zdravim vas borci!
chcel by som sa vas spytat, ci registrujete portal 1x.com. aky je vas nazor? pokusal sa tam niekto z vas uverejnit svoju fotku?
ps. ano ano, vytvoril som si profil len pred chvilou a nemam tu ziadne fotky, ale uz sem nejaky ten piatok chodim, tak som zvedavy na nazory slovenskej fotografickej obce :)
Ja som si tiez vsimol, ze ked tam uz niekto ma par fotiek, tak mu lahsie prejde aj dalsia. Podla mna je ten schvalovaci proces pozitivum- ale tak snad zakladatel ´galerie´ si tam moze dat, co uzna za vhodne. Tu tak moze spravit kazdy a potom to tak niekedy vyzera.
Mne sa tam okrem fotiek paci aj to, ako to maju vymyslene s tou kritikou. A co je najpodstatnejsie, ta kritika je k veci. A nie napr. navazanie sa do autora (to sa neozyva zatrpknuty autor, vzhladom na to, ze som este nic nikde nepublikoval:); cize ad daenis: link (zatial) nemam dat aky.
Nemyslel som to doslovne o ničom, každá fotografia má niečo pútavé...Ale napríklad zakladateľ Ralf Stelander má trošku slabšie fotografie, ktoré má uverejnené, napr. táto ktorú prikladám - až moc obyčajná, aby bola na 1x
a ta fotka je tam uz asi pekne davno :) za cias zalozenia tam presli aj podstatne slabsie fotky ako pustaju teraz...mozno bol iny system :)
Ale urcite je to aj tym ze je zakladatel
To schvalovanie tiez nie je bohvieco. Vacsina najlepsich fotografii z ephoto.sk by mala velky problem s uverejnenim. Fotky sa daju dat na screening (fotku posuvaju dalej uzivatelia) alebo na kritiku. Fotografia takmer nema sancu, pokial nieje riadne upravena (silny postprocess), ukazuje sa, ze aj tu plati, ci viac kamaratov, tym skor ti fotka prejde. Aby novacikovi nieco preslo, musi to byt skutocne nieco vynimocne, inac neprejde, aj ked ma fotky porovnatelne s tymi prijatymi.
Karol, ja súhlasím, že to zďaleka nie je ideálne a tie veci čo popisuješ sú iste blízke realite, ale dovolím si tvrdiť, že podobné riešenie na ephoto by nebolo od veci, samozrejme potom by s ephota nebola taká masovka a o to asi majiteľom ide.
Pozor, nesnažím sa tu niekoho posudzovať či dokonca odsudzovať, ja pravidlá Ephota rešpektujem, na druhej strane mi je istá forma ´cenzúry´ pri vkladaní fotiek nijako nevadí.
toto rad podpisem, ze podobne ako devart aj na 1x su fotografie skor fotografiky, t.j. zabery co presli extremnym PP.
slavomiro :) toto je len slovíčkárenie,ja rozumiem čo tým myslíš, ale nesedí mi ten jemne odsudzujúci podtón :)
inak je ta občas aj ´normálna´ fotka :)
http://1x.com/v2/#photos/latest-additions/32073/
Hlavne photo screeneri (napr. Ursula I Abresch, Angela Vicedomini, Jerry Berry, Jacob Jovelou) majú uverejnených od 75 až po 163 fotografií - zaujímavé, prečo asi ? Niektoré z nich sú takpovediac ´o ničom´.
no keď už ten server tak kritizujeme ( a netvrdím, že nie je čo ) možno by nebolo od veci porovnať priemer prác s tadiaľ a s Ephota :)
neodsudzujem, kazdy nech si robi co je v medziach spolocenskej tolerancie a v ramci tvorivej slobody. Nie je to moja salka, nic viac. Urcite su tam (ako vsade) majstri svojho remesla.
no ja som akosi zacítil istý osteň smerom k nám postprodukčníkom :) ale možno len počujem trávu rásť :)
no a pokiaľ ide o tie práce na 1x čo povieš na túto autorku ?
http://1x.com/v2/#member/23619/johanna-knauer/
neodsudzujem, kazdy nech si robi co je v medziach spolocenskej tolerancie a v ramci tvorivej slobody. Nie je to moja salka, nic viac. Urcite su tam (ako vsade) majstri svojho remesla.
no ja som akosi zacítil istý osteň smerom k nám postprodukčníkom :) ale možno len počujem trávu rásť :)
1x.com/v2/#member/23619/johanna-knauer/
1x.com
Mne sa tam okrem fotiek paci aj to, ako to maju vymyslene s tou kritikou. A co je najpodstatnejsie, ta kritika je k veci. A nie napr. navazanie sa do autora (to sa neozyva zatrpknuty autor, vzhladom na to, ze som este nic nikde nepublikoval:); cize ad daenis: link (zatial) nemam dat aky.
Ale urcite je to aj tym ze je zakladatel
Pozor, nesnažím sa tu niekoho posudzovať či dokonca odsudzovať, ja pravidlá Ephota rešpektujem, na druhej strane mi je istá forma ´cenzúry´ pri vkladaní fotiek nijako nevadí.
inak je ta občas aj ´normálna´ fotka :)
http://1x.com/v2/#photos/latest-additions/32073/
http://1x.com/v2/#member/23619/johanna-knauer/
1x.com/v2/#member/23619/johanna-knauer/
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa