Ahojte, hadam mi nik tento prispevok nezmaze, ale napadlo ma,ci sa tu nenajde nejaky skuseny fotograf, ktory foti exterierove portrety, firemne akcie a podobne, ktory by bol ochotny (za nejaky "uplatok")zobrat so sebou na fotenie neskuseneho fotografa zaciatocnika na priucenie :))
co sa tyka kurzov, tak sa mi to nezda dost ucinne, zaklady mam, len potrebujem ziskat nieco do praxe a tiez zistit co vsetko zahrna post proces
pripadne mate niekto inu radu?? :) dakujem za odpovede
Goodlight a co vlastne najviac potrebujes? To by ma zaujimalo. Tiez rad fotim exterierove portrety, pripadne dobre presvetleny interier a tiez som vecny zaciatocnik. Ked sa posuniem o pomyselny schodik, vzdy sa otvori tisic dalsich nepoznanych dveri, nekonecny pribeh. Co si napisal je straaasne siroka zalezitost (aj na par knih). Ci uz fotografovanie, alebo aj post proces.
jak das jedno pivo nealkoholicke tak sa niekedy ku nam pridaj, co uz s tebou - vsetci sme tu nadsenci a urcite cosi pochytis pri skupinovom foteni
dakujem velmi pekne za ponuku. ked len pivo ma deli od ucasti na skupinovom foteni, tak to beriem. keby si mi k tomu mohol napisat cosi blizsie prosim... je to nejaka pravidelna akcia, alebo skor sporadicka, kolko ludi sa toho ucastni a ako dlho to trva?
Goodlight a co vlastne najviac potrebujes? To by ma zaujimalo. Tiez rad fotim exterierove portrety, pripadne dobre presvetleny interier a tiez som vecny zaciatocnik. Ked sa posuniem o pomyselny schodik, vzdy sa otvori tisic dalsich nepoznanych dveri, nekonecny pribeh. Co si napisal je straaasne siroka zalezitost (aj na par knih). Ci uz fotografovanie, alebo aj post proces.
uvedomujem si, ze je toho mnoho. precital som nejake knihy a teraz zacinam fotit nejake kocky. kedze okolo mna nikto nefoti na nejakej vyssej urovni ako je automaticky rezim, tak mam kopec otazok, ktore mi ani kniha nezodpovedala. napriklad by som potreboval vidiet nakolko dobre sa da fotka odfotit a co vsetko sa na taj fotke tym padom dorobi post procesom.... druha vec, hladam niekoho kto to robi nejaky cas, lebo by som chcel skusit s nim pofotit rovnaku scenu s modelkou a porovnat fotky. mam pocit, ze pre mna je velmi malo miest fotogenickych (proste ci ten skuseny najde lepsie stanoviska na fotenie). skor potrebujem take nakopnutie, pokial sa treba snazit s technickym prevedenim a ako hladat najlepsiu kompoziciu .... takze asi nieco v tomto zmysle. dufam, ze to neznie moc chaoticky
uvedomujem si, ze je toho mnoho. precital som nejake knihy a teraz zacinam fotit nejake kocky. kedze okolo mna nikto nefoti na nejakej vyssej urovni ako je automaticky rezim, tak mam kopec otazok, ktore mi ani kniha nezodpovedala. napriklad by som potreboval vidiet nakolko dobre sa da fotka odfotit a co vsetko sa na taj fotke tym padom dorobi post procesom.... druha vec, hladam niekoho kto to robi nejaky cas, lebo by som chcel skusit s nim pofotit rovnaku scenu s modelkou a porovnat fotky. mam pocit, ze pre mna je velmi malo miest fotogenickych (proste ci ten skuseny najde lepsie stanoviska na fotenie). skor potrebujem take nakopnutie, pokial sa treba snazit s technickym prevedenim a ako hladat najlepsiu kompoziciu .... takze asi nieco v tomto zmysle. dufam, ze to neznie moc chaoticky
Doby sa menia :-)))) Kedysi začiatočník nastúpil k nejakému fotografovi na prax, prvý rok dva nosil svetlá a staval statívy, potom sa odvážil potajme začať fotiť a po troch štyroch rokoch sa opovážil majstrovi ukázať prvú fotku (za ktorú bol samozrejme poriadne zdupaný :-)))) Dnes ide všetko rýchlejšie :-))) Skús si prečítať veľmi dobrú knihu - Helmut Newton - životopis, tam je pekne vidieť životnú cestu ku kvalitnému foteniu :-))))
http://www.martinus.sk/?uItem=15020
no... aj mne by sa zislo takisto take poriadne ´nakopnutie´
skús aj knihu : Brayn Peterson - Portrét ( naučte se fotografovať kreativne) - myslím že by mohla byť kniha pre teba určená. Dá sa kúpiť aj stiahnuť...
skús aj knihu : Brayn Peterson - Portrét ( naučte se fotografovať kreativne) - myslím že by mohla byť kniha pre teba určená. Dá sa kúpiť aj stiahnuť...
tuto knizku mam uz preluskanu, teraz citam dalsie jeho knihy... ale ani tie celkom neriesia moj problem :)v kazdom pripade vdaka za napad
neviem celkom ako si to myslel, ale beriem to pozitivne :) v kazdom pripade si uvedomujem, ze na dobre fotky si clovek musi pockat a ja som ochotny cakat, pokial sa nezdokonalim... a presne taka staz by bodla, lebo by mi zodpovedala niektore otazky, ktore su uz davno inym ludom zname a ja si ich budem musiet pozistovat sam, kedze nemam medzi kamaratmi a znamymi nikoho, kto by to robil trosku viac sofistikovane :) a dakujem ti za typ na knizku, pocujem o nej prvykrat, takze ked na nu niekde narazim, tak si ju urcite rad precitam
fotograf ucitel
Hold, uz mi neni dvadset let :)
Hold, uz mi neni dvadset let :)
http://www.martinus.sk/?uItem=15020
!FIRST LESSON FREE !
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky