Zdravym Vás ephoťáci :)obraciam sa na Vás s prozbičkou. Chystám sa na vystavu v Piatok do Incheby moto a volny čas :)Bude to moja prvá výprava na výstavu s mojou zrkadlovkou :) A tu začína moj problém.
Mam canon 1000D a 18-55 seták,viem že to je nič moc ale urcite mi viete poradit.
Mam externy blesk SpeedLite 430 II. Poprosil by som Vás o radu ako správne nastavit pre manuálny režim, iso, clona, lamely na blesku proste vsetko do detailov aby som dosiahol maximum. Som proste začiatočnik a preto sa obraciam na Vás. Mám sa čo učit :) Velmi pekne dakujem za vase prispevky a prajem pekný den :)
tu ti nikto neporadi presne ... ja mam podobnu vybavu akurat mam 450ku co je o trosku lepsia ... ja dam osobne full auto a neserem sa s tym tam kde je vela svetla blesk vypnem kde je mensi strop palil od stropu ... nastavenie ti neporadim lebo neviem ake su tam podmienky
tak tak..nikto ti to tu presne neporadi lebo na to neexistuje univerzalny navod...ako pisal immortal kde mas nizsi strop...fot odrazom od stropu...kde nemas tak asi jedine priamy blesk...ale vsetko zalezi na svetelnych podmienkch ake tam budu...nepredpokladam ze to bude vsteko rovnako nasvietene a ze budes moct pouzit na vsetky fotky jedno a to iste nastavenie
2 blesky na vystave? no neviem, mozno na ´novinarskom dni´ ale inak nerealne! Ja som bol na par vystavach fotit, ale potom som na to uz rezignoval a chodim uz len bez fotaku, popripade maly kompakt (alebo mobil) pre dokumentaciu... Na vystave budes rad, ak si nieco cvaknes tak, ze nebudes mat nikoho ineho v zabere, ktory bude zavadzat... Napriklad raz som isiel do NR na autosalon, s predstavou ako si nafotim krasne auta. Vysledkom bolo odfotenych par nezaujimach vozidiel a par hostesiek :) inak vsade plno ludi, dochytane okna, v kazdom aute sediaci (a trubiaci) teenager :)
potrebujes mat dva systemove blesky a nafotits si to v profi kvalite, to je najlepsie riesenie
Pri všetkej úcte - mať dva blesky nestačí na profi kavlitu. Nie, že by ich bolo treba ešte viac, tak som to nemyslel. Ale tak, že treba mať pomerne slušné skúsenosti, aby to clovek s dvomi bleskami vobec zvládol.
Dotazujúci je úplný začiatoční, tak aby si náhodou nemyslel, že kúpou druhého blesku automaticky bude produkovať profi kvalitu.
Čo s týka podstaty otázky Suseda. Nie je to neochota zo strany skúsenejších. Správne používanie blesku vôbec nie je jednoduché, nedá sa na to odpovedať tromi vetami. Chce to nejaké vedomosti a zručnosti. V tvojom prípade v tejto chvíli naozaj najlepšie poslúži, čo napísali: automat a keď sa dá, tak blesk odpaľovať odrazom (biely strop, stena...). Ak sa to chceš skutočne naučiť, tak to si treba naštudovať expozíciu ako takú, vlastnosti svetla blesku, meranie TTL, spôsob riadenia pomeru okolitého svetla so svetlom blesku atď, atď. Je to taká malá veda sama o sebe.
Na taketo akcie ti pomoze aj nejaka biela odrazna karticka,ktoru si pripevnis za blesk otoceny smerom hore .Vlastne cast odrazeneho svetla z karty ti pomoze lepsie odvetlit scenu.
Snad tam bude dost svetla a bude sa dat aj bez blesku. Skus vyhulit ISO (napr. 800-1600) a uvidis. Ak bude svetla malo, skus odrazat blesk od stropu. V pripade nudze mozes aj blesk napriamo, ale fotky budu podla mna nic moc a neviem ci sa ti ten blesk nebude na chrome odrazat.
Dakujem pekne vsetkym, ktory mi poradili, ano pre mna ako začiatočnika to je tazke, pri kazdej novej situácii si to vyzaduje nove nastavenia vedomosti, takto sa snazim pozbierat akysi zaklad a zneho vychadzat, preto sa obraciam na Vás. :) Dakujem pekne, vyskusam vsetky moznosti co ste mi navrhli a uvidíme :)
Ak ma niekto uvidi kludne ma zastavte :) Dufam ze niekoho postretávam v piatok okolo 10-11-12 :)
Tak pekný zvysok večera a pekné zážitky z výstavy prajem kazdemu :) :)
Fotografovanie na výstave
A niaky základ z ktorého by som mohol vychadzat ?
Dakujem pekne a príjemný den :)
Dotazujúci je úplný začiatoční, tak aby si náhodou nemyslel, že kúpou druhého blesku automaticky bude produkovať profi kvalitu.
Čo s týka podstaty otázky Suseda. Nie je to neochota zo strany skúsenejších. Správne používanie blesku vôbec nie je jednoduché, nedá sa na to odpovedať tromi vetami. Chce to nejaké vedomosti a zručnosti. V tvojom prípade v tejto chvíli naozaj najlepšie poslúži, čo napísali: automat a keď sa dá, tak blesk odpaľovať odrazom (biely strop, stena...). Ak sa to chceš skutočne naučiť, tak to si treba naštudovať expozíciu ako takú, vlastnosti svetla blesku, meranie TTL, spôsob riadenia pomeru okolitého svetla so svetlom blesku atď, atď. Je to taká malá veda sama o sebe.
Na to nie je nevyhnutné, aby mal FF, nemotajme hlavy začiatočníkom (sú aj lepšie možnosti, ako sa zabaviť...)
Ak ma niekto uvidi kludne ma zastavte :) Dufam ze niekoho postretávam v piatok okolo 10-11-12 :)
Tak pekný zvysok večera a pekné zážitky z výstavy prajem kazdemu :) :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa