jej si ma potešil, hádam pôjdem kuknúť. Poznám v BB dva kníhkupectvá ktoré sú touto literatúrou vcelku dobre zásobené. Asi si pôjdem spraviť radosť ;-)
Tak som sa dočkal a v stredu mi prišla kniha Mistrovství práce s DSLR. Je to super čítanie.Odporúčam každému.
Tak trocha mimo témy.Nechcem otvárať nové vlákno tak by som sa tu opytal čo znamená koeficient 1,6 pri prepočte ohniskovej vzdialenosti.
Napr.:snímané ohniskom 106 x 1.6 = 168 mm zo vzdialenosti 2 m.
Ďakujem uz mi je to jasnejsie.
P.S. Myslím,že nie je v ludských silách prečítať asi vsetky články tu na portáli.Kým som to sem napisal tak som sa to tu pokusal najst,no nevedel som co vlastne hladam akurat som vedel,ze je to nejaky koeficient 1,6.
Ale este raz dakujem.
bol som na vecery s Honzou Březinou co bol v Preove- mal workshop.. tak rozpraval o tej knihe je tam asi 40 novych stran a kopa prepisanych.... Roman Pihan vie o com pise :) takze odporucam..... a z idifu to priamo aj na slovensko posielaju :)
Ja som ju mal 3 mesiace rezervovanú na www.martinus.sk a minulý týždeň sa ozvali, že ju majú znova v predaji a zajtra by mi mala doraziť na poštu, keďže to teraz trošku zabrzdili tieto sviatky. Zobral som k nej rovno aj ´Mistrovství práce se světlem´ a poštovné mám tým pádom zadarmo. ´Mistrovství práce s dslr´ som hľadal tu v BB po všetkých obchodoch, ale nikde ju už nemali. Tú druhú som našiel v dvoch kníhkupectvách, ale bola o 10,- euro drahšia než cez internet, takže na dvoch knihách takto ušetríte celkom dosť.
ušetriť sa dá aj na www.vydavatel.sk/sk/search/results.html?keywords=Mistrovství+práce+s+DSLR&osCsid=7eb12be749ab0ec6c4742f526a43a6eb&x=5&y=7, akurát mi dnes došla a kto je z okolia Martina dá sa aj osobným odberom ušetriť
jej si ma potešil, hádam pôjdem kuknúť. Poznám v BB dva kníhkupectvá ktoré sú touto literatúrou vcelku dobre zásobené. Asi si pôjdem spraviť radosť ;-)
A tebe je načo táto kniha :-):-):-):-). Som myslel že čo obsahuje máš dávno zožrané:)
v Kapitule v BB som bol dnes. Nemajú, ale tovar bude koncom týždňa (ak niekomu učetrím cestu), takže som si radšej objednal pre istotu.
Mistrovství práce s DSLR
Alfa a omega pre každého ,kto začína .
Alfa a omega pre každého ,kto začína .
http://www.martinus.sk/?uItem=82899
Tak trocha mimo témy.Nechcem otvárať nové vlákno tak by som sa tu opytal čo znamená koeficient 1,6 pri prepočte ohniskovej vzdialenosti.
Napr.:snímané ohniskom 106 x 1.6 = 168 mm zo vzdialenosti 2 m.
Napr. tento
http://www.ephoto.sk/napoveda/Crop-faktor
P.S. Myslím,že nie je v ludských silách prečítať asi vsetky články tu na portáli.Kým som to sem napisal tak som sa to tu pokusal najst,no nevedel som co vlastne hladam akurat som vedel,ze je to nejaky koeficient 1,6.
Ale este raz dakujem.
Konečne ju dotlačili, čakal som na ňu pol roka
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie