Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Papier Ilford Galerie Smooth Pearl

martin.jakubik
2010-03-25 20:06:10+01
chcem sa podelit o moje skusenosti s tymto produktom. najskor technicky uvod - mam notebook Toshiba Satelite, takze kalibracia je podla oka (a okna), tlaciaren Canon Pixma IP4700. data k papieru - ako nazov napoveda je to hladky pololeskly papier, gramaz je 290, cize tak na hrane optimalneho prechodu tlaciarnou. tlac z Photoshopu s naistalovanym ICC profilom pre dany papier. nastavenie PS bolo ze on riadi color management, na zaciatok som nechal povodne nastavenia tlaciarne (aj ked pred tym som musel pre original Canon papier zvysit kontrast a jas v ovladacoch tlaciarne). prva fotka liezla neskutocne pomaly, ale vysledok ma ohromil - tak zive farby a podanie som nemal ani z fotolabu. mierne je to presytene, cize dalsie fotka bola s upravou farieb, pre pokus najvyssia kvalita a vyhladzovanie. trvalo to o hodnu cvilu dlhsie (nestopoval som, az tak ma to netrapi), ukazovatel atramentu hodne poklesol (stale mam originalne naplne tie su naplnene cca na 40%). este lepsi vysledok ako pred tym. papier je ihned suchy takze je s nim mozne manipulovat,osobne nechvat printy dosusit asi hodinu. zhrnutie - kto to mysli s tlacenim vazne, toto je papier ktory urcite nikoho nesklame. vyhodou su ICC profily (napr. Hahnemuelle a PermaJet maju len profesionalne rady tlaciarni), priazniva cena - balenie je 25ks A4, Canon Gloss je za tu istu cenu ale iba 20ks. a vysledok je neporovnatelny. nevyhoda - zmienena pomalsia tlac, vyssie spotreba atramentu a gramaz tiez nemusi kazdemu vyhovovat - na lepenie do albumov by som asi pouzil nizsiu gramaz.

Martin Školiak
2010-03-25 20:18:44+01
Martin ja som si myslel že tieto papiere sú určené pre pigmentové tlačiarne.

martin.jakubik
2010-03-25 20:30:33+01
Ilford to ma rozdelene, Smooth je kompatibilna s oboma naplnami. Clasic je urcena iba pre dye naplne. vravim o rade Galerie cize profesionalne papiere.

miki33
2010-03-25 20:51:12+01
vdaka za tip

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()