Tolko tutorialov som ja precitala, ale vzdy som sa dostala prilis daleko od takehoto vysledku na pleti ako na tejto fotograffi [photo:Rasťo Brezovsky, modelka:Lenka Sykorova]. uz som nasla aj nejake tie brushe s texturou pleti, ale bud ja som bola nesikovna, alebo to tak nejde naozaj. Osobne poznam par trikov, zatial najviac preferujem Patch Tool s klikovačkami + 50%/30% fade, aby sa ako ta zachovala textura pleti-póry + aj nejake vrasky tiez, aby to nebolo prilis umele. Vie mi niekto poradit, ako by som mohla dosiahnut tento vysledny efekt ? dakujem
možno ak niekto aj vie, tak neprezradí takú techniku, na ktorú on prichádzal dlhý čas a vycibril si ju...teda môj názor...aj keď aj ja by som rada vedela, koľko hodín roboty stála táto fotografia a hlavne ako vyzerala pôvodne (lebo to je dosť dôležité) a aký bol postup...:)
no ten link povie zaklady, ale je tam zopar kiksov, na tie HP vrstvy treba dať aj blur vždy v pomere k miere HP inak to bude preostrene a divne. prekrývanie kľudne aj Hard Light skusiť a male krytie.
Veľmi dobre funguje aj Portraiture plugin na rýchle veci a pol postavy a cele postavy.
A pomaha prax veľmi.
Techník na retus je viac. Ja osobne pouzivam spominany high pass filter, potom dupliknem vrstvu, gausian blur (stiahnut na 20-35% aby sa zachovala kresba pokozky), no a potom vymaskovat okolo oci, vlasov, pier a vsemoznych zahybov. Vysledok napr toto: http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=100604&autor_id=10305 (nemal som tam ziadne extra svietenie, len blesk prasknuty o strop + farebne korekcie cez krivky). Pluginy neuznavam aj tak vacsina len automatizuje PS funkcie (blur, highpass, masky) ktore, ked je lepsie clovek ovlada.
U tej vzorky hore, ked si vsimnes ,,, dokonalý make up , perfektné svietenie v podstate už prvý
´ výstup ´ je takmer dokonalý , PP velmi drobné úpravy , citlivé a jemné ,,,
Základ je ale v prvom výstupe - hore kolegovia to už spomínali tiež .
U mna je zakladom kvalitny makeup, potom drobne upravy v PS. http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=108762 Toto foto som nafotil, zmensil a dal na ephoto bez uprav. Boli to MS CZ v liceni.
dakujem za vase prispevky....ja chapem, ze základom pekne upravenej fotky je predovsetkym dobra samotna fotka - osvetlenie, ostrost - atd. len uz vidim mco tych fotiek, ktore su prilis upravene a póry sa uplne stracaju, nie je to prirodzene absolutne. priznavam, ze aj ja som volakedy retusovala bezhlavo, ale terza ma uz zaujima ten profesionalny sposob a viem, ze by sa nemali prezradzat triky a tak, ale nemyslim, ze kazdy fotograf si hladal vlatny sposob retuse, skor sa odnaucil od kolegov, ja som sa s nazila z netu naucit vsetko, ale vsetky sposoby, ktore som nasla, tak sa mi nepozdavali az tak. ale kuknem este raz veci podla vasich navrhov, este raz dakujem.
Aby si docielila takej kvality treba použiť viacero základných krokov
1. Aplikovanie celkovej farebnej korekcie
2. Celkové vyčistenie snímku
3. Vyrovnanie symetrie tváre
4. Vylepšenie tváre
5. Zvýraznenie očí, pier a vlasov
6. Lokálne farebné úpravy
7. Vylepšenie svetla, zdôraznenie objektu a jeho doostrenie na miestach, kde má byť
Odporúčam knihu od Katrin Eismanovej; Photoshop Retušování a Restaurování fotografie, Zoner na Kopčianskej v Ba cena cca 20€. Z 500 stranovej knihy je retušovaniu glamouru venovaných 160 strán spolu s podrobnými návodmi, tipmi a trikmi... Všetky tu opisovať... to sa ani nedá...
takze.. ak chces fakt dobre vysledky tak si kup/stiahni tutorial od lynda.com Photoshop CS4 Retouching: Fashion Photography Projects .... nepotrebujes nic ine tam je popisanych viac typov fogografii a rozne upravy proste asi najlepsie co som videl... a to som toho uz videl fakt dost :))) tu je link http://www.lynda.com/home/DisplayCourse.aspx?lpk2=46312
Retuš
Každé treba urobiť inak.
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/editacia-fotografii/pouzitie-filtra-high-pass/
Veľmi dobre funguje aj Portraiture plugin na rýchle veci a pol postavy a cele postavy.
A pomaha prax veľmi.
´ výstup ´ je takmer dokonalý , PP velmi drobné úpravy , citlivé a jemné ,,,
Základ je ale v prvom výstupe - hore kolegovia to už spomínali tiež .
http://www.supernakup.sk/kategorie/najlacnejsi-tovar/digitalne-fotoaparaty/54/0--vsetko/produkty-podla-nazvu/od0do10.html
1. Aplikovanie celkovej farebnej korekcie
2. Celkové vyčistenie snímku
3. Vyrovnanie symetrie tváre
4. Vylepšenie tváre
5. Zvýraznenie očí, pier a vlasov
6. Lokálne farebné úpravy
7. Vylepšenie svetla, zdôraznenie objektu a jeho doostrenie na miestach, kde má byť
Odporúčam knihu od Katrin Eismanovej; Photoshop Retušování a Restaurování fotografie, Zoner na Kopčianskej v Ba cena cca 20€. Z 500 stranovej knihy je retušovaniu glamouru venovaných 160 strán spolu s podrobnými návodmi, tipmi a trikmi... Všetky tu opisovať... to sa ani nedá...
Ja sa neviem dopátrať zrkadlovky s profilom street..:))
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa