Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

B&W - kedy aky filter ?

titinius
titinius 2010-04-29 12:42:58+02
chcem sa len opyat, ze ked fotim do cierno bielej na 7D, aky mam kedy (ake svetelne podmienky, resp aky foteny objekt) pouzit filter (farebny - cerveny, modry, oranzovy, zlty, zeleny) aby co najkrajsie vynikla fotka, a nebol to len pre oko bolestivy chaost cirnej a bielej ??? dakujem

javelin
2010-04-29 15:58:01+02
No už to tu Topicujeme,.....prchám na slnko....večer som tu rýpajúci späť...............

duroslav
2010-04-29 16:01:42+02
Chrústy niekedy nie sú zlé. Som si pred pár rokmi z dlhej chvíle postavil Piper Super Cub.
Minulý týždeň som zastavil v Salzburgu v Hangari 7 a tam ich mali živé vystavené 2 kusy.
A mali tam aj jeden Zivko Edge na ktorom lietal Hannes Arch, a na to je chrúst silné slovo :-)

titinius
2010-04-29 17:15:12+02
TU-154

titinius
2010-04-29 17:17:41+02
moj sen je AN-225 Mriya
ale ten je len jeden lietajuci, ale urobim vsetko pre to :)
potom sem hodim fotky ;)

atiart
2010-04-29 23:19:54+02
... ja len toľko : na blbú otázku blbý odpoveď :))) skúšaj skúšaj, a ešte 1000 krát skúšaj :)))

titinius
2010-04-29 23:26:21+02
príspevok od: atiart
... ja len toľko : na blbú otázku blbý odpoveď :))) skúšaj skúšaj, a ešte 1000 krát skúšaj :)))
najblbsia otazka je ta ktora nieje polozena

myslel som to tak typovo, ze napriklad do ostreho slnka je dobry taky, pri sumraku taky, pri takom prostredi taky, pre hentaky efekt taky, a tamtaky efek zasa tamten

len take tie najvyraznejsie podmienky, ze kedy sa aky hodi, aby vysla co najlepsia fotka,,, neviem co je na tej otazke take blbe,,,
tiez ked sa ucis hrat futbal, a opytas sa ma aka strela je naco dobra, a mozem Ti povedat skusaj a kop na branu, alebo Ti poviem ze spicak je nepresny ale zblizka nechytatelny lebo je rychli, vnutorny nart je pomerne presny ale nie az tak rychli ale dokazes paradne zatocit loptu ,,, atd atd,,, a potom pojdes a budes skusat ale uz s nejakou predstavou co ma asi aky efekt a vpliv na strelu, chapes ? a to chcem aj ja,,, nejake zaladne navigovanie, ze ten a ten filter je dobry zhruba pri takych a takych podmienkach,, tod vse

atiart
2010-04-29 23:33:41+02
... ja zas som to myslel tak, že neviem čo tebe sa páči , akého výsledku sa chceš docieliť , no že čo ako funguje pri digi, to aj tak Ti nepoviem , totiž filtre používam často, ale pri filmoch ...

Strhak
2010-04-29 23:39:21+02
odpoveď žiaden filter!!!!!! Pre Boha, načo ti je?????????????????????????????????
Otvor Canon Digital Photo Professional ( to jest Soft čo si dostal ku fotoaparátu ) otvor si danú fotku, stlač Ctrl + T. Pri čiernobielej máš v okienku Picture Style mať nastavené Monochrome a pod tím zvláštnym grafom v tom istom okienku máš tri bežce. Prví sa volá Filter effect: keď s tím bežcom pohýbeš nastaví sa ti filter ktorý si vyberieš. Z ponuky máš na výber: None, Yellow, Orange, Red a Green. Pokiaľ sa nenaučíš ovládať tento program tak ti je tá 7D na nič. Až v tomto programe vytiahneš z fotky to jéj maximum

titinius
2010-04-29 23:43:16+02
hej, akurat ze mam MacBook a ten soft je pre windows,
teraz planujem kupit CS 5 studentsku verziu ,,, ale dovtedy asi nic z toho,,, alebo vies o verzii pre mac?... idem pohladat, ked vravis ze je to take dolezite... :)

titinius
2010-04-29 23:45:53+02
nieco som nasiel, ale len patch,,, skusim este pohladat nejaky full download,
mam MacBook Air a ten nema mechaniku DVD aby sme sa rozumeli preco to neinstalujem z DVD:)

Strhak
2010-04-29 23:49:45+02
príspevok od: titinius
hej, akurat ze mam MacBook a ten soft je pre windows,
teraz planujem kupit CS 5 studentsku verziu ,,, ale dovtedy asi nic z toho,,, alebo vies o verzii pre mac?... idem pohladat, ked vravis ze je to take dolezite... :)
na tom cd ( čo bolo k aparátu ) máš aj verziu pre Mac. Ak nenájdeš obráť sa s požiadavkou na www.canon.sk alebo obchod kde si daný aparát kupoval

titinius
2010-04-29 23:51:20+02
príspevok od: Strhak
na tom cd ( čo bolo k aparátu ) máš aj verziu pre Mac. Ak nenájdeš obráť sa s požiadavkou na www.canon.sk alebo obchod kde si daný aparát kupoval
hej uz som nieco nasiel na nete ! :)
parada dik,
nehladal som to lebo som si myslel ze mi staci aperture 3,
v tom DPP neviem moc pracovat,,, skusim pohladat nejaky video tutorial, ked to rozbeham.
DAKUJEM

gintonik
2010-04-29 23:52:14+02
http://www.inzine.sk/article.asp?art=6596

titinius
2010-04-30 00:04:15+02
dakujem :)

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()