Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

fotograf ucitel

goodlight
goodlight 2010-05-14 20:16:17+02
Ahojte, hadam mi nik tento prispevok nezmaze, ale napadlo ma,ci sa tu nenajde nejaky skuseny fotograf, ktory foti exterierove portrety, firemne akcie a podobne, ktory by bol ochotny (za nejaky "uplatok")zobrat so sebou na fotenie neskuseneho fotografa zaciatocnika na priucenie :)) co sa tyka kurzov, tak sa mi to nezda dost ucinne, zaklady mam, len potrebujem ziskat nieco do praxe a tiez zistit co vsetko zahrna post proces pripadne mate niekto inu radu?? :) dakujem za odpovede

lia.minou
2010-05-19 20:52:07+02
ja hladam fashion abo reklamneho fotografa co by ma zobral za asistentku a zaucil ma do tajov tohto biznisu:D

kotenko
2010-05-19 21:49:36+02
dalsia portretova maniacka sa hlasi, kto ma priuci??? :-D Mlada, sympaticka blondina :-D
tiez som cele dni na nete a citam a citam, potom trosku fotim a fotim, stiahnem fotky a vidim ze nic, tak zas citam a citam a potom zas fotim a fotim, potom AHAAA, jedna fotka sa mi paci a takto sa kolobeh opakuje uz 3 roky :-D
Teraz sa mi lubi z 200 surovych fotiek asi 10, celkom pokrok, chi chi chi....
ale chcelo by to lepsie vidiet kompoziciu a nahliadnut do tajov PostProcesingu

apple
2010-05-19 21:56:57+02
a to som sa chcel prihlásiť aj ja, ale vidím, že po tvojom príspevku už nemusím... :-))

maaten
2010-05-19 23:08:58+02
@kotenko
:) vek a farba vlasov su extremne dolezite predpoklady na fotenie portretov! Ano! (otazka je, na ktorej strane fotaku je potom lepsie stat :)).
Vymenit cele dni citania internetov za viac fotenia a fotenia? Inak z 200 fotiek mat 10, s ktorymi je clovek spokojny, je podla mna uspech :). Lepsie mat hoc len dve vynikajuce fotky, nez 40 priemernych.

@goodlight
Fotogenicke miesta - ja som vzdy bol doteraz v tom, ze podstatny je objekt (model/ka) a nie miesto :). Ale portrety nefotim, zatial som k tej oblasti ´nepricuchol´. Ale ma tak napadlo, lebo ludi, co chcu ´portretit´ je viacero, ci by nebolo na mieste mozno spravit nejaky celodnovy workshop na tuto temu, hoc aj v exterieri... ale to je otazka na inych cinovnikov.

Kat_Erdelyi
2010-06-20 17:08:48+02
nad tymto som aj ja mnohokrat rozmyslala, ze by som sa k niekomu pridala, ja ponosim aj stativy aj svetla, len nech som pri akcii vôbec (: neviem ci sa najde niekto kto by sa podujal, hlavne v NR kraji [:

lucinqa080
2010-06-20 17:29:05+02
príspevok od: Cyril
Sakra, mlada pekna zaciatocnicka sa to neopyta. ;)
Tak ja sa teda opýtam ;)...nechcem sa vtierať ale tiež by som si takúto príležitosť nenechala ujsť:D ..a hlavne v Trenčianskom kraji!:DD

jake
2010-06-20 18:05:53+02
nuz sa tp tu hemzi ponukamiist za asistentov ci asistentky - asi niekoho snad vezmem ak budem mat ktosi chut sa pridat, vybava je tazka a na nosenie by sa niekto zisiel - xixi
ale vazne, ak mate niekto chut sa comusi priucit, pridajte sa ked pojdeme fotit, je to Trenciansky a Zilinsky kraj, - kazdy sa u druheho nieco nauci, par ludi to uz zvlada na velmi slusnej urovni, tak sa ucim aj ja a pomalicky to snad ide

lucinqa080
2010-06-20 19:03:51+02
a kedy najblizsie bude daka udalost??

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-06-20 19:30:55+02
príspevok od: dodo_bb
Doby sa menia :-)))) Kedysi začiatočník nastúpil k nejakému fotografovi na prax, prvý rok dva nosil svetlá a staval statívy, potom sa odvážil potajme začať fotiť a po troch štyroch rokoch sa opovážil majstrovi ukázať prvú fotku (za ktorú bol samozrejme poriadne zdupaný :-)))) Dnes ide všetko rýchlejšie :-))) Skús si prečítať veľmi dobrú knihu - Helmut Newton - životopis, tam je pekne vidieť životnú cestu ku kvalitnému foteniu :-))))
http://www.martinus.sk/?uItem=15020
vypredana - všetci to čítajú.

ešte k zakladateľovi vlákna:
No na reportážnu fotku je dosť dobré aj samoštúdium. prípadne oslov nejakého svodbného fotografa, to je report ako vyšitý.

a k veci k reklame..., ak chce niekto robiť aistenta profi fotografa tak to nejde popri prác, štúdiu a pod. je práca na brutal total full time a veľmi zle platená. A často je z nej človek mega death:D termíny fotení su neisté a zákazníci nemajú problém zaplatiť aj o niekoľko mesiacov po splatnosti faktury, čím väčšia firma a nadnárodnejšia - tým horšie. Takže asi tak, ale na rok by som kludne k Markovi Seligerovi alebo k Steveovi Kleinovi isiel:)

tomybarda
2010-06-21 14:26:32+02
nejaká akcia v okolí Lučenca?

kucerawa
ocenenie redakciou 2010-06-21 19:27:33+02
jake, tak cez víkend? hádam sa aj na mňa niečo nalepí :)

jake
2010-06-21 20:05:04+02
príspevok od: kucerawa
jake, tak cez víkend? hádam sa aj na mňa niečo nalepí :)
vikend pasuje,vezmem aj lepidlo

duroslav
2010-06-21 20:35:46+02
príspevok od: jake
vikend pasuje,vezmem aj lepidlo
Čo a kam ideš fotiť?

jake
2010-06-21 22:05:56+02
príspevok od: duroslav
Čo a kam ideš fotiť?
v sobotu rano iem do Prlova - to je na Morave pri Vsetine a pobede na ephoto-Zilina, lebo mame pravidelny mesacny zraz

atiart
2010-06-22 22:58:39+02
... beznádej bratu, beznádej !!! je to to isté ako chcieť sa učiť fotografovať street foto, buď to cítiš, a vidíš, alebo nie :) nikdy nikto Ťa nato nenaučí ...

lucygo
2010-07-14 21:30:11+02
Tiez som nad tym uvazovala. Kto ma vezme pod kridlo? Uz som spominala, ze som blond? ;-)

Cako
ocenenie redakciou 2010-07-14 21:35:41+02
príspevok od: lucygo
Tiez som nad tym uvazovala. Kto ma vezme pod kridlo? Uz som spominala, ze som blond? ;-)
Ty si este budes moct vyberat :P

conan7
2010-07-14 21:47:35+02
príspevok od: lucygo
podľa profilu si asi vydatá :)

Granko
2010-07-14 21:58:37+02
a? vydaté sa nemôžu učiť fotiť od skúsenejšieho fotografa? :o)
Rolo, ja viem, že je leto, ale no :o) nikto síce nepovedal, že fotograf bude slepý, ale odtál-potál :o)

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-07-14 22:05:14+02
príspevok od: conan7
podľa profilu si asi vydatá :)
Presne tak, to porušuje 11. prikázanie - vydaté ženy nechť neučia sa od skúsenejších fotografov :D

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()