Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Sud so svadobnou fotografkou

jarosujo
2010-03-10 17:46:24+01
http://www.youtube.com/watch?v=js7RzcdDcMs Kto nevie po anglicky, moc z toho mat nebude, tak aspon zhrniem: Vraj profesionalka s profi vybavou. Ta profi vybava bola Canon xti , setak 18-55 a este 70-300. Na otazku o svetelnosti objektivov ani nevedela odpovedat :-) V kostole sa blesk nemohol pouzivat (aj ked kazda tvrdila nieco ine). Inak sa mi paci ten sudca, dost sa vyznal. Pytal sa na clonove cisla, expoziciu, preco nema 1D alebo aspon 7D ked tvrdi ze ma profi vybavu. Zobrala za tie fotky 1300$. Profi fotografka sud prehrala a musela zaplatit 2500$.

Cako
ocenenie redakciou 2010-03-10 17:57:31+01
akurat to idem pozerat..ale daju sa vybrat slovenske titulky :D tak som zvedavy...

wayne
2010-03-10 18:01:41+01
a pritom stacilo kupit za 100 dolarov 50/1.8 ;] ci?

Marcel Rebro
2010-03-10 18:11:09+01
pokuta 2500$ fotky nenahradi. 25 ran bicom je adekvatna odmena / zadostucinenie

Radovan
2010-03-10 18:14:09+01
akurat som to dopozeral... ta bola teda arogantna, tak ako povedal wayne 100 USD ju nemohlo zabit ako proficku za sproste sklo, ktore patri do kazdej fotobrasne svadobnedo fotografa :-) ja by som jej dal zaplatit viac :-) ved nema ziadne spomienkove foro teda ma ale asi ho nikomu nebude chcet ukazat.

zelovoc
2010-03-10 19:36:57+01
co za blazna si objedna takuto ´fotografku´?! ved pre pana, pozrem portfolio, pozrem techniku, porozpravam sa...

Roko_rv
2010-03-10 20:10:35+01
No to určite máš v tom pravdu že pozirem portfolio plus výbavu atd... ale niekomu stačí aj to že foťák má 12 megapixlov a je to už argument že to musia byť super foto no čo už každý sa učí z vlastných chýb no nie ??? PS: mn sa zdá že podobný problém bol aj v čechách a tam im dali preplatiť celú svadbu.

jarosujo
2010-03-10 20:27:58+01
Podla mna telo nie je az taky problem, problem su skor objektivy. A hlavne to, ze ta zenska nevie ani aku svetelnost maju - to hovori za vsetko. A este jej arogancia, len za to si tu pokutu zasluzila.

compact
2010-03-10 20:39:14+01
príspevok od: Roko_rv
No to určite máš v tom pravdu že pozirem portfolio plus výbavu atd... ale niekomu stačí aj to že foťák má 12 megapixlov a je to už argument že to musia byť super foto no čo už každý sa učí z vlastných chýb no nie ??? PS: mn sa zdá že podobný problém bol aj v čechách a tam im dali preplatiť celú svadbu.
pozries pracu... OK, ale pozries vybavu..... vela ludi o vybave a technickych parametroch nema ani paru..... myslim ze aj tebe by lekar asi zbytocne ukazoval jeho nadobicko ked tomu nerozumies :)
Inak pekne video :)

Palso
2010-03-10 21:00:13+01
v prvom rade to nie je reálny súd ale TV relácia na spôsob slovenskej súdnej siene... otázne je, či to vychádza z reality (tento prípad), resp. či je to založené na tom škandále, ktorý sa tu preberal nedávno ohľadom tých fotiek s orezanými hlavami a podobne, ale imho tam riešili iné veci

jarosujo
2010-03-10 21:10:32+01
príspevok od: Palso
v prvom rade to nie je reálny súd ale TV relácia na spôsob slovenskej súdnej siene... otázne je, či to vychádza z reality (tento prípad), resp. či je to založené na tom škandále, ktorý sa tu preberal nedávno ohľadom tých fotiek s orezanými hlavami a podobne, ale imho tam riešili iné veci
Pokial viem, je to realny sud, akurat su tam take jednoduchsie pripady. Vlastne je to arbitraz, s ktorou obe strany suhlasia a nejdu na sud. A ten chlapik je naozaj sudca. Na jeho stranke mozes kludne zahlasit svoj sudny spor. Ten skandal bol v GB, toto je z USA, je to nieco ine.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-03-10 21:20:37+01
narýchlo som to preklikal, problém nevidím v tom že to fotila s amaterskou vybavou, ja zakazníkovi vždy poviem že mu to budem fotiť s 5DII a 40D a F2,8 zoomami a nejake prislusko, nie je to profi vybava a ešte sa nikdo nesťažoval. Dosť známych slovenských fotografiek fotí s 400/450/500D len preto že je to malé a ľahké telo, problém je tváriť sa ako Richard Avedon, sľúbiť zákazníkovi hory doly a potom to fotiť s bakeliťákmi -no to je už vrchol drzosti a neprofesionálneho prístupu!!! na svadbu za 1300, by som si aj 85L pozical:)

Palso
2010-03-10 21:31:35+01
príspevok od: jarosujo
Pokial viem, je to realny sud, akurat su tam take jednoduchsie pripady. Vlastne je to arbitraz, s ktorou obe strany suhlasia a nejdu na sud. A ten chlapik je naozaj sudca. Na jeho stranke mozes kludne zahlasit svoj sudny spor. Ten skandal bol v GB, toto je z USA, je to nieco ine.
:) vy tu fakt veríte, že je to reálny súd? :) prepánajána, je to TV drama show, ten človek sudcom bol, ale už nie je.. sú to prípady podľa všetkého inšpirované skutočnosťou, avšak sám dobre viem, čo znamená inšpirované skutočnosťou pri našich seriáloch ako súdna sieň alebo prvé oddelenie - je to nakomplet výmysel scenáristov, takže si nedovolím povedať, či bol tento prípad reálny alebo nie..

veď sa na to stačí pozrieť zdravým rozumom, je to snímané na 6 kamier + jimmyjib, snáď si nemyslíš že takáto šaškárna bude prítomná v reálnom a legálnom procese, navyše je tam množstvo záberov viazaných na seba a prestrihávaných (najmä tie fotky), pričom na ne ihneď po sekunde reagujú ľudia, jasné že je to robené na viac takeov z rôznych uhlov (snáď si nemyslíš, že ľudia by trikrát za sebou vypovedali to isté, len aby sa to mohlo nakrútiť, je to bez jedinej chyby) a dopĺňané v postprodukcii, niečo ako naša súdna sieň.. navyše je predstava potlesku v súdnej sieni v amerike dosť mimo

Until April of 2001, Joe Brown billed himself as the only sitting judge with his own television show. Following his resignation from the Tennessee Criminal Court, he concentrated solely on hosting his nationally-televised daily courtroom drama series, Judge Joe Brown.

ale vravím, neviem posúdiť reálnosť prípadu resp. jeho inšpiráciu, u nás sa síce tvrdí, že je to inšpirované, ale je to všetko vymýšľané, neviem ako v US

wayne
2010-03-10 21:48:10+01
aha. a natacanie serialu star trek financoval vatikan, aby prinutil ludi konvertovat na krestanstvo, a na kube maju farmy na komare, ktore obrovskymi ventilatormi fukaju na plebs.

jarosujo
2010-03-10 21:50:59+01
Je to realne. Cital som diskusie na nete, pisali tam aj ludia co boli ich pripady prejednavane. Kamier tam moze byt aj 100, v tom predsa nie je problem. Je to robene formou show, kde dostanu za to zaplatene. Ale pripady su skutocne. Preto tam nikdy neuvidis vazne pripady ako vrazdy a podobne. Keby to bolo nahrane, boli by tam aj take pripady, nemyslis ?
http://www.tv.com/judge-judy/judge-judy-are-her-cases-fake-or-not/topic/64613-959918/msgs.html

Daniel.U
2010-03-10 22:01:24+01
Je jedno ci je to realne. Hento nieje sud, ale cirkus. Ci uz sposob sudenia alebo hentaky predmet sporu moze byt fakt len u sprostych americanov. Uz len ta suma na fotenie, okrem toho tie fotky nebolo z daleka take priserne, videl som uz aj horsie hrozostrasnoti a nikto s tym na sud nesiel este aj stastni boli.

Palso
2010-03-10 22:08:59+01
Prípady môžu byť reálne, resp. na základe reality. Show je obyčajná TV drama. To, že sa na nejakom internetovom fóre píše, že je to reálne a niekto si tam napíše, že tam účinkoval neznamená, že to tak skutočne je. Ja budem radšej veriť oficiálnej verzii životopisu toho chlapíka alebo IMDB - mimochodom, hralo tam dosť známych osobností ako showdeal, vrátane spevákov a hercov. V tom, koľko tam je kamier problém naozaj je. Ja viem ako funguje show, kde dostanú zaplatené, neexistuje aby dostali za účinkovanie v takejto dailyshow 600USD, to by už bolo mimo rozpočtu daily drama pre lokálne US TV stanice. Never všetkému čo čítaš na internete a radšej sa pozri na oficiálnejšie stránky. Ten sudca sa v roku 2001 vzdal svojej sudcovskej funkcie, z toho logicky vyplýva, že show nemôže byť reálna, pretože on už nie je sudca. Ľudia tam sú pravidelne premejkapovaní, robí sa to na viac takeov, je trochu patetické si myslieť, že niekto, kto prejednáva svoju pokutu X tisic dolárov bude poslušne opakovať repliky a nechávať sa každú chvíľu obskakovať štábom. Prípady ako vraždy tam nebudú, pretože je to civil courtroom, to znamená občianske pojednávania (viď. WIKI alebo IMDB). To, čo si nazval jeho oficiálnou stránkou je v skutočnosti web patriaci CBS ako akýkoľvek iný web programu. Na ňom je výzva, že mu ľudia môžu poslať svoje príbehy a prípady prejednané na súdoch a on ich spracuje.

A teraz bez akejkoľvek neslušnosti, dovolím si tvrdiť, že tu viem o TV reláciách a ich reálnosti viac ako všetci, čo prispeli do tejto diskusie dohromady, fakt never všetkému čo čítaš. Niekedy ma až zaráža, čomu sú ľudia schopní v rámci TV uveriť a pokladať za reálne (ale i tak mi zatiaľ nič netromflo názor, ktorý sa mi snažil povedať, že Saturday night live je vlastne reálne predstavenie z divadla:). Príprava takýchto relácií je pre ľudí, ktorí tam majú ísť prvýkrát niečo aspoň trochu stresujúce a ver či never, ľudia ktorým ide o také pokuty alebo niekedy až basu by asi nezvládali v pohode len tak niekoľko takeov, prestáviek, opakovaní a chaosu okolo nich. Peace.

Palso
2010-03-10 22:12:34+01
A myslieť si na základe jednej diskusie, kde napíše človek s nickom edmo1962, že je to reálne, je už trochu detinské, bez urážky. Neviem, či si chlapík robil srandu, alebo je to niekto z TV, ale je to zábavné. Veď len u nás fungujú takéto fóra a live diskusie s tvorcami tak, že polka otázok a odpovedí ide priamo z TV a od kamarátov dotyčného:) Fieldtested.

Palso
2010-03-10 22:13:56+01
príspevok od: Daniel.U
Je jedno ci je to realne. Hento nieje sud, ale cirkus. Ci uz sposob sudenia alebo hentaky predmet sporu moze byt fakt len u sprostych americanov. Uz len ta suma na fotenie, okrem toho tie fotky nebolo z daleka take priserne, videl som uz aj horsie hrozostrasnoti a nikto s tym na sud nesiel este aj stastni boli.
Práve o to ide, že je to showka pre divákov. Náhodou, keby bol náš súdny systém aspoň z polovice ako ten americký, vyzeralo by to tu rapídne inak. Nenechaj sa odradiť príkladmi hlúpych ľudí, ktorí vysúdili milióny na pokazených mikrovlnkách, veľké súdne spory sú tam fakt na úrovni.

jarosujo
2010-03-10 23:30:17+01
Suma 1500$ za fotenie je v USA podla mna normalna, nic specialne. A takychto pripadov, kde sa sudia o fotky, bolo predsa viac, to tiez nie je nic zvlastne. Prave na wiki o tejto show pisu - ´it is actually a form of binding arbitration´. A Binding arbitration je ´a form of alternative dispute resolution (ADR), is a legal technique for the resolution of disputes outside the courts, wherein the parties to a dispute refer it to one or more persons (the ´arbitrators´, ´arbiters´ or ´arbitral tribunal´), by whose decision (the ´award´) they agree to be bound.´ Takze ja vychadzam z tohoto. Ale mozno mas pravdu ty, len nejaky dokaz by to chcelo. Argument ´ja viem o tv relaciach vela´ je dost chaby.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()