Cako, čiň sa :)
Ahojte,
najskôr táto fotografia od Mateja Tomana - http://matejtoman.com/?page=showcase - kliknúť na chlapíka v druhom riadku vpravo v oranžovom tričku a dať next, nasleduje fotka "TATOO". Rád by som vedel vaše názory, ako je to spravené, resp. ako niečo také spraviť čo najlepšie.
Zatiaľ ovládam dva postupy - "klasický" digitálny bleach bypass - t.j. duplicate layer, nastaviť na overlay, znížiť im saturáciu, presvetliť cez levels a doladiť cez curves, resp. priamo filtrom of Red Paw Media s názvom Bleach Bypass Pro, na ktorom ma však štve, že nie je pre 64bit. S čím máte lepšie skúsenosti? Robiť to manuálne cez vrstvy alebo pomocou pluginu?
Druhá možnosť (neviem odborný názov) je duplicate layer, novú vrstvu desaturujem na -100, hodím na ňu High Pass filter (60-90) a nakoniec navolím ako Hard Light.
Výsledky to dáva celkom fajn a zaujímavé, viditeľne sa to odlišuje od bežných fotiek, ale i tak by som sa chcel naučiť viac. Docieliť taký "kreslený" výzor ako je na tej spomínanej fotografii TATOO.
Vďaka.
ja by som zas povedal ze je tam ´overlayovany´ efekt multiply...len si duplikujes tu fotku, das multiply uberies saturaciu a doladis...ako si pisal ze to tak robis cez overlay...lebo podobne fotky som videl a bolo to robene presne tymto sposobom..a potom este do toho ten dodge/burn ako povedal spacebar
thx, už som bol oboznámený, že konkrétne sa to vola mattepainting a airbrushing a matej je jediný, čo sa tomu u nás vážnejšie venuje... v česku vyšli i výukové DVD od jaroslava stehlíka, zatiaľ to skúsim s nejakými tutorialmi cez web, ak nič, možno skúsim tie DVD :)
Bleach Bypass
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa