Na svete je nova beta verzia LR3, konecne je tam luminance noise reduction. Kto by chcel vyskusat stiahnut sa da tu:
http://labs.adobe.com/technologies/lightroom3/
caba...nevidim v tom problem mat desattisice fotiek v beta verzii. Pokial mas nastavene zalohy, nemozes o katalog s upravami prist. A keby aj nedajboze ano, zdrojove fotky Ti zostavaju, aj ked samozrejme bez uprav vytvorenych v lightroom.
Jedine coho sa bojim je to, ze system kolekcii a katalogov je pre mna nieco s cim som sa este nezzil. Som odchovany na nikonackom Capture NX, ktory vsetky upravy vklada do zdrojovej fotky. Vystup je super, ale uzivatelsky je to pomsta pre fotografa a to nehovorim o narokoch na hardware, podpora 64 Bit nula bodov, konverzia 500 fotiek z raw do jpg pol hodinu,atd, proste som to uz vzdal. Keby som bol na dochodku, tak v pohode...ale este nie som:).
No a v Lightroome ma seru zas ine veci, aj ked tu bude problem niekde medzi stolickou a klavesnicou:).
Prave ze mozes... nikto negarantuje moznost importu katalogu vytvoreneho beta verziou do finalnej verzie. Ak si dobre pamatam, tak na to Adobe vyslovne upozornuje. (Aj)Preto moj komentar hovoril o ´skladovani´ fotiek LEN v beta produkte.
caba...dik za info. O tom, ze Adobe negarantuje import katalogu z Beta verzie..o tom som nevedel.
Ja som hlavne reagoval na to v Tvojom prispevku, ze zdrojove fotky su na jednom mieste a katalog na inom. Cize stratou katalogu pridem o upravy /co tiez naserie/, ale na zdrojove fotky to vplyv nema.
Dakujem za info o moznych problemoch s importom katalogu z 3-ky. Asi to zabalim a pockam na ostru verziu. Hlodala vo mne len zvedavost:).
to s tou moznou nekompatibilitou medzi beta a ostrou verziou je pravda, tiez som to tam niekde cital. inak pri instalacii beta verzie sa upgraduje kopia katalogu, to znamena ze povodny zostava nezmeneny. vid obrazok, lightroom nasiel katalog z beta verzie 1, a po upgrade je vytvoreny zase novy. to iste sa pytal pri prvej beta verzii.
Dost miesta zaberaju backupy katalogov. Ja ich pravidelne mazem a nechavam vzdy posledny backup. Kompatibilita resp. nekompatibilita katalogov sa da vyriesit ukladanim uprav do externych xmp suborov ako to riesim aj ja. No a snad by nam Adobe nespravil taku zakernu vec, ze by katalogy/xmp subory neboli kompatibilne s ostrou verziou LR3.
Moja skusenost LR2 v poslednych verziach vs. LR3 b2 je taka, ze je v nich dost velky rozdiel v rychlosti aplikacie vo vsetkych smeroch a v spracovani sumu. Jednoducho sum z LR3 je krajsi, v beta2 pribudla moznost noise reduction s roznymi nastaveniami.
Lightroom 3 - open beta 2
Jedine coho sa bojim je to, ze system kolekcii a katalogov je pre mna nieco s cim som sa este nezzil. Som odchovany na nikonackom Capture NX, ktory vsetky upravy vklada do zdrojovej fotky. Vystup je super, ale uzivatelsky je to pomsta pre fotografa a to nehovorim o narokoch na hardware, podpora 64 Bit nula bodov, konverzia 500 fotiek z raw do jpg pol hodinu,atd, proste som to uz vzdal. Keby som bol na dochodku, tak v pohode...ale este nie som:).
No a v Lightroome ma seru zas ine veci, aj ked tu bude problem niekde medzi stolickou a klavesnicou:).
Ja som hlavne reagoval na to v Tvojom prispevku, ze zdrojove fotky su na jednom mieste a katalog na inom. Cize stratou katalogu pridem o upravy /co tiez naserie/, ale na zdrojove fotky to vplyv nema.
Dakujem za info o moznych problemoch s importom katalogu z 3-ky. Asi to zabalim a pockam na ostru verziu. Hlodala vo mne len zvedavost:).
Moja skusenost LR2 v poslednych verziach vs. LR3 b2 je taka, ze je v nich dost velky rozdiel v rychlosti aplikacie vo vsetkych smeroch a v spracovani sumu. Jednoducho sum z LR3 je krajsi, v beta2 pribudla moznost noise reduction s roznymi nastaveniami.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa