Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Znami autori 20.storocia

sankiakis
ocenenie redakciou 2010-01-11 21:48:33+01
Zdravim, na gugla nieosm lenivy ale asi uprednostnujem sa spytat priamo ludi z problematiky ako vyhaldavaca:) Mam za ulohu pracu, kde si vyberiem jedneho autora 20.storocia a zanalyzujem jeho jeho tvobu a podrobne jedno dielo. Poradili by ste mi teda niekoho koho by som mohol spracovat, najma mi ide o dostatok informacii na internete, popripadne nejaku knihu. Uplne naj by bol link v svk/cze na autora jeho dielo a analyzu;) dakujem za pripadny vas cas. (nieje to o mojej lenivosti ale o tom ze ak niekto nieco take pozna napsie a nieje problem:) heh)

conan7
2010-01-11 21:56:00+01
Ja by som bral Robert Capa alebo ešte lepšie Tony Vaccaro
z konca 20. st. Andreas Gursky (robí zaujímavé veci :)

lu_boss
2010-01-11 22:00:11+01
Helmut Newton, to by Ta mohlo aj bavit :-)

sankiakis
ocenenie redakciou 2010-01-11 22:47:28+01
diki moc chalani:)

dmedia
2010-01-11 23:01:45+01
ked to nemusia byt prave zahranicny, tak skus byt CSSR patriot-Karel Plicka, alebo sucasnik Karol Kallay.

miricius
2010-01-12 00:15:42+01
je to o tvojej lenivosti toto, nic ine. v dnesnej dobe mas neobmedzene mosznosti (internet) a tebe sa leni to i co by len vygooglit, ako pises. kam ten dnesny svet speje??? a to radsej nehodnotim ten tvoj pisomny prejav...

2010-01-12 08:35:03+01
Zaujimava tema a len ma udivuje s akou lahkostou sa to tu zdehonestovalo na nejake ´brnkacka.. sak HN, nee?!´ ;)))

1. Byt neznamy, neznamena nevediet... Plati to i opacne... vacsina znamych fotografou vynika skor obchodnym talentom, nez fotografiou...

2. Ceskoslovensko byvalo fotografickou velmocou a nie nahodou...

.. nicmenej... analizovat tvorbu, dokonca konkretnu pracu, je dost ambiciozne..;))

Nenapisem asi konkretneho autora, to sa neda... netusim na co mas a na co nie, co ta oslovuje, co nie, ale skor ma zaujalo tema ako take...

Naviac... takato analiza ikon ako HN a pod, mi nepride nijako originalna... ;))

Hodne zdaru

wayne
2010-01-12 08:40:19+01
príspevok od: miricius
je to o tvojej lenivosti toto, nic ine. v dnesnej dobe mas neobmedzene mosznosti (internet) a tebe sa leni to i co by len vygooglit, ako pises. kam ten dnesny svet speje??? a to radsej nehodnotim ten tvoj pisomny prejav...
pise, ze lenivy nie je. urcite je prijemnejsie sa dozvediet nieco od ludi, ktori uz svoje fotograficke vzory maju a pocuvat ich skusenosti, nez naslepo vyberat z kvanta fotografov. a kam speje svet, si odpovedz sam, coraz viac ludi sudi a rozculuje sa bez toho aby chapali podstatu, podla tonu tvojho prispevku, teba nevynimajuc :-)

sankiakis
ocenenie redakciou 2010-01-12 08:54:42+01
heh, no ohodnot to by som bol zvedavy;) :D

sankiakis
ocenenie redakciou 2010-01-12 08:56:27+01
originalne to ani nema byt, je to len par stran o fotke na teoriu umenia takze, vyber tem zacina kresbou a konci nejakymi multimediami alebo cim, originalita nepodstatna.. dik za nazor

sankiakis
ocenenie redakciou 2010-01-12 09:06:06+01
A prave v tej neobmedzenosti je problem, je vela autorov, prilis vela, a ja sa zial v problematike az tak nevyznam ako sa mozu pouzivatelia ephota. A takisto, ta neobmedzenosti internetu mi ponuka aj toto forum preco to nevyzit?? :)

slavmiro
2010-01-12 09:23:11+01
príspevok od: dmedia
ked to nemusia byt prave zahranicny, tak skus byt CSSR patriot-Karel Plicka, alebo sucasnik Karol Kallay.
v pripade pana Kallay by sa dal zrobit aj maly investigativny prieskum, kde bol pan Kallay pocas Neznej revolucie.. ;)

miricius
2010-01-12 10:19:53+01
príspevok od: sankiakis
A prave v tej neobmedzenosti je problem, je vela autorov, prilis vela, a ja sa zial v problematike az tak nevyznam ako sa mozu pouzivatelia ephota. A takisto, ta neobmedzenosti internetu mi ponuka aj toto forum preco to nevyzit?? :)
no jo, lenze ja som z tvojho prispevku pochopil (mozno som to len zle pochopil), ze chces tuto od uzivatelov, aby ti poslali link na autora, dielo a analyzu. takze tvoja praca by bola iba CTRL+C, CTRL+V. ale ak som sa mylil a zohnat dostupnu literaturu a urobit si rozbor chces sam, tak sa ti ospravedlnujem a drzim palce :)

Slavo Jancisin
2010-01-12 10:20:25+01
vyskúšaj súčastníka ... môj taký vzor Jozef Česla

dmedia
2010-01-12 10:47:15+01
príspevok od: slavmiro
v pripade pana Kallay by sa dal zrobit aj maly investigativny prieskum, kde bol pan Kallay pocas Neznej revolucie.. ;)
Toto ja neriesim, ja by som skusil toho Plicku.

milos
2010-01-12 12:17:57+01
príspevok od: slavmiro
Nerýp,(nežná revolúcia?)to by bolo nadlho a mne sa nechce toľko písať a aj tak by sa tým nič nezmenilo v tomto našom ,,svetovo významnom demokratickom,, štáte plnom bezvýznamných ,,osobností,, (v oblasti politiky), ktoré určujú smer ľudstva k našej lepšej budúcnosti (slováctva).

To Sachtikus:
Skús napísať o tom,že Slovensko je veľké asi ako jedna mestská štvrť Shang-Hai - a ,čo do počtu obyvateľstva,(tým pádom sa tu ťažko hľadajú nejaké skutočné osobnosti,lepšie povedané neexistujú!) a keby to nestačilo a ,,vyučujúci,, by stále požadoval nejakú osobnosť 20-teho storočia,skús predložiť Adolfa Hitlera (alebo Lenina) a uvidíš zaujímavú diskusiu,ale ver tomu,že nikto nedokáže vyvrátiť fakt,že to boli autori 20-teho storočia všeobecne známi,keď už o to ide (a so vzťahom k Slovensku).

milos
2010-01-12 12:58:51+01
Ale s nohami na zemi by som sa prikláňal skôr k Paľovi Bielikovi alebo Lacovi Noelovi.Klasika slovenskej foto.
Možno Vás to prekvapí,ale k fotografistovi patrí i vychovanie si aspoň generácie po mne nasledujúcej,ak nie ďaľšej,lebo foto je otvorená disciplína.Bola,je a bude.Amen.

zola
2010-01-12 13:10:56+01
Spracoval by som Martina Martinceka. Info o nom mas aj tu na ephote http://www.ephoto.sk/fotoscena/fotografi/martin%20martincek/, dostatok SK informacii najdes aj na internete. Naposledy mu vysla kniha ´Ako sa kruti svet´, mam ju, je pekna a sprievodny text je dost bohaty, co by sa Ti mohlo hodit.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()