Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

PHOTOSHOP BRIDGE CS4

triplexko
2010-05-03 15:13:03+02
Zdravim vás. Som v koncoch a preto sa obraciam na vás, nakoľko som nič nevygooglil. Mám canon 50d a zohnal som si program Photoshop cs4. A tu je pes zakopany. Nainstaloval som ho. Samozrejme, že nechcelo otvoriť camera raw. Stiahol som camera raw 5.1, pre moj typ najnovsiu verziu. Photoshop cs4 som s tým rozbehol hneď. Mám aj velku knihu k tomuto programu čo som si zakupil aby som ho vedel detailne vyuzit a dočital som sa tam, že Bridge cs4 funguje samostatne nezávisle na Photoshop cs4. Teda hodil som ten camera raw aj do Bridge cs4, ale ten som nerozbehal.Nerozumiem prečo. Neviem si teraz prezerať foto, lebo mi ich neukazuje a to je celý moj problém s ktorým sa trápim už vázne pár dlhych dní. Prosím o radu. Nerozbehol som to ani na bridge cs3 ked som to skusal. Samozrejme tam som to skusal s camera raw 4.6. Mám taký dojem, že ten camera raw treba nakopirovať niekde inde, ale netusim kam. Este raz zopakujem, nakopiroval som ho do bridge cs4 do pluginu a aj do progam files/common files...... Prosim moc o pomoc, nemozem sa pohnut a som uz z toho na nervy.

Mano5
2010-05-03 17:19:41+02
Neviem ako je to pri instalacii PHotoshopu, ale pri instalacii balikov Design standard CS(2,3,4) je potrebne zaskrtnut volbu, ze chcem nainstalovat Bridge (alebo je to predvolene zaskrtnute). Skus preinstalovat a pri instalacii skontroluj, ci to mas zaskrtnute.
SAMOZREJME PREDPOKLADAM, ZE MAS ORIGINAL INSTALACKY.

Ak nie, potom skus SW dodavany priamo k fotaku, kde je urcite aj nejaky prehliadac RAW, popripade zakupit cenovo prijatelnejsi Zoner alebo Photoshop Lightroom. Ak aj to je pre teba prilis vysoka cena, treba napisat Jeziskovi.
Hoden zdaru s PSD.

triplexko
2010-05-03 17:22:44+02
nainstalovane to je dobre urcite a zaskrtnute to bolo, inak by sa to nenainstalovalo..nechcem iny prehliadac..

triplexko
2010-05-03 19:00:32+02
už sa mi to podarilo rozbehnuť.. mozte zamknut..

Granko
2010-05-03 19:10:58+02
aj zhasnúť svetlo? ;o)
požiadaj admina, ten to zmaže...

Fotograf77
2010-05-03 19:41:14+02
Zamknut???. . tu chodi aj niekto zamykat? :-DDDD

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()