Zdravim, na gugla nieosm lenivy ale asi uprednostnujem sa spytat priamo ludi z problematiky ako vyhaldavaca:)
Mam za ulohu pracu, kde si vyberiem jedneho autora 20.storocia a zanalyzujem jeho jeho tvobu a podrobne jedno dielo. Poradili by ste mi teda niekoho koho by som mohol spracovat, najma mi ide o dostatok informacii na internete, popripadne nejaku knihu. Uplne naj by bol link v svk/cze na autora jeho dielo a analyzu;) dakujem za pripadny vas cas. (nieje to o mojej lenivosti ale o tom ze ak niekto nieco take pozna napsie a nieje problem:) heh)
je to o tvojej lenivosti toto, nic ine. v dnesnej dobe mas neobmedzene mosznosti (internet) a tebe sa leni to i co by len vygooglit, ako pises. kam ten dnesny svet speje??? a to radsej nehodnotim ten tvoj pisomny prejav...
je to o tvojej lenivosti toto, nic ine. v dnesnej dobe mas neobmedzene mosznosti (internet) a tebe sa leni to i co by len vygooglit, ako pises. kam ten dnesny svet speje??? a to radsej nehodnotim ten tvoj pisomny prejav...
pise, ze lenivy nie je. urcite je prijemnejsie sa dozvediet nieco od ludi, ktori uz svoje fotograficke vzory maju a pocuvat ich skusenosti, nez naslepo vyberat z kvanta fotografov. a kam speje svet, si odpovedz sam, coraz viac ludi sudi a rozculuje sa bez toho aby chapali podstatu, podla tonu tvojho prispevku, teba nevynimajuc :-)
originalne to ani nema byt, je to len par stran o fotke na teoriu umenia takze, vyber tem zacina kresbou a konci nejakymi multimediami alebo cim, originalita nepodstatna.. dik za nazor
A prave v tej neobmedzenosti je problem, je vela autorov, prilis vela, a ja sa zial v problematike az tak nevyznam ako sa mozu pouzivatelia ephota. A takisto, ta neobmedzenosti internetu mi ponuka aj toto forum preco to nevyzit?? :)
A prave v tej neobmedzenosti je problem, je vela autorov, prilis vela, a ja sa zial v problematike az tak nevyznam ako sa mozu pouzivatelia ephota. A takisto, ta neobmedzenosti internetu mi ponuka aj toto forum preco to nevyzit?? :)
no jo, lenze ja som z tvojho prispevku pochopil (mozno som to len zle pochopil), ze chces tuto od uzivatelov, aby ti poslali link na autora, dielo a analyzu. takze tvoja praca by bola iba CTRL+C, CTRL+V. ale ak som sa mylil a zohnat dostupnu literaturu a urobit si rozbor chces sam, tak sa ti ospravedlnujem a drzim palce :)
v pripade pana Kallay by sa dal zrobit aj maly investigativny prieskum, kde bol pan Kallay pocas Neznej revolucie.. ;)
Nerýp,(nežná revolúcia?)to by bolo nadlho a mne sa nechce toľko písať a aj tak by sa tým nič nezmenilo v tomto našom ,,svetovo významnom demokratickom,, štáte plnom bezvýznamných ,,osobností,, (v oblasti politiky), ktoré určujú smer ľudstva k našej lepšej budúcnosti (slováctva).
To Sachtikus:
Skús napísať o tom,že Slovensko je veľké asi ako jedna mestská štvrť Shang-Hai - a ,čo do počtu obyvateľstva,(tým pádom sa tu ťažko hľadajú nejaké skutočné osobnosti,lepšie povedané neexistujú!) a keby to nestačilo a ,,vyučujúci,, by stále požadoval nejakú osobnosť 20-teho storočia,skús predložiť Adolfa Hitlera (alebo Lenina) a uvidíš zaujímavú diskusiu,ale ver tomu,že nikto nedokáže vyvrátiť fakt,že to boli autori 20-teho storočia všeobecne známi,keď už o to ide (a so vzťahom k Slovensku).
Ale s nohami na zemi by som sa prikláňal skôr k Paľovi Bielikovi alebo Lacovi Noelovi.Klasika slovenskej foto.
Možno Vás to prekvapí,ale k fotografistovi patrí i vychovanie si aspoň generácie po mne nasledujúcej,ak nie ďaľšej,lebo foto je otvorená disciplína.Bola,je a bude.Amen.
Spracoval by som Martina Martinceka. Info o nom mas aj tu na ephote http://www.ephoto.sk/fotoscena/fotografi/martin%20martincek/, dostatok SK informacii najdes aj na internete. Naposledy mu vysla kniha ´Ako sa kruti svet´, mam ju, je pekna a sprievodny text je dost bohaty, co by sa Ti mohlo hodit.
Znami autori 20.storocia
z konca 20. st. Andreas Gursky (robí zaujímavé veci :)
1. Byt neznamy, neznamena nevediet... Plati to i opacne... vacsina znamych fotografou vynika skor obchodnym talentom, nez fotografiou...
2. Ceskoslovensko byvalo fotografickou velmocou a nie nahodou...
.. nicmenej... analizovat tvorbu, dokonca konkretnu pracu, je dost ambiciozne..;))
Nenapisem asi konkretneho autora, to sa neda... netusim na co mas a na co nie, co ta oslovuje, co nie, ale skor ma zaujalo tema ako take...
Naviac... takato analiza ikon ako HN a pod, mi nepride nijako originalna... ;))
Hodne zdaru
To Sachtikus:
Skús napísať o tom,že Slovensko je veľké asi ako jedna mestská štvrť Shang-Hai - a ,čo do počtu obyvateľstva,(tým pádom sa tu ťažko hľadajú nejaké skutočné osobnosti,lepšie povedané neexistujú!) a keby to nestačilo a ,,vyučujúci,, by stále požadoval nejakú osobnosť 20-teho storočia,skús predložiť Adolfa Hitlera (alebo Lenina) a uvidíš zaujímavú diskusiu,ale ver tomu,že nikto nedokáže vyvrátiť fakt,že to boli autori 20-teho storočia všeobecne známi,keď už o to ide (a so vzťahom k Slovensku).
Možno Vás to prekvapí,ale k fotografistovi patrí i vychovanie si aspoň generácie po mne nasledujúcej,ak nie ďaľšej,lebo foto je otvorená disciplína.Bola,je a bude.Amen.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa