Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

CS3 vs Corel

fericqo
2010-03-15 15:07:08+01
Zdravim vsetkych citatelov. Potreboval by som poradit. Mam vyrobene logo jednej firmy. Bolo robene v Corel-i, ma priponu ".cdr". Potrebujem ho vlozit na fotografiu, ktoru upravujem v Adobe Photoshop CS3 vo formate ".psd". Ako to mozem prehodit, tak aby to bolo na fotke, iba logo, bez nejakeho bieleho pozadia. Skusal som to exportovat, no prehodi mi to s bielym pozadim, ktore je pod logom. Inak to neviem, resp. Corel neovladam, preto prosim o radu. Dakujem.

dramatiq
2010-03-15 15:26:04+01
ak nemas corel tak to bude problem potrebujes to prekoncertovat do pdf alebo ai suboru.. ak chces tak mi nap do sukr posty a skonvertujem ti to

miki33
2010-03-15 15:28:57+01
No, a spravit to naopak? Ze tu fotografiu importovat do corelu?. Podla mna je to rozumnejsie riesenie. Budes to mat aspon vektorove. A corel ma vacsiu podporu .psd ako opacne.
Bola by este moznost exportovat logo z corelu do transparentneho gif, ale corel v tomto nie je dobry. A v najhorsom ked ti hodi to biele pozadiev CS, tak ho obstrihni.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-03-15 15:31:28+01
Ak si logo vyrabal ty, tak ho vyexportuj do EPS alebo AI. Pre istotu ho vyselektuj a zaskrtni pri exporte selected only. Pri otvoreni v PS sa ti zobrazi dialog na vyrendrovanie, kde zadas rozmer a farebny priestor. A to je vsetko, budes mat subor s logom vo vrstve a ulozis si ho do coho chces.

duroslav
2010-03-15 16:15:25+01
Pri exporte z Corel-u ho hlavne vyexportuj v takom formáte, ktorý podporuje transparentné pozadie (napr. PNG)

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-03-15 16:18:00+01
príspevok od: duroslav
Pri exporte z Corel-u ho hlavne vyexportuj v takom formáte, ktorý podporuje transparentné pozadie (napr. PNG)
PNG zrovna nie je vhodny format pre inu ako webovu grafiku. Standardom je EPS. Ten podporuje vacsina grafickych programov.

PeterB
2010-03-15 16:23:35+01
Suhlas s Karolom, jednoznacne export oznacenej skupiny do eps. Odskusany, funkcny postup.

duroslav
2010-03-15 16:36:40+01
príspevok od: Karol Srnec
PNG zrovna nie je vhodny format pre inu ako webovu grafiku. Standardom je EPS. Ten podporuje vacsina grafickych programov.
To som myslel pre prípad, že by ho exportoval ako bitmapu. Čo som mal dojem z pôvodnej otázky, že aj robil.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-03-15 16:48:08+01
Ako sa hovori: ´Neuc dedka chrchlat´. S Corelom robim od verzie 3. :-))

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2010-03-15 20:16:34+01
Na to, že teraz beží verzia 4, tak sa nie je až tak o čom chváliť. Ešte je síce pred tou štvorkou nejaké x, ale to hádam nie je až také podstatné... :-)

2010-03-15 20:25:34+01
príspevok od: Stratený Stano
Na to, že teraz beží verzia 4, tak sa nie je až tak o čom chváliť. Ešte je síce pred tou štvorkou nejaké x, ale to hádam nie je až také podstatné... :-)
to x-ko je podstatne o trochu viac, ako sa zda...Corel zacal oznacovat tak svoje verzie v desiatkovej rade, posledne normalne oznacenie bolo 12..po novom je x namiesto jednotky a verzia 3, ktoru spomina karol sa datuje vznikom do roku 1992 :o) nieco si este pamatam zo skoly, no pre istotu mi to potvrdila i mudra vecicka :o)
http://en.wikipedia.org/wiki/CorelDRAW#History

2010-03-15 20:29:39+01
príspevok od: Stratený Stano
to moje ozrejmenie len preto, aby si niekto nemyslel, ze to bolo pisane vazne ;o)

fericqo
2010-03-16 18:18:24+01
príspevok od: Karol Srnec
Ak si logo vyrabal ty, tak ho vyexportuj do EPS alebo AI. Pre istotu ho vyselektuj a zaskrtni pri exporte selected only. Pri otvoreni v PS sa ti zobrazi dialog na vyrendrovanie, kde zadas rozmer a farebny priestor. A to je vsetko, budes mat subor s logom vo vrstve a ulozis si ho do coho chces.
Dakujem za radu. Funguje to.

fericqo
2010-03-16 18:19:38+01
Dakujem za vsetky nazory a rady. Uz sa mi to podarilo, tak ako to napisal Karol. Presne to som potreboval, aby mi to dalo do novej vrstvy. Uz teraz to mozem upravovat dalej. Este raz dakujem za vsetky prispevky.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()