hlavne pri tele-objektivoch nasadenych na stativ sa to pouziva ako oneskorenie cvaknutia uzavierky, nastavuje sa v menu fotaku/len vyssie rady to maju/, aby sa zamedzilo rozstraseniu zaberu po sklopeni zrkadla, minule som si to testoval a fakt to ma ucinok na ostrost detailov , pri najvyssich modeloch sa este da aj nastavit dlzka oneskorenia....
Ešte by som dodal foto v noci, v šere... aj keď použiješ Bulb je dobré predsklopiť zrkadlo ... keď však fúka vietor, prefičí okolo Teba autobus alebo kamión ... je to zbytočné.... ;-)
PS. Čo sa týka oneskorenia... tú aj pri nižších modeloch ľahko dosiahneš káblovou spúšťou a môžeš si ´nastaviť´ aj pol hodiny.... Prvé stlačenie zrkadlo sklopí, druhé stlačenie exponuje... ;-) Aký čas medzitým ubehne je na fotografovi a režime vypnutia fotoaparátu...
to sa tak trocha stráca zmysel predsklopenia zrkladla, lebo rukou ho rozhýbeš znova.
to ano.. ale ja to vyuzivam tak, ze bud rukou stlacim prvykrat, a spustou druhykrat (pripadne zaaretujem) alebo tak, ze tam pustim samospust - na zaciatku 2 (10) sekund sa zrkadlo sklopi, na konci sa exponuje
Uz canon 1000D má aj oneskorenie variabilne nadstavitelné aj predsklopenie zrkadla. Je to veľmi dobrá vec ak fotíš so statívom a chceš mať všetko superostré. Neoceniteľné keď fotíš makro. Inak mimochodom, kým som nemal prvú skúsenosť s fotením makra myslel som si ze je statív ako statív ale ten môj sa po stlacení spúste trocha chvel este asi 20 sekund, tak musim oneskorenie nastavit aspon na pol minuty alebo pouzit tu kablovu spust ktoru zial zatial nemam.
Uz canon 1000D má aj oneskorenie variabilne nadstavitelné aj predsklopenie zrkadla. Je to veľmi dobrá vec ak fotíš so statívom a chceš mať všetko superostré. Neoceniteľné keď fotíš makro. Inak mimochodom, kým som nemal prvú skúsenosť s fotením makra myslel som si ze je statív ako statív ale ten môj sa po stlacení spúste trocha chvel este asi 20 sekund, tak musim oneskorenie nastavit aspon na pol minuty alebo pouzit tu kablovu spust ktoru zial zatial nemam.
Na stativ je dobre zavesit nieco tazke - cim vacsia ´masa´ tym vacsia stabilita a kratsie a mensie chvenie. Prave pre toto maju lepsie stativy zo spodu hacik. Niektory vyrobcovia maju ako prislusenstvo ´stone bag´ co je akasi taska, ktora sa uchytava na nohy stativu do ktorej sa daju nahadzat sutre;-)
predsklopeni zrcatka
psykora2 - moc dekuji za odpoved
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie