Zdravím,
poprosil by som Vás o radu: stiahol som si najnovšie verzie vyššie spomínaných programov ( verzie 1.5.3 ), v ktorých okrem iného uvádzajú už plnú kompatibilitu s operačným systémom Win7.
Bohužiaľ ani jeden z programov mi nešiel nainštalovať. Dostal som sa v setup wizarde po licencné podmienky,kde po odsúhlasení sa v následnom kroku objavila hláška o prerušení inštalácie a nemodifikácii systému. Skúšal som aj "podpora pre inštalovanie starších programov", ale opäť nepomohlo.
Stretol sa niekto s podobným problémom?
V prípade nevyriešenia, viete poradiť obdobné programy? ( na prácu s RAW a úpravy používam Capture NX2 2.2.4, ktorý nainštalovalo bezchybne a bezproblémov).
Ďakujem.
skus zapnut kompatibilitu s XP (prave tlacitko na instalacku, zalozka ´Kompatibilita´)..vecsinou to riesi taketo problemy, pripadne skus program stiahnut znovu, mozno sa len poskodil pri stahovani.
Windows 7 64-bit a najnovsie verzie programov - bez problemov nainstalovane a pouzivam ich denne... Jedine co ma napada, zmen si nastavenie UAC na najvyssie (teda na nastavenie, kedy ti kazdy pokus o ziskanie prostriedkov systemu bude zobrazeny a bude vyzadovane potvrdenie).
Zdravim,
ďakujem za rady a príspevky,
mám verziu Win 7 32-bit, spúšťam ako admin, kompatibilitu vyskúšam nastaviť, uvidíme čo to povie, dám potom vedieť, kde bola chyba ( ešte som ´čerstvý´ používateľ Win 7, tak sa v ňom ešte 100 percentne neorientujem).
Napadlo ma ešte vypnúť antivirák ( samozrejme, keď budem offline ).
Takže páni,
nepomohlo, opäť tá istá hláška o prerušení inštalácie a nemodifikácii systému, som samozrejme ako správca, dal som spustiť ako správca, vyskúšal kompatibilitu, vypol sieť a aj antivirus, mal vypnuté všetky aplikácie ( teda myslím ) a za boha nie a nie sa to nainštalovať....čo teraz? Nie je to životne potrebné, ale potešilo by ma to....
Program som sťahoval viacerokrát, po odsúhlasení licenčných podmienok vyhodí:
The wizard was interrupted before ViewNX will be completely installed. Your system has not be modified.To complete installation at another time,please run setup again.
Vypol som antivir, firewall, som admin, skusal kompatibilitu cez pomacnika aj cez vlasnoti....neviem čo s tým.
tie windosi si ´aktualizoval´? lebo pri aktualizaciach si stiahne aj ´net framework-y´ nepoviem ti ci 1.5 - 2 - 3(najlepsie je nasekat tam ´vsetky´) ta mrcha na to neupozornuje, ale pre svoj beh ich potrebuje
win7 ma sám zapnutý automatický update a ešte som sa mu do toho nestaral, premazal som aj registre programom z nikon stránky a nepomohlo..asi kašlem na to a nájdem si inú alternatívu k view a transfer....
ďakujem za ochotu a rady
win7 ma sám zapnutý automatický update a ešte som sa mu do toho nestaral, premazal som aj registre programom z nikon stránky a nepomohlo..asi kašlem na to a nájdem si inú alternatívu k view a transfer....
ďakujem za ochotu a rady
Ak si dobre pamatam, tak ViewNX chce Net framework 3,5, ale to ti uz spominal ´spam82´. Transfer pravdepodobne tiez, neviem, neskusal som ho, a ani ho nepotrebujem, ako ti uz bolo tiez spominane, Windows si najde fotak sam bez problemov. Este mozes skusit napisat do Nikonu (cz), a oni ti podaria. Mne uz vela krat poradili, ak som mal nejaky problem.
Dobrou alternativou k ViewNX je Irfanview. Je to maly a sikovny program, ktory mozem kludne prirovnat k ViewNX, a mas k nemu aj slovencinu. Nedam na nho dopusit, ale jedine co ma prekvapilo, tak bol tu raz jeden clanok, uz si nepamatam nazov, v ktorom bol skusobny obrazok, s ktorym si mozes skontrolovat svoj monitor. Zhodou okolnosti vtedy vysiel aj novy ViewNX 1.5.2, len tak zo srandy som si ho stiahol a chcel som ho vyskust, ze co je nam take zaujimave. Velmi ma prekvapila jeho schopnost farebneho zobrazenia. Kym na Irfanview som videl na monitore ciernu farbu ledva 15, tak na ViewNX to bolo bez problemov 5. Toto ma vtedy nazlostilo :-). A bielu tiez bolo vidno v celom rozsahu. Pozeral som to na obycajnom monitore v robote, ziadnom drahom, alebo nejako extra kvalitnom.
díkes za radu, práve včera som som si najnovšiu verziu nainštaloval, ViewNX som využíval na prvotnú selekciu a správu surových fotiek a následné pozeranie foto, bolo mi to skôr ´ľúto´ ako nevyhnutnosť, transfer bol fajn ale v podstate úplne nepotrebný....uvidíme, či sa to vyrieši, ak áno, dám pre zaujímavosť vedieť.
Nikon ViewNX a Nikon transfer vs. Win 7
ďakujem za rady a príspevky,
mám verziu Win 7 32-bit, spúšťam ako admin, kompatibilitu vyskúšam nastaviť, uvidíme čo to povie, dám potom vedieť, kde bola chyba ( ešte som ´čerstvý´ používateľ Win 7, tak sa v ňom ešte 100 percentne neorientujem).
Napadlo ma ešte vypnúť antivirák ( samozrejme, keď budem offline ).
nepomohlo, opäť tá istá hláška o prerušení inštalácie a nemodifikácii systému, som samozrejme ako správca, dal som spustiť ako správca, vyskúšal kompatibilitu, vypol sieť a aj antivirus, mal vypnuté všetky aplikácie ( teda myslím ) a za boha nie a nie sa to nainštalovať....čo teraz? Nie je to životne potrebné, ale potešilo by ma to....
The wizard was interrupted before ViewNX will be completely installed. Your system has not be modified.To complete installation at another time,please run setup again.
Vypol som antivir, firewall, som admin, skusal kompatibilitu cez pomacnika aj cez vlasnoti....neviem čo s tým.
ďakujem za ochotu a rady
ďakujem za ochotu a rady
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie