubytovania, kde sme bývali, či je nejaký problém so statívmi. Povedal, že úplne bez problémov. Ja som ho nakoniec aj tak nebral, pretože sa mi ho nechcelo vláčiť :))
ked som bol v rime, tak stativy predavali na kazdom rohu(take smejdy dajake dovolenkove), takze predpokladam ze by nemal byt problem. jedine ak niekde vnutri v muzeu, napr. v bazilike sv. petra vo vatikane, fotit mozes, ale bez stativu a bez blesku ale zadarmo.
Rada: Používanie statívu - Rím, Barcelona
Ale toto by som aj ja rad vedel
http://www.photobox.sk/blog/tip-na-fotovylet-rim-mesto-miest.html
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie