Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Retuš

Kat_Erdelyi
2010-05-01 22:03:55+02
Tolko tutorialov som ja precitala, ale vzdy som sa dostala prilis daleko od takehoto vysledku na pleti ako na tejto fotograffi [photo:Rasťo Brezovsky, modelka:Lenka Sykorova]. uz som nasla aj nejake tie brushe s texturou pleti, ale bud ja som bola nesikovna, alebo to tak nejde naozaj. Osobne poznam par trikov, zatial najviac preferujem Patch Tool s klikovačkami + 50%/30% fade, aby sa ako ta zachovala textura pleti-póry + aj nejake vrasky tiez, aby to nebolo prilis umele. Vie mi niekto poradit, ako by som mohla dosiahnut tento vysledny efekt ? dakujem

duroslav
2010-05-01 22:36:04+02
Neviem, ide ti o retuš vecí ako sú znamienka a pod, alebo skôr o celkové vyhladenie pleti (nie žehlenie :-) ) ?
Každé treba urobiť inak.

jarosujo
2010-05-01 23:00:59+02
Dobre nalicenie, kvalitne nasvietenie(softbox/dazdnik) a potom klasicka zehlicka.

kucerawa
ocenenie redakciou 2010-05-01 23:46:49+02
možno ak niekto aj vie, tak neprezradí takú techniku, na ktorú on prichádzal dlhý čas a vycibril si ju...teda môj názor...aj keď aj ja by som rada vedela, koľko hodín roboty stála táto fotografia a hlavne ako vyzerala pôvodne (lebo to je dosť dôležité) a aký bol postup...:)

Jozef Krajčo
externý redaktor
- moderator
2010-05-02 08:18:02+02
V prvom rade je dobre nasvietenie/svetlo a potom

http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/editacia-fotografii/pouzitie-filtra-high-pass/

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-05-02 09:30:12+02
no ten link povie zaklady, ale je tam zopar kiksov, na tie HP vrstvy treba dať aj blur vždy v pomere k miere HP inak to bude preostrene a divne. prekrývanie kľudne aj Hard Light skusiť a male krytie.
Veľmi dobre funguje aj Portraiture plugin na rýchle veci a pol postavy a cele postavy.
A pomaha prax veľmi.

Pospo
2010-05-02 11:04:12+02
Techník na retus je viac. Ja osobne pouzivam spominany high pass filter, potom dupliknem vrstvu, gausian blur (stiahnut na 20-35% aby sa zachovala kresba pokozky), no a potom vymaskovat okolo oci, vlasov, pier a vsemoznych zahybov. Vysledok napr toto: http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=100604&autor_id=10305 (nemal som tam ziadne extra svietenie, len blesk prasknuty o strop + farebne korekcie cez krivky). Pluginy neuznavam aj tak vacsina len automatizuje PS funkcie (blur, highpass, masky) ktore, ked je lepsie clovek ovlada.

Imiy
2010-05-02 11:52:23+02
U tej vzorky hore, ked si vsimnes ,,, dokonalý make up , perfektné svietenie v podstate už prvý
´ výstup ´ je takmer dokonalý , PP velmi drobné úpravy , citlivé a jemné ,,,
Základ je ale v prvom výstupe - hore kolegovia to už spomínali tiež .

momasko
2010-05-11 10:52:54+02
ako bolo spomenute tak makeup...a potom ja pouzivam v PS plugin portraiture...pracuje na baze filtra high pass...z mojej strany spokojnost.

tadzesi
2010-05-11 13:20:11+02
U mna je zakladom kvalitny makeup, potom drobne upravy v PS. http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=108762 Toto foto som nafotil, zmensil a dal na ephoto bez uprav. Boli to MS CZ v liceni.

Lina87
2010-05-13 13:22:40+02
aj keď som upravená dokonalým make-upom.. vždy sa nejaká fotografia objaví. Priateľ si kúpil zrkadlovku, na ktorej je možnosť fotiť s profilom ´retuš´

http://www.supernakup.sk/kategorie/najlacnejsi-tovar/digitalne-fotoaparaty/54/0--vsetko/produkty-podla-nazvu/od0do10.html

Adrian312
2010-05-13 15:08:09+02
ten link je len na digitalne fotaky :)

Kat_Erdelyi
2010-05-25 22:25:14+02
dakujem za vase prispevky....ja chapem, ze základom pekne upravenej fotky je predovsetkym dobra samotna fotka - osvetlenie, ostrost - atd. len uz vidim mco tych fotiek, ktore su prilis upravene a póry sa uplne stracaju, nie je to prirodzene absolutne. priznavam, ze aj ja som volakedy retusovala bezhlavo, ale terza ma uz zaujima ten profesionalny sposob a viem, ze by sa nemali prezradzat triky a tak, ale nemyslim, ze kazdy fotograf si hladal vlatny sposob retuse, skor sa odnaucil od kolegov, ja som sa s nazila z netu naucit vsetko, ale vsetky sposoby, ktore som nasla, tak sa mi nepozdavali az tak. ale kuknem este raz veci podla vasich navrhov, este raz dakujem.

pavel
2010-05-26 04:53:38+02
Aby si docielila takej kvality treba použiť viacero základných krokov
1. Aplikovanie celkovej farebnej korekcie
2. Celkové vyčistenie snímku
3. Vyrovnanie symetrie tváre
4. Vylepšenie tváre
5. Zvýraznenie očí, pier a vlasov
6. Lokálne farebné úpravy
7. Vylepšenie svetla, zdôraznenie objektu a jeho doostrenie na miestach, kde má byť

Odporúčam knihu od Katrin Eismanovej; Photoshop Retušování a Restaurování fotografie, Zoner na Kopčianskej v Ba cena cca 20€. Z 500 stranovej knihy je retušovaniu glamouru venovaných 160 strán spolu s podrobnými návodmi, tipmi a trikmi... Všetky tu opisovať... to sa ani nedá...

javelin
2010-05-26 06:05:25+02
Mal šťastie...:)
Ja sa neviem dopátrať zrkadlovky s profilom street..:))

pe3k
2010-05-26 09:01:49+02
takze.. ak chces fakt dobre vysledky tak si kup/stiahni tutorial od lynda.com Photoshop CS4 Retouching: Fashion Photography Projects .... nepotrebujes nic ine tam je popisanych viac typov fogografii a rozne upravy proste asi najlepsie co som videl... a to som toho uz videl fakt dost :))) tu je link http://www.lynda.com/home/DisplayCourse.aspx?lpk2=46312

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()