Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

pan fotograf 50 rocny

immortal20
immortal20 2010-04-07 07:24:28+02
ahojte no stala sa mi taka vec, videl som fotoknihu (akoze prezentacia strykovej firmy) bola to produktova fotografia ktoru mu fotil "profesional" nakolko vedel ze ja fotim dal na istotu a na niekolko rocnu prax cloveka fotografa ... tak som sa isiel pozret na tohoto profika a co mi vyslo ? odpadnete ... pan tam prisiel s Canonom a jednym objektivom neviem aky nebol som tak blizko ... dodali mu produkt na nafoteie .. ziadny softbox nemal ani dazdnik proste to nafotil bez blesku asi mal sirokac 2,8 co som dedukoval potom z fotiek ... spravil cca 30 fotiek za cca 25 - 30 minut ... o tyzden prisiel s fotoknihou ... v ktorej som nasiel fotky potahane z netu a jeho fotky boli dožlta! ziadna uprava retus proste nic ... a cena ? jedna fotokniha cca 30 fotiek 550€ ... ja som tiez fotil nieco podobne pre taliansku pizzeriu objednal si ma majitel talian co ledva koktal po anglicky dostal som za fotky co ked prirovnam k tomu panovi boli genialne ani nie 1/6ceny!!! tak mi prosim vas vysvetlite pojem profesional lebo asi tomu nechapem ... pan ma par dobrych fotiek prax 30 rokov ale co z toho ked ho tromfnem ja s mojou chabou 5 rocnou a financne totalne obmedzenou praxou ? ... ked som majitelovi ukazal moju fotokniu a porovnal to s jeho a ked som mu povedal ze polka fotiek je potahanych z netu (lebo taky produkt na fotenie co tam bol ani nefotil) nedokazal sa vyjadrit ... dalsi priklad fotografka cca 40 neviem kolko ma fotila svadbu ako ? jeden objektiv jeden corp fotak bez externeho blesku ... fotky boli take ako by ich robila moja mama ... pani ma vystudovanu fotografiu na nejakej ucnovke ... nechapem niekedy tomu systemu kto je profik a kto nie ... ja neviem skoro nic o foteni nevlastnim FF a ani za batoh Lkovych ovbjektivov ale moj vystup konecny co ide k zakaznikovy je lepsi ako cloveka ktory ma studovanu fotogrtafiu a niekolko rocnu prax ... je to tak ze vekom alebo praxou sa straca kreativnost ? alebo ako ? mate podobne skusenosti ? som mlady a lacny (25r) ale vytlacia ma ludia ktori maju horsie fotky ako ja ...

javelin
2010-04-07 14:42:02+02
príspevok od: duroslav
Čeče, ty si nejaký populárny :-)
To ide samo....nič nezháňam...ludia si dávaju kontakt medzi sebou.....:)))

javelin
2010-04-07 14:42:59+02
-:)

conan7
2010-04-07 14:58:28+02
príspevok od: javelin
-:)
teraz fakt? :P

wayne
2010-04-07 14:58:31+02
uber zo skromnosti a pokus sa sam seba predat. normalne tvrdo, rozbehni si seriozny biznis, sam vidis, ze na to mas. pokial by som bol na tvojom mieste, skor sa snazim zamerat na propagaciu a marketing seba sameho nez zakladat fora stylom ktory popisuje dodo_bb... tu jeho fotoknihu by som jednu od neho vzal, ako komparativnu reklamu pre kazdeho dalsieho zakaznika :)

keko
2010-04-07 15:00:14+02
Dal som si spravit drevene dvere do celeho domu. Zlozil som zalohu, slubene boli do dvoch mesiacov. Po sedemmesacnom neustalom telefonovani a vyhrazani sa mam dvere osadene. Kazdy kus je namoreny inym odtienom. Kazda zarubna je o sadena nakrivo. Jedny dvojkridlove dvere nedosahuju ani k prahu. Nedodal este tesnenia, hoci od montaze ubehly dalsie dva tyzdne. Profesional?
Chcel som na takej medzidedinskej ceste prvej triedy obehnut tahac navesov. Ked som vyhodil blinkacku tak nielenze neuhol zo stredu cesty, ale mi to este chcel ukazat a vytiahol to az na 140 km/h. Mam svedka. Vodic musel mat vodicak na velse auta, inak by do takeho tahaca nemohol ani nastupit. Profesional?
Vcera som si pozrel produktoveho managera spolocnosti Nay na teatrojke, hovoril o kamerach. Odporucil kamery s minimalne s ´30nasobnym priblizenim´. Profesiona?
A co robis ty? Tiez si profesional?

Marcel Rebro
2010-04-07 15:10:37+02
Ach jaj - povodne som vobec nemal v plane na toto vlakno reagovat, ale :

- uz si pocul take pojmy ze ´dopyt a ponuka´

- ak chces niekoho ´vysachovat´ musis (spravidla) ponuknut rovnaky produkt za nizsiu cenu, alebo lepsi produkt za nizsiu cenu. Pisem ´spravidla´, pretoze spravdila Ti je to prd platne ak nemas dobre PR a / alebo konekcie

- ak nemas dochodok, zlom si oko a budes mat aspon invalidny - a nebudes staremu panovi zavidiet

- stalo sa mi nieco podobne a mam to v kozach. V biznise sa medajla za druhe miesto nedava, takze neuspesne obchody sa snazim hodit za hlavu a pozeram radsej po novych moznostiach

- aj ja mozem brat 500€ takmer za vsetko, ale neberiem. Beriem totiz 832 - lahsie sa mi to tak pocita

pe3k
2010-04-07 15:35:52+02
hehe pekny prispevok ;)) vystihol si podstatu...

javelin
2010-04-07 15:36:00+02
Ano.....našťastie celá mama.....:)))

conan7
2010-04-07 15:51:26+02
príspevok od: javelin
Ano.....našťastie celá mama.....:)))
hm hm gratulujem hrdý otecko :P

javelin
2010-04-07 15:52:05+02
Nie len to ...:) okrem fotografky (asi šéfka), mali chalani setové objektívy....
Podstatné je že sa tam všetky našli , spolu s rodičmi a frajermi...:)))
Ja som to samozrejme pred mladou nekomentoval....načo....ja mám na to iný pohľad....
Je to o prístupe....ja trávim pri 300 fotografiach cca 7 hodín v PS....selektujem , fokusím , kde je treba aj retušujem....som perfekcionalista a nenechám jedinú nedokonalejšiu fotografiu.....
Kladná spätná väzba od zákazníka, však hladká moje ego.....
Ja sa však fotením neživým a môžem si to dovoliť.....
Apropo akcie fotím zo zásady Nikonom D80 a manulnym bleskom Soligor...do JPG na 6Mpx.....:)))
Okrem svadobného obradu a gýčov na zámkoch , lúkach, zimných záhradach a podobne...:)))

javelin
2010-04-07 15:55:32+02
príspevok od: conan7
hm hm gratulujem hrdý otecko :P
Nebudem jej to radšej ukazovat....:))))

conan7
2010-04-07 16:04:51+02
kdežeee, to je samozrejmé...
ale musíš to mať ťažké...
toľko ničomníkov od domu odbíjať :) makačka...

javelin
2010-04-07 16:09:12+02
No akeď sme už pri tých fotkách za peniaze....sedel som raz na slniečku a čakal pred Hrubým kostolom (sv. Mikuláša v Trnave) na svoj svadobný pár a pozoroval túto kočenu ako pracuje.....
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=80318
Neskutočné....tak kreatívny a citlivý prístup som dlho nevidel....mala to perfektne premyslené a cielene si šla po svojom.....ak sa tu spoznala , že klobúk dolu madam...:))))

javelin
2010-04-07 16:11:34+02
Dá sa ...máme len jednu.....:)))

anton julény
2010-04-07 16:22:32+02
na svojej vlastnej svadbe som mal ešte lepšieho fotografa profesionála : neprišiel. na jeho obranu musím povedať, že sme sa brali v piatok poobede. a kedže moja fotobrašna je skoro stále pri mne, tak som si nakoniec robil svadobného fotografa sám sebe (až na pár záberov pri obrade).

wayne
2010-04-07 16:23:13+02
:)))) to aby som sa do tej Trči dakedy vybral, zda sa ze je to fakt celkom funny mesto :))post skoncil, svadby opat zacinaju uz tento vikend aj vo vasom kostole! :)

leto
2010-04-07 16:23:41+02
11 rokov som robil dj´a a prevadzkoval diskoteku,aj tam som spoznal čo je profesionalizmus,keď napr. prišiel moderátor z radia,vzal 3x viac ako dj z vedľajšej dediny,a prepil pól večera a ani sme nevedeli ze tam je,sám som sa musel prepracovať,aby sa o mne vedelo,a dostával toľko čo som si aj zaslúžil,a potom už nikomu nevadilo,ze za mnou nie je ďake veľké rádio,skratka rozhodol výsledok,a spokojnosť návštevníkov,takze treba sa len vedieť predať,ono,rozhodujúci vždy vysledok,ak je spokojnosť,ani papier nepotrebuješ,,,

kenny438
2010-04-07 17:13:34+02
tuto slecnu poznam:-))) ten svet je taky malý:-)

javelin
2010-04-07 17:44:58+02
príspevok od: wayne
:)))) to aby som sa do tej Trči dakedy vybral, zda sa ze je to fakt celkom funny mesto :))post skoncil, svadby opat zacinaju uz tento vikend aj vo vasom kostole! :)
URBS EST PANNONOCIS FAMA INCLYCTA LIBERA REGNIS TIRNAUIAM VULGUS NOMINE , REQUE VOCAT...“ .

Jestvuje slobodné kráľovské mesto , a ľud ho podľa pravdy a mena Tirnávia volá...:))))
Čo keď ja som pôvodom Paštékár..(BA)...:)))

samo
2010-04-07 18:08:18+02
Taki bezni ludia su jednoducho na ´znacky´. Spominany fotograf robi svoje remeslo mozno uz 30 rokov, za socializmu bol v celom okoli jediny, zapisal sa do povedomia a vlastne sa to s nim taha ani nevie ako. Starsi ludia, co ho poznaju, pridu za nim, pretoze a) fotografii nerozumeju, hlavne aby bola a nech je pekne farebna b) myslia si, ze ked to robi tak dlho, tak to musi vediet c) mladym, sice s napadmi, ale bez praxe, jednoducho neveria. Z mojho okolia poznam takeho jedneho, ktory nas na ZS fotieval na maskarnych plesoch, vyrociach VOSR a pod. este niekedy v polovici 80. rokov; funguje doteraz, len sa uz cca. 20 rokov akosi nevyvija, ale aj napriek tomu ma obsadene, pretoze a), b), c).

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()