Zdravim vsetkych profesionalov. CHcem sa spytat na mozno banalnu vec. Mam NIKON D70 a do teraz som vedel prekonvertovat fotografie v pc z NEF do JPEG. Musel som zformatovat disk a uz ten soft na konvertovanie zial nemam. Chcem sa spytat,ci mi viete poradit nejaky jednoduchy free software na konvertovanie obrazkov. Dakujem.
Prepáč, že ti neodpoviem priamo, pretože takýto free softvér nepoznám, ale prečo do toho Nefu vôbec fotíš, keď ani nevieš, čím by si to ´vyvolal´? Odporúčam fotiť priamo do Jpegu a máš po starostiach :) Pokiaľ hľadáš jednoduchý free konvertor, tak predpokladám, že nejaké masívne úpravy s obrazom nerobíš, čiže to máš naozaj zajedno.
Chcem sa spytat mam Zoner PS12 a ked dam konvertovat do JPG tak mi vytvori dva subory oba jpg jeden ako pre nahodenie na web cca 107kB a ten druhy velke rozlisenie 1
Chcem sa spytat mam Zoner PS12 a ked dam konvertovat do JPG tak mi vytvori dva subory oba jpg jeden ako pre nahodenie na web cca 107kB a ten druhy velke rozlisenie 1
a kde je ta otazka?
2nikky: Nikon viewNX je zadarmo a dokaze konvertovat z Raw to JPG
lol nechcem zakladat novu temu tak som to dal sem protste to je otazka: Ako nastavim len jedno ukladanie a nie 2? Jedno mi uklada pri 107kB a druhe pri maxime jpg
lol nechcem zakladat novu temu tak som to dal sem protste to je otazka: Ako nastavim len jedno ukladanie a nie 2? Jedno mi uklada pri 107kB a druhe pri maxime jpg
ja som otázke pochopil, žiaľ odpoveď nepoznám. A na čo chcete konvertovať do JPG ? veď si vyberiem fotku s ktorou chcem pracovať (upraviť) hodím ju v NEFku do photoshopu, tam s ňou pracujem a uložím ju ako jpg. Na čo všetky konvertovať ?
ja som otázke pochopil, žiaľ odpoveď nepoznám. A na čo chcete konvertovať do JPG ? veď si vyberiem fotku s ktorou chcem pracovať (upraviť) hodím ju v NEFku do photoshopu, tam s ňou pracujem a uložím ju ako jpg. Na čo všetky konvertovať ?
to by musel robit aj nieco ine, ako konverzia do jpeg :-) inak je kopec softwaru na obnovu vymazanych dat (zo sformatovaneho disku napriklad). uzitocna vec, ak si clovek nepamata, cim to vlastne tie nefy otvaral ... heh
nikon viewnx si stiahni, ale tam sa RAW konverzia neda ovladat, vsetko ide podla nastavenia fotaku. dalsia moznost je dcraw, ale ten vobec nepoznam, takze neviem na kolko je pouzitelny.
photoshop - camera raw, lightroom, zoner. alebo ak chces len nahlady z NEF, tak ´instant JPEG from RAW´ http://www.rawworkflow.com/instant-jpeg-from-raw-utility/
Ja mam taky maly problem. Mam nikon viewNX ktory som dostal k D300ke teraz mam D700ku a nechce mi to zkonvertovat do jpg. Fotky z D300 normalne idu konvertovat ale z D700 nie.
Ja mam taky maly problem. Mam nikon viewNX ktory som dostal k D300ke teraz mam D700ku a nechce mi to zkonvertovat do jpg. Fotky z D300 normalne idu konvertovat ale z D700 nie.
myslim, ze dokonca aj picasa od google to zvlada :))) ja pouzivam na spravu NEFov a lahke upravy adobe aperture, zatial som spokojny. a fotky nekonvertujem ale len exportujem ;-)
Nechcem otvarat novu temu a ani na fore som nic nenasiel alebo neviem najst ale chcem sa opytat na program na urobenie prezentacie teda vyber fotiek,oddelenie ich efektom a vložit nejaky hudobny podmaz.Vopred dakujem.
P.S.
Kedze som trochen neznalý anglictiny nebolo by od veci keby to bolo v SK alebo CZ.
A teraz idem este googliť.
Ak sa môžem vrátiť ešte k hlavnej téme, nerozumiem jednej veci: Načo jéminé fotíš do NEF-u keď to i tak potom v PC prekonvertuješ rovno na Jpg-čko? Nie je jednoduchšie rovno fotiť do jpg.?
Ak to rovno neprekonvertovávaš, ale robíš s tým ešte ďalej tak si to zle opísal a prepáč, že sprdávam. V takomto prípade existuje niekoľko programov napr. adobe photoshop ( ale myslím, že len od 4 vyššie ) kde to spravíš priamo, potom existuje adobe lightroom v ňom prehodíš nikon electronic file (NEF) na DNG ( digital negative ), ktorí by mali rozpoznávať väčšina grafických editorov ( photoshop, zooner, corel... ) v ktorých to potom prehodíš už na jpg-čko.
z NEF do JPEG
2nikky: Nikon viewNX je zadarmo a dokaze konvertovat z Raw to JPG
P.S.
Kedze som trochen neznalý anglictiny nebolo by od veci keby to bolo v SK alebo CZ.
A teraz idem este googliť.
Ak to rovno neprekonvertovávaš, ale robíš s tým ešte ďalej tak si to zle opísal a prepáč, že sprdávam. V takomto prípade existuje niekoľko programov napr. adobe photoshop ( ale myslím, že len od 4 vyššie ) kde to spravíš priamo, potom existuje adobe lightroom v ňom prehodíš nikon electronic file (NEF) na DNG ( digital negative ), ktorí by mali rozpoznávať väčšina grafických editorov ( photoshop, zooner, corel... ) v ktorých to potom prehodíš už na jpg-čko.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa